Εορταστικές αποδράσεις κοντά στη Θεσσαλονίκη

Εορταστικές αποδράσεις κοντά στη Θεσσαλονίκη

Είναι γνωστό σε όλους πως η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη μου σε “τραβάει” να τη ζήσεις. Να περπατήσεις τους δρόμους της, να χαλαρώσεις στα cafe της Λεωφόρου Νίκης, να γευθείς τις γαστρονομικές της προτάσεις αλλά και να διασκεδάσεις στους βραδινούς της ρυθμούς. Είναι επίσης γνωστό πως την περίοδο των εορτών η ομορφιά της πόλης αυτής εκτοξεύεται. Η Θεσσαλονίκη φορά τα καλά της και ανοίγει τις πόρτες της για να προσφέρει σε όλους, κάτοικους και επισκέπτες, μοναδικές χριστουγεννιάτικες στιγμές. Δεν παύουν όμως να υπάρχουν και οι κάτοικοι οι οποίοι θέλουν να ξεφύγουν για λίγο από τους ρυθμούς της πόλης. Να ταξιδέψουν και να πραγματοποιήσουν μια μικρή εορταστική απόδραση σε κάποιο κοντινό μέρος. Να ξεκινήσουν οδικώς και να επισκεφθούν ένα από τα πολλά και υπέροχα μέρη που βρίσκονται κοντά στη συμπρωτεύουσα για να ζήσουν εκεί τις ημέρες των εορτών. Πάμε να δούμε λοιπόν τις προτάσεις του ekdromi.gr για εορταστικές αποδράσεις κοντά στη Θεσσαλονίκη.

Εορταστικές αποδράσεις κοντά στη Θεσσαλονίκη

Νάουσα

νάουσα

Νάουσα

Τι ομορφότερο από μια εορταστική βόλτα στην πόλη της Νάουσας. Με υπέροχους περιπάτους στη φύση, και χαλαρωτικά βράδια παρέα με “Ξινόμαυρο” το καμάρι της περιοχής. Η Νάουσα, αυτή η υπέροχη πόλη, έχει πολλά για τα οποία μπορεί να καυχιέται. Περισσότερο απ’όλα όμως για την παράδοση που έχει στην παραγωγή εξαιρετικών κρασιών, με αφετηρία και κυριότερο προϊόν την εξαιρετική τοπική ποικιλία “Ξινόμαυρο” . Κάντε click εδώ και βρείτε τις προσφορές του ekdromi.gr για τη Νάουσα.

Λιτόχωρο

Λιτόχωρο

Λιτόχωρο

Τι θα λέγατε να περάσετε τις φετινές γιορτές στη σκιά της κατοικίας των θεών; Αν μη τι άλλο πρόκειται για μια πρόταση που προκαλεί τις αισθήσεις. Το Λιτόχωρο, το γραφικό αυτό χωριό βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύμπου. Από αυτό και μόνο το χαρακτηριστικό, μπορεί εύκολα να φανταστεί κανείς πως η θέα που προσφέρει είναι μοναδική. Μια επίσκεψη στο Λιτόχωρο θα σας κάνει αυτόματα να νιώσετε το κλίμα των γιορτών με τον καλύτερο τρόπο καθώς το ίδιο το χωριό και οι κάτοικοί του ξέρουν τον τρόπο να σας κάνουν τις φετινές γιορτές ξεχωριστές. Για τους πιο τολμηρούς, μια ανάβαση στον Όλυμπο θα σας αφήσει τις πιο έντονες αναμνήσεις. Οι προσφορές του ekdromi.gr για το Λιτόχωρο βρίσκονται εδώ!

Λουτρά Πόζαρ

Λουτρά Πόζαρ

Λουτρά Πόζαρ

Πώς θα σας φαινόταν αν τις φετινές σας γιορτές τις περάσετε στο νερό; Κι όμως γίνεται, και μάλιστα όχι σε κάποιο νησί, αλλά σε έναν από τους πιο βόρειους προορισμούς της Ελλάδας. Τα Λουτρά Πόζαρ βρίσκονται πολύ κοντά στα σύνορα της χώρας και είναι γνωστά για το ζεστό νερό τους που προέρχεται από τον θερμοπόταμο “Τόπλιτσα” . Το θερμό αυτό νερό καταλήγει στα Λουτρά της περιοχής και δεν είναι λίγοι αυτοί που φροντίζουν συχνά να επισκέπτονται οδικώς την περιοχή από τη Θεσσαλονίκη για να κάνουν τις χειμερινές τους βουτιές. Σίγουρα μια ξεχωριστή πρόταση για τις γιορτές. Κάντε click και δείτε τις προσφορές ξενοδοχείων για τα Λουτρά Πόζαρ. Η Βόρεια Ελλάδα είναι ένας τόπος μαγικός. Και μάλιστα ανεξερεύνητος από πολλούς. Η Ήπειρος, η Μακεδονία και η Θράκη διαθέτουν προορισμούς σπάνιας φυσικής ομορφιάς και γραφικότητας. Τοπία που καθηλώνουν τον επισκέπτη, φιλόξενους κατοίκους, γραφικά χωριά και μοναδικές διαδρομές για ορεινές περιπλανήσεις. Οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης είναι σίγουρα τυχεροί που οι περισσότεροι από αυτούς τους προορισμούς βρίσκονται κοντά τους και έχουν την ευκαιρία να τους επισκεφθούν και να τους γνωρίσουν με μικρές 2ήμερες εκδρομές του Σαββατοκύριακου. Πάμε λοιπόν να εξερευνήσουμε μερικές από τις πιο όμορφες οδικές αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη.

Οδικές αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη

Νάουσα

Μια πανέμορφη πόλη που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των φίλων των χειμερινών σπορ, καθώς μπορεί να αποτελέσει βάση για επίσκεψη σε 2 χιονοδρομικά κέντρα, το Σέλι και τα Πηγάδια. Παράλληλα όμως η Νάουσα έχει πολλές ομορφιές να επιδείξει και μέσα στην πόλη. Τη διασχίζει ο ποταμός της Αραπίτσας, ενώ και η αρχιτεκτονική της είναι παραδοσιακή και οι βόλτες στο κέντρο της πόλης έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Στα υπέρ της και το εξαιρετικό κρασί που παράγει.

Καστοριά

Μια από τις πιο όμορφες και πιο ζωντανές πόλεις της Βορειοδυτικής Ελλάδας, η Καστοριά έχει τον τρόπο να σε συναρπάσει, ειδικά το φθινόπωρο. Μια βόλτα στο υπέροχο παραδοσιακό κέντρο της πόλης ή ακόμα περίπατος και ποδήλατο γύρω από τη λίμνη Ορεστιάδα (το σήμα κατατεθέν της πόλης) είναι ικανά να κάνουν το χρόνο να σταματήσει. Και για το βράδυ; Η καρδιά της πόλης χτυπά μέχρι πολύ αργά για όσους θέλουν να ακολουθήσουν.

Λουτρά Πόζαρ – Αριδαία

Με βάση την πόλη της Αριδαίας μπορεί κανείς να πραγματοποιήσει πολλές και ενδιαφέρουσες επισκέψεις. Καταρχάς μπορεί να κάνει τη βόλτα του στο χιονοδρομικό κέντρο του Καιμακτσαλάν ή ακόμα και να δει από κοντά τη λίμνη Βεγορίτιδα και το φαράγγι Ράμνο Μπορ. Μια όμως επίσκεψη που σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη είναι τα Λουτρά Πόζαρ. Εκεί θα σας καλωσορίσουν 2 καταρράκτες (ένας με ζεστό και ένας με κρύο νερό) καθώς και φυσικές πισίνες. Όλα αυτά μέσα σε ένα καταπράσινο, από το δάσος, φόντο. Σίγουρα μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή εμπειρία. Δεν είναι μόνο η παρέλαση που κάνει το τριήμερο αυτό τόσο ξεχωριστό. Η 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη έχει πολύ περισσότερες ομορφιές να μας χαρίσει. Είναι μάλλον επειδή το φθινόπωρο ταιριάζει πολύ σε αυτή την πόλη. Ο κόλπος του Θερμαϊκού ενδείκνυται για φθινοπωρινές βόλτες και αυτή η μαγική συνύπαρξη της μεγάλης πόλης με τη θάλασσα μας θυμίζει για ποιο λόγο η Θεσσαλονίκη θεωρείται η πιο ερωτική πόλη. Τι καλύτερο λοιπόν από ένα ρομαντικό τριήμερο στη νύφη του Θερμαϊκού. Για μία μίνι φθινοπωρινή εξόρμηση στη συμπρωτεύουσα και τις ομορφιές της.

28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

Σίγουρα μία από τις πιο όμορφες στιγμές που μπορεί να περάσει κανείς στην πόλη αυτή, είναι μια βόλτα στη Λεωφόρο Νίκης. Σε αυτόν τον τεσάστιο πεζόδρομο που καταλήγει στον Λευκό Πύργο. Από τη μία πλευρά ο Θερμαϊκός, από την άλλη, δεκάδες cafe, bar και εστοατόρια μας προσκαλούν να χαλαρώσουμε και να δοκιμάσουμε τις υπέροχες γεύσεις τις πόλης. Χαλαρωτικός καφές στην Πλατεία Αριστοτέλους, και μετά ξεκούραση για το nightlife μιας πόλης που δεν κοιμάται ποτέ. Η αλήθεια είναι πως σε τρεις ημέρες, το μόνο που προλαβαίνει κανείς είναι απλά να πάρει λίγο από τον αέρα της πόλης. Για να την εξερευνήσει κανείς ολόκληρη χρειάζεται πολλές ημέρες. Όμως και αυτό το λίγο, αρκεί για να μας γεμίσει με όμορφες στιγμές και αναμνήσεις.

Προσφορές Ξενοδοχείων στη Θεσσαλονίκη

Το 5* Porto Palace Hotel στη Θεσσαλονίκη είναι μια από τις πιο ξεχωριστές προτάσεις φιλοξενίας στην πόλη. Στεγασμένο στο ιστορικό κτίριο του 1913 και διατηρώντας τη βιομηχανική του αρχιτεκτονική, το ξενοδοχείο ξεχωρίζει από οποιοδήποτε άλλο στη Θεσσαλονίκη. Λίγο πιο έξω, στο πανέμορφο Ωραιόκαστρο, βρίσκουμε το Galaxy Design Hotel. Εκεί σας περιμένουν 31 υπέροχα δωμάτια και σουίτες με ξύλο, δέρμα και ιδιαίτερους φωτισμούς, πολυτελή υφάσματα και design αντικείμενα. Μία πραγματικά διαφορετική πρόταση διαμονής. Ο Οκτώβριος είναι εδώ και οι προσφορές ξενοδοχείων για τη Θεσσαλονίκη σας περιμένουν! Βρείτε τες όλες εδώ! Αν έχεις χορτάσει με τους γιορτινούς προορισμούς σε γραφικά τοπία και χιονισμένες βουνοκορυφές. Αν θέλεις κάτι διαφορετικό από τα παραδοσιακά πλακόστρωτα σοκάκια και την γραφικότητα των μικρών οικισμών. Αν πάλι θέλεις να πραγματοποιήσεις ένα όμορφο ταξίδι και να μην μείνεις στην Αθήνα τις γιορτές, αλλά επιθυμείς να κρατήσεις τη γιορτινή “βαβούρα” της μεγάλης πόλης, τις ανέσεις και τις επιλογές. Τότε η νύφη του Θερμαϊκού αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για μια διαφορετική γιορτινή εξόρμηση. Η πρωτεύουσα της Μακεδονίας άλλωστε φημίζεται για τον ερωτισμό και την ομορφιά της. Ειδικά όταν φορά τα γιορτινά της. Σε απόσταση μόλις 40 λεπτών με το αεροπλάνο (ή και 4,5 ωρών για όσους θέλουν να φτάσουν με το αυτοκίνητο), τα Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη θα σου μείνουν σίγουρα αξέχαστα.

Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη

Παρά το κρύο που είναι δεδομένο, η Θεσσαλονίκη σε προκαλεί να την περπατήσεις. Έτσι μόνο μπορείς να μπεις στο ρυθμό της πόλης. Να ζήσεις τις στιγμές που μπορεί να σου προσφέρει, να περιπλανηθείς και να μαγευτείς από τα μικρά μυστικά της. Να γευθείς τις τοπικές σπεσιαλιτέ (με βάση κυρίως το κρέας) που απλόχερα σου προσφέρουν στα μαγαζιά. Να απολαύσεις το ποτό σου από νωρίς το απόγευμα (αφού όλοι γύρω σου θα κάνουν το ίδιο… λογικό να παρασυρθείς). Να περπατήσεις τη φωταγωγημένη Πλατεία Αριστοτέλους μαζί με χιλιάδες κόσμο που θα ζει τις όμορφες στιγμές των εορτών.

Παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

Φρόντισε να κάνεις από νωρίς την προετοιμασία σου για τα δύο αυτά βράδια. Η πόλη έχει εκατοντάδες προτάσεις που καλύπτουν κάθε γούστο και το μόνο σίγουρο είναι πως, ειδικά εκείνες τις ημέρες, δύσκολα θα βρεις κάτι χωρίς προκράτηση. Είτε αυτό αφορά ποτό και διασκέδαση, είτε φαγητό, ειδικά εκεί (όλοι το ξέρουμε πως) η Θεσσαλονίκη κρατάει τα ηνία στις επιλογές των φίλων της εκλεκτής κουζίνας καθώς οι επιλογές που προσφέρει είναι και πολλές και υπέροχες. Tip: προτιμήστε να κάνετε τις μετακινήσεις σας με ταξί ή με τα πόδια (αν αυτό είναι εφικτό) καθώς το parking είναι σχετικά δύσκολο. Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία στη Θεσσαλονίκη εδώ. Η Θεσσαλονίκη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας που ξεχωρίζει για τον πολιτισμό και την πλούσια ιστορία της. Υπέροχες εικόνες, σαγηνευτικές μυρωδιές και μια αύρα που μαγνητίζει κάνουν αυτή την πόλη τόσο ξεχωριστή. Η «νύφη του Θερμαϊκού» προσφέρει απλόχερα τη ζωντάνια και τη γοητεία της. Σπουδαία αξιοθέατα, ιστορικά μνημεία, εστιατόρια, καφέ, μπαρ και έντονη νυχτερινή ζωή είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά που την κάνουν να ξεχωρίζει. Η κάθε της γωνιά θα γοητεύσει τις αισθήσεις σας και θα θέλετε να την εξερευνήσετε ξανά και ξανά. Η Άνω Πόλη, ο Λευκός Πύργος, η πλατεία Αριστοτέλους, τα πλακόστρωτα σοκάκια στα Λαδάδικα, η λεωφόρος Νίκης, στοές, μουσεία και μνημεία είναι κάποια από τα πολλά σημεία της Θεσσαλονίκης που θα σας μαγέψουν. Απογειώστε τη διαμονή σας σε αυτή την υπέροχη πόλη με τις μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων στη Θεσσαλονίκη από το Ekdromi.gr.

Προσφορές ξενοδοχείων στη Θεσσαλονίκη

Porto Palace Hotel

Porto Palace Hotel
Προσφορές ξενοδοχείων στη Θεσσαλονίκη
Porto Palace Hotel
To Porto Palace Hotel στεγάζεται σε ένα ιστορικό κτίριο του 1913 και αποτελεί μια ξεχωριστή πρόταση διαμονής στη Θεσσαλονίκη. Επιλέξτε τη διαμονή σας ανάλογα με τις ανάγκες σας ανάμεσα στα 176 δωμάτια του, Superior, Deluxe, Business και τις πολυτελείς σουίτες του, Junior, Executive, Presidential και Vice Presidential. Όλα τα δωμάτια προσφέρουν πλούσιες παροχές και υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών για μια αξέχαστη διαμονή.

The Excelsior Hotel

The Excelsior Hotel
The Excelsior Hotel
Το Excelsior Hotel βρίσκεται δίπλα στην Πλατεία Αριστοτέλους. Το ξενοδοχείο στεγάζεται σε ένα εντυπωσιακό νεοκλασικό κτίριο του 1924 το οποίο ανακαινίστηκε πρόσφατα εξ ολοκλήρου, διατηρώντας όμως την παραδοσιακή του πρόσοψη. Είναι ένα υπέροχο boutique ξενοδοχείο 5 αστέρων που με την υψηλή αισθητική και τις πλούσιες παροχές του θα σας προσφέρει την διαμονή που ονειρεύεστε.

City Hotel

City Hotel
To City Hotel
Το City Hotel βρίσκεται στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Το πλήρως ανακαινισμένο ξενοδοχείο, με έντονα στοιχεία της φύσης, αποτελεί μια πηγή αναζωογόνησης για τους επισκέπτες του. Μοντέρνο desing, γήινοι τόνοι και υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών είναι κάποια από τα στοιχεία που κάνουν αυτό το ξενοδοχείο ξεχωριστό. Το City Hotel είναι ένα πολυτελές ξενοδοχείο φιλικό προς το περιβάλλον με οικολογική συνείδηση και σεβασμό στην αρμονία της φύσης. Ανακαλύψτε τις μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων στη Θεσσαλονίκη εδώ. Για όσους μένουν στη Θεσσαλονίκη και θέλουν να ταξιδέψουν τις γιορτές, το ekdromi.gr έχει εξασφαλίσει και σας παρουσιάζει μια σειρά από μοναδικές προσφορές σε ξενοδοχεία. Ξενοδοχεία σε προορισμούς πανέμορφους που, ειδικά τις γιορτές, γίνονται ακόμα ομορφότεροι! Πάμε λοιπόν να δούμε τις προτάσεις για Εορταστικές Αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη μέσα από τις μεγάλες προσφορές του ekdromi.gr.

Εορταστικές Αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη

Ιωάννινα

Ιωάννινα

Ιωάννινα

Πανέμορφη πόλη που συνδυάζει τα πάντα. Τα Ιωάννινα είναι γνωστά για τη γραφικότητα και τη φυσική ομορφιά που προσφέρει η λίμνη. Πολλοί όμως τα προτιμούν και για την έντονη νυχτερινή ζωή και τις πολλές προτάσεις για φαγητό και διασκέδαση. Τα Ιωάννινα, είναι πραγματικά ανεξάντλητα. Εάν επιθυμείτε να ζήσετε τις γιορτές σε ένα αυθεντικό παλάτι, τότε δίχως αμφιβολία το Grand Serai Congress & Spa, χτισμένο σε μία έκταση 13.000 τ.μ. στην καρδιά της πόλης των Ιωαννίνων, αποτελεί για εσάς την ιδανική αλλά και πολυτελή επιλογή. Αν η πολυτέλεια είναι το ζητούμενό σας, τότε ο ζεστός και άψογα διακοσμημένος πολυχώρος του ξενοδοχείου “Cezaria” αποπνέει μία μοντέρνα αισθητική αρχιτεκτονική που σίγουρα δεν θα σας αφήσει αδιάφορους. Ακόμα μια εξαιρετική πρόταση για την πόλη των Ιωαννίνων είναι το φιλικό προς το περιβάλλον Essence Hotel. Βρίσκεται σε απόσταση 3χλμ. από το κέντρο της πόλης. Διαθέτει εξωτερική πισίνα, δωμάτια με δωρεάν Wi-Fi, à la carte εστιατόριο, αλλά και γυμναστήριο. Ενώ και το νέο SAZ City Life Hotel, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία Hoteling. Χαλαρώστε με τις ανέσεις και την ποιότητα των υπηρεσιών του. Τέλος, αν θέλετε να αποφύγετε τη “βαβούρα” της πόλης, το Arktos Boutique Hotel βρίσκεται στο χωριό Λιγκιάδες, μόλις 10χλμ. από τα Ιωάννινα, και προσφέρει πανοραμική θέα στη λίμνη και στην πόλη.

Πιερία

Όλυμπος

Όλυμπος

Και οι ομορφιές της Πιερίας όμως δεν αφήνουν ασυγκίνητους ποτέ τους κατοίκους της συμπρωτεύουσας, ειδικά την περίοδο των εορτών. Ετοιμαστείτε για 5άστερες απολαύσεις στην παραλία της Κατερίνης και στο 5* Sentido Mediterranean Village Hotel & Spa. Μία πραγματικά εξαιρετική επιλογή. Στον Πλαταμώνα, απολαύστε τη θέα του επιβλητικού Ολύμπου, αλλά και το γαλάζιο του Αιγαίου στο Olympus Thea Boutique Hotel . Ξενοδοχείου που είναι χτισμένο κατά μήκος της Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης. Αν επιθυμείτε να ανεβείτε και λίγο πιο ψηλά, στο Λιτόχωρο σας περιμένει το 4* Olympus Mediterranean Boutique Hotel, στους πρόποδες του Ολύμπου. Αλλά και στην παραλία της Λεπτοκαρυάς, το ξενοδοχείο Poseidon Palace που είναι χτισμένο σε μια καταπράσινη έκταση 65 στρεμμάτων, σας περιμένει για να σας χαρίσει αξέχαστες εορταστικές στιγμές. Τέλος, ζήστε στιγμές χαλάρωσης στο spa του 4* Danai Hotel & Spa, ενός από τα πιο σύγχρονα ξενοδοχεία στις ακτές της Πιερίας.

Βόλος – Πήλιο

Η Μακρινίτσα Πηλίου

Η Μακρινίτσα Πηλίου

Και ποιος δεν έχει θαυμάσει τις ομορφιές του Πηλίου, αλλά και την άψογη φιλοξενεία της πόλης του Βόλου. Τι θα λέγατε λοιπόν για μια εορταστική επίσκεψη σε αυτή την όμορφη γωνιά της Ελλάδας; Το 5άστερο Valis Resort Hotel στον Βόλο αποτελεί την εγγύηση για τις φετινές σας γιορτές. Όπως και το Hotel Kalloni με την πισίνα και το υδρομασάζ του που βρίσκεται στις Αλυκές Βόλου. Ανηφορίζοντας προς το Πήλιο, συναντάμε το Portaria Ηotel με την Πηλιορείτικη γραφική αρχιτεκτονική και τις σύγχρονες ανέσεις του. Αν σας συναρπάζει η όμορφη θέα, το ξενοδοχείο Anamar Pilio Resort σας προσφέρει θέα στα Χάνια και στην Πηλιορείτικη φύση. Στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας, χαλαρώστε με την θέα του Παγασητικου, της Εύβοια και των Σποράδων μέσα από το Anovolios Boutique Hotel Pelion. Ενώ το οικογενεικό περιβάλλον στο ξενοδοχείο, εστιατόριο και αθλητικό κέντρο “Το Χάνι του Ζήση”  θα σας κάνει να νιώσετε σαν στο σπίτι σας. Τέλος, στην παμέμορφη Μακρυνίτσα Πηλίου, σας έχουμε 2 2 παραδοσιακά αρχοντικά του 1ου αινωά, το Αρχοντικά Καραμαρλής Guesthouse και Αρχοντικά Καραμαρλής Boutique Hotel τα οποία συνδυάζουν άψογα την παράδοση με τις σύγχρονες ανέσεις.

About Ekdromi.gr