παραλίες στη ζάκυνθο

Ζάκυνθος το φιόρο του Λεβάντε

Το τρίτο σε μέγεθος νησί του συμπλέγματος των Επτανήσων (μετά την Κεφαλονιά και την Κέρκυρα), είναι σίγουρα ένα από τα ομορφότερα. Η Ζάκυνθος, το Φιόρο του Λεβάντε, είναι ένα νησί που συνδυάζει άψογα τη φυσική ομορφιά με τον πολιτισμό. Είναι παραδοσιακή αλλά και σύγχρονη, σε ταξιδεύει με τα αρώματα, τις εικόνες αλλά και τις μουσικές της. Η επιρροή των Ενετών είναι διάχυτη σε πολλά μέρη της. Αυτοί ήταν άλλωστε που την ονόμασαν και Φίορο του Λεβάντε (Flor di Levante – Άνθος της Ανατολής). Η μεγάλη της πολιτιστική κληρονομιά (πατρίδα του Σολωμού, του Κάλβου και του Ξενόπουλου), το θαλάσσιο πάρκο που φιλοξενεί τις caretta-caretta, οι σπάνιας ομορφιάς παραλίες της και οι γαστρονομικές της δημιουργίες συνθέτουν έναν προορισμό ικανό να μαγέψει τον επισκέπτη. Ας ανακαλύψουμε λοιπόν τους θησαυρούς της Ζακύνθου.

Ζάκυνθος το Φιόρο του Λεβάντε

Παραλίες

Τα νησιά των Επτανήσων φημίζονται για τις πανέμορφές τους ακτές. Φυσικά η Ζάκυνθος δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Ο Λαγανάς, ο Γέρακας, το Μαραθονήσι και το Αργάσι, είναι κάποιες από τις πιο όμορφες, τις πιο δημοφιλείς παραλέις της Ζακύνθου. Σίγουρα όμως δεν θα πρέπει να παραλείψετε να κάνετε και μία βόλτα στις Γαλάζιες Σπηλιές. Πρόκειται για βραχώδεις σχηματισμούς που έχουν δημιουργήσει μία σειρά από σπηλιές. Οι αντανακλάσεις του φωτός προσφέρουν έναν εντυπωσιακό θέαμα. Φυσικά, μιλώντας για παραλίες δεν μπορούμε να παραλείψουμε την παραλία σήμα-κατατεθέν της Ζακύνθου. Το πολυφωτογραφημένο “Ναυάγιο”. Εκεί θα σας συνεπάρουν τα γαλανά νερά, η λευκή άμμος αλλά και το εντυπωσιακό κουφάρι του πλοίου “Παναγιώτης” που έδωσε το όνομα “Ναυάγιο” στην παραλία.

Χώρα Ζακύνθου

Η Χώρα της Ζακύνθου είναι μία σύγχρονη πόλη που δεν στερείται όμως την ομορφιά της παραδοσιακής της αρχιτεκτονικής. Μία βόλτα στο κέντρο με τα εμπορικά καταστήματα της πόλης με τις βενετσιάνικες πινελιές θα βρείτε πολλές και υπέροχες προτάσεις για ψώνια και αναμνηστικά. Από το κεντρικό λιμάνι θα έχετε την ευκαιρία να πάρετε ένα από τα καραβάκια που επισκέπτονται τα φυσικά αξιοθέατα και τις παραλίες του νησιού.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στη Ζάκυνθο εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.