Ορεινή Ναυπακτία

Οκτώβριος στην Ορεινή Ναυπακτία

Στον νομό Αιτωλοακαρνανίας, πιο πάνω από τη Ναύπακτο και κοντά στη λίμνη Τριχωνίδα, μπορεί κανείς να βρει μέρη μοναδικής φυσικής ομορφιάς. Στα μέρη αυτά θα συναντήσετε τα χωριά της Ορεινής Ναυπακτίας. Ένας πραγματικός παράδεισος, κυρίως για όσους προτιμούν τις αποδράσεις στη φύση. Τα χωριά της Ορεινής Ναυπακτίας βρίσκονται εκεί που τελειώνει η οροσειρά της Πίνδου, στις νοτιότερες κορυφές της. Στα νότια τους, βρίσκει κανείς τον ποταμό Μόρνο, αλλά και τον Εύηνο. Είναι απόλυτα λογικό λοιπόν το σημείο αυτό να έχει τεράστιο φυσικό πλούτο, ο οποίος συνδυάζεται και με γραφικά ορεινά χωριά. Ειδικά ο Οκτώβριος στην Ορεινή Ναυπακτία, προσφέρει την απόλυτη ομορφιά της φύσης.

Οκτώβριος στην Ορεινή Ναυπακτία

Στην ευρύτερη περιοχή που αγκαλιάζει τα χωριά, θα συναντήσετε πολλά πυκνά δάση. Δάση με βελανιδιές, καρυδιές, καστανιές, οξιές και πλατάνια. Και αυτά είναι μόνο μερικά από τα είδη δέντρων που θα συναντήσετε. Δίπλα στον ποταμό Εύηνο, θα έχετε την ευκαιρία να περπατήσετε ή να κάνετε ποδήλατο σε πανέμορφα μονοπάτια. Αλλά και για όσους προτιμούν τις βόλτες με αυτοκίνητο, μια διαδρομή με αυτό ανάμεσα από δρόμους που διασχίζουν τοπία σπάνιας ομορφιάς αξίζει και με το παραπάνω. Για τους λάτρεις των εξερυνήσεων, η περιοχή φαντάζει ιδανική. Οπλιστείτε λοιπόν με όρεξη και ξεκινήστε την περιήγησή σας στα 45 χωριά της Ορεινής Ναυπακτίας. 45 πανέμορφα χωριά, άλλα μεγαλύτερα και με πιο ανεπτυγμένη την τουριστική υποδομή τους, και άλλα πιο ακατέργαστα. Όλα τους υπέροχα και το καθένα με τη δικιά του ξεχωριστή ομορφιά. Από αυτά που ξεχωρίζουν είναι σίγουρα η Άνω Χώρα (Χτισμένη σε υψόμετρο 1050 μέτρων), η Ελατού, η Τερψιθέα, ο Πλάτανος και η Αμπελακιώτισσα, όλα τους ξεχειλίζουν από παραδοσιακή ομορφιά και γραφικούς οικισμούς.

Στην Άνω Χώρα, το Ekdromi.gr έχει εξασφαλίσει μια μοναδική προσφορά στα υπέροχα Chalets Ξένιος. Εκεί, στα 950 μέτρα υψόμετρο, σας περιμένουν 13 αυτόνομες, πολυτελείς ξύλινες κατοικίες μέσα στην ομορφιά του φυσικού τοπίου. Στον κοινόχρηστο χώρο, μπορείτε να χαλαρώσετε βλέποντας τη θέα στις κορυφογραμμές της Πίνδου αλλά και να απολαύσετε μοναδικές παραδοσιακές γαστρονομικές δημιουργίες στο εστιατόριο. Αν μη τι άλλο, η επιλογή των Chalets Ξένιος αποτελεί μια πρώτης τάξεως διαφυγή από την καθημερινότητα απολαμβάνοντας τις ομορφιές της φύσης μέσα σε ένα πολυτελές περιβάλλον.

Στο χωριό Πλάτανος, σας περιμένουν τα Σπιτάκια της Ιφιγένειας. 10 δωμάτια επενδυμένα με πέτρα, που έχουν διαμορφωθεί με γνώμονα την ευχάριστη διαμονή των φιλοξενούμενων και προσφέρουν υπέροχη θέα του χωριού καθώς και των γύρω βουνών.

Τι περιμένετε λοιπόν; Ο Οκτώβριος αποτελεί την καλύτερη περίοδο για εξερεύνηση της Ορεινής Ναυπακτίας!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.