μάιος στα κύθηρα

Μάιος στα Κύθηρα

Χαλάρωση, φύση αλλά και ιστορία. Αυτά είναι τα βασικά, τα κύρια, συστατικά των Κυθήρων, αν θελήσει κανείς να “κλείσει” αυτό το νησί σε τρεις μόνο λέξεις. Στα Κύθηρα θα θαυμάσει κανείς την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους, αλλά και τα όμορφα χωριά και τους οικισμούς τους. Αν μάλιστα είστε από αυτούς που αρέσκονται στις νησιωτικές εξορμήσεις off season, χωρίς την πολυκοσμία του Ιουλίου και του Αυγούστου, ο Μάιος στα Κύθηρα είναι ιδανικός!

Μάιος στα Κύθηρα

Αρχικά, θα σας προξενήσει εντύπωση το διάσημο πλέον “ναυάγιο” που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το λιμάνι. Πρόκειται για το πλοίο Nordland το οποίο προσέκρουσε στη νησίδα Πρασονήσι στις 29 Αυγούστου του 2000. Προχωρώντας όμως και στα ενδότερα του νησιού, οι ομορφιές και οι εκπλήξεις θα σας συναρπάσουν. Η Χώρα, η πρωτεύουσα του νησιου, αλλά και το υπέροχο Καψάλι που βρίσκεται ακριβώς από κάτω της, θα σας μαγέψουν με τα σοκάκια και το ιδιαίτερο χρώμα τους. Στα βορειοανατολικά του νησιού βρίσκουμε την Αγία Πελαγία. Ένα από τα πιο γνωστά και μεγάλα χωριά των Κυθήρων. Στον Ποταμό, θα σας κερδίσει η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική ενώ από τον Μυλοπόταμο θα οδηγηθείτε στον Καταρράκτη της Φόνισσας, ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα του νησιού. Αν θελήσετε να δοκιμάσετε τα νερά του, προσέξτε, να είστε έτοιμοι για μια πολύ “κρύα” εμπειρία.

Τα Κύθηρα όμως, διαθέτουν και πανέμορφες παραλίες! Το Καλάδι, είναι ίσως η πιο δημοφιλής παραλία των Κυθήρων. Παραλία μη οργανωμένη, η οποία χωρίζεται σε τρία μέρη, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα όμορφο τοπίο. Επίσης από τις πιο γνωστές και αγαπημένες παραλίες, ειδικά για τους νεότερους, είναι η Φυρή Άμμος, με βασικό της χαρακτηριστικό την κόκκινη άμμο. Η παραλία του Χαλκού, η ακτή της Παλαιόπολης, το Καψάλι και το γραφικό λιμανάκι του Αβλέμονα είναι επίσης από τις προτάσεις που αξίζει να δείτε.

Τα Κύθηρα όμως είναι γνωστά και για τις γευστικές εμπειρίες που προσφέρουν. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε το μέλι, τα παξιμάδια, αλλά και τη φατουράδα, το ηδύποτο του νησιού!

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στα Κύθηρα εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.