παραλίες στη ζάκυνθο

Οι ομορφότερες παραλίες στη Ζάκυνθο

Όταν το γαλάζιο του Ιονίου δένει αρμονικά με το πράσινο της φύσης. Όταν τριγυρνάς τα βράδια μυρίζοντας τα αρώματα των λουλουδιών ενώ ακούς καντάδες από τα πλακόστρωτα στενά. Όταν η λευκή άμμος γίνεται ο καλύτερος καλοκαιρινός σου φίλος που μαζί του μοιράζεσαι τις πιο ζεστές αναμνήσεις, τότε βρίσκεσαι σίγουρα στη Ζάκυνθο. Σε ένα από τα πιο όμορφα νησιά του Ιονίου που με τη γραφικότητα, την παράδοση και τη φυσική ομορφιά σε καθηλώνει. Γνωστή για πάρα πολλούς λόγους η Ζάκυνθος, διαθέτει μια πλειάδα αφορμών που μπορούν να σε κάνουν να τη λατρέψεις. Εμείς στο ekdromi.gr θα ασχοληθούμε σήμερα σε μια από αυτές τις αφορμές. Πάμε μαζί να ανακαλύψουμε τις ομορφότερες παραλίες στη Ζάκυνθο.

Οι ομορφότερες παραλίες στη Ζάκυνθο

Όσο και να προσπαθήσουμε να συγκεντρώσουμε όλη την ομορφιά των παραλιών της Ζακύνθου σε ένα κείμενο, δεν πρόκειται να τα καταφέρουμε. Οι αμμουδιές και οι ακρογιαλιές του νησιού είναι τόσες πολλές αλλά και τόσο όμορφες που χρειάζεται εγκυκλοπαίδεια για την παρουσίασή τους. Προχωρήσαμε λοιπόν σε μια επιλογή για όσους μπορούν να μείνουν στο νησί περίπου μια εβδομάδα και σας παρουσιάζουμε τις πλέον ομορφότερες.

Η παραλία Λιμνιώνας  χαρακτηρίζεται από τα επίπεδα βράχια και τα μπλε βαθιά νερά. Ενδείκνυται για ηλιοθεραπεία (παρότι βραχώδης) αλλά και για καταδύσεις. Η Δάφνη είναι μια οργανωμένη αμμώδης παραλία με ρηχά νερά. Φιλόξενη και με όλες τις ανέσεις ενώ προστατεύεται από το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο της Ζακύνθου για την χελώνα caretta-caretta. Το Καλαμάκι είναι από τις πιο κοντινές στην πόλη της Ζακύνθου. Ήρεμη παραλία με αμμουδιά, ό,τι πρέπει για οικογένειες. Η παραλία του Λαγανά, μαζί με αυτή του Καλαμακίου είναι από τις πιο γνωστές στο νησί. Αποτελούν δε, η μια συνέχεια της άλλης. Τον Γέρακα έχετε συγκεκριμένες ώρες που μπορείτε να τον χαρείτε, και αυτό γιατί η παραλία έχει ιδιοκτήτη. Ποιος είναι αυτός; Μα η χελώνα caretta-caretta που αποτελεί προστατευόμενο είδος. Μη χάσετε την ευκαιρία παρ ‘όλα αυτά να τον επισκεφτείτε.

Τέλος, αφήσαμε την πιο φωτογραφημένη παραλία του νησιού. Και όχι μόνο του νησιού αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης. Μια παραλία που έχει γίνει γνωστή σε όλες τις άκρες του πλανήτη μέσα από το φωτογραφικό φακό και δεν είναι άλλη από το διάσημο Ναυάγιο. Χρειάζεται να πάρετε βαρκάκι για να σας μεταφέρει μέχρι την παραλία, αλλά η ομορφιά του τοπίου είναι ικανή να σας αποζημιώσει για οποιαδήποτε χρονοτριβή ή ταλαιπωρία.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στη Ζάκυνθο εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.