Ιδανικοί προορισμοί για οικογένειες

Ιδανικοί προορισμοί για οικογένειες

Ανέκαθεν, η ιδέα ενός ταξιδιού, μιας μικρής απόδρασης, έχει τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Συνήθως αναζητούμε έναν προορισμό που θα μας κάνει να “ξεφύγουμε” από την καθημερινότητα, θα έχει την απαραίτητη φυσική ομορφιά, γραφικότητα, αλλά και όμορφες γεύσεις. Τι συμβαίνει όμως όταν θέλουμε να ταξιδέψουμε με την οικογένειά μας; Και στην περίπτωση αυτη, οι προτεραιότητες δεν αλλάζουν. Υπάρχουν όμως φορές που θα θέλαμε το ταξίδι μας να έχει και ένα πρόσθετο ενδιαφέρον για τα μικρά μας. Να βρούμε δηλαδή έναν προορισμό ο οποίος, εκτός από την ομορφιά του, να προσφέρει και γνώσεις στα παιδιά. Νέες εμπειρίες και εικόνες που θα τους κεντρίσουν το εινδιαφέρον και θα τα βοηθήσουν να κατανοήσουν καλύτερα την ιστορία και τις καταβολές της χώρας μας. Πάμε λοιπόν να δούμε ποια μέρη χαρακτηρίζονται ως ιδανικοί προορισμοί για οικογένειες.

Ιδανικοί προορισμοί για οικογένειες

Όχι πολύ μακριά από την Αθήνα, μόλις σε 2 ώρες και κάτι, βρίσκονται οι Δελφοί. Προορισμός με τεράστια ιστορική σημασία, καθώς η σημαντικότητα του περίφημου Μαντείου είναι γνωστή σε όλους. Μια επίσκεψη λοιπόν στο Μαντείο των Δελφών καθώς και στο μουσείο που υπάρχει εκεί σίγουρα αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους μικρούς μας φίλους για γνωριμία με την αρχαία ιστορία της χώρας. Όσον αφορά τους γονείς, δίπλα ακριβώς βρίσκεται η Αράχωβα για βόλτες και χαλάρωση.

Μοναδική ευκαιρία επίσης για ένα ταξίδι στη γνώση είναι και η Αρχαία Ολυμπία. Εκεί σίγουρα το ενδιαφέρον των παιδιών θα είναι μεγάλο. Πρόκειται για ένα παγκοσμίου φήμης ιστορικό σημείο καθώς από εκεί ξεκινά το ταξίδι της η Ολυμπιακή φλόγα με προορισμό την εκάστοτε πόλη που πραγματοποιούνται οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Πραγματικά μια σπάνια εμπειρία.

Και τα Ιωάννινα όμως έχουν τη δική τους, μαθησιακή και ιστορική, γοητεία. Μια βόλτα στη λίμνη και στο περίφημο νησί της με το μουσείο του Αλί Πασά που φιλοξενεί τεράστιο ιστορικό πλούτο θα είναι μια πραγματικά σπάνια ευκαιρία για τα παιδιά να γνωρίσουν από κοντά την ιστορία της περιοχής και όχι μόνο.

Τέλος, δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να ζήσει κανείς την ιστορία της επανάστασης του 1821 από τα Καλάβρυτα. Να επισκεφτεί την Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας και να ζήσει από πρώτο χέρι ξανά την ιερή στιγμή της 25ης Μαρτίου.

Η Ελλάδα διαθέτει τεράστιο ιστορικό πλούτο σε όλα της τα μέρη. Παίρνουμε λοιπόν τα παιδιά και ξεκινάμε για ταξίδια με σκοπό την αναψυχή αλλά και τη γνώση!

About Ekdromi.gr