διακοπές στην καλαμάτα

Ξενοδοχεία Καλαμάτα παραλία

Η πρωτεύουσα της Μεσσηνίας στην καρδιά του Μεσσηνιακού κόλπου, η πανέμοφρη Καλαμάτα φημίζεται για πολλούς διαφορετικούς λόγους! Δεν είναι τυχαίο που η πόλη αυτή με τα πολλά διαφορετικά πρόσωπα γίνεται πόλος έλξης όλο και περισσότερων επισκεπτών κάθε χρόνο. Επισκέπτες που έρχονται για να γνωρίσουν από κοντά την ιστορία, τον πολιτισμό, τις γευστικές απολαύσεις, τη διασκέδαση αλλά και την υπέροχη, μήκους 13 χιλιομέτρων, παραλία της. Μία παραλία σήμα κατατεθέν της πόλης, το μέρος που “χτυπά η καρδιά” της Καλαμάτας, ειδικά το καλοκαίρι. Μία παραλία που μπορεί κανείς να βρει τα πάντα από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ!

Και φυσικά τι καλύτερο για έναν επισκέπτη από το να βρει ένα ξενοδοχείο μπροστά σε αυτή την αμμουδιά, να ατενίζει το γαλάζιο της θάλασσας από το μπαλκόνι του αλλά και να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τις χαρές της θάλασσας! Το Ekdromi.gr, το μεγαλύτερο site με προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα, έχει εξασφαλίσει και σας προσφέρει τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία στην Καλαμάτα μπροστά στην παραλία. 

Ξενοδοχεία Καλαμάτα παραλία

Όποιος θέλει να νιώσει το καλοκαίρι στην Καλαμάτα σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια, πρέπει οπωσδήποτε να επιλέξει ένα ξενοδοχείο κοντά στην παραλία. Η θέα του Μεσσηνιακού κόλπου και το γαλάζιο της θάλασσας ταξιδεύει την επισκέπτη και του δίνει την απαραίτητη καλοκαιρινή νότα που έχει ανάγκη στις διακοπές του!

Η θέα από το Elite City Resort
Ξενοδοχεία καλαμάτα παραλία
Η θέα από το Elite City Resort

Ένα από τα πιο γνωστά και δημοφιλή ξενοδοχεία στην Καλαμάτα είναι το Elite City Resort. Προσφέρει άπλετη θέα στον μαγευτικό Μεσσηνιακό Κόλπο, ενώ παράλληλα προσφέρει πολυάριθμες και πολυτελείς υπηρεσίες. Εκτείνεται σε έναν ευρύ χώρο 35 στρεμμάτων στους πρόποδες του Ταϋγέτου και είναι κατασκευασμένο σύμφωνα με τις σύγχρονες τάσεις και προδιαγραφές. Στο Elite City Resort μπορείτε να απολαύσετε μια μεγάλη γκάμα από δραστηριότητες, να απολαύσετε το φαγητό και το ποτό σας στο pool bar αλλά και να προσφέρετε στον εαυτό σας τη χαλάρωση που χρειάζεται με τις υπηρεσίες ευεξίας που προσφέρει.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία στην Καλαμάτα εδώ!

Η πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, η πόλη με τα χίλια πρόσωπα, η Καλαμάτα, αποτελεί έναν από τους πιο “πλήρεις” προορισμούς για καλοκαιρινές διακοπές. Μία πόλη σύγχρονη, με πολλές επιλογές διαμονής και διασκέδασης. Οι ομορφιές και τα ενδιαφέροντά της όμως δεν σταματούν εδώ. Η Καλαμάτα είναι γνωστή για τα εξαιρετικά μνημεία της (για τους λάτρεις της ιστορίας) και για την πανέμορφη παραλία της που εκτείνεται σε 13 χιλιόμετρα ακτογραμμής. Μια τέτοια πόλη λοιπόν δεν θα μπορούσε να υστερεί στο κομμάτι της φιλοξενίας. Η επιλογή διαμονής στην Καλαμάτα είναι ένας ευχάριστος πονοκέφαλος για τον ταξιδιώτη. Οι προτάσεις είναι πολυάριθμες αλλά και διαφορετικές, καλύπτοντας κάθε γούστο. Το Ekdromi.gr, το μεγαλύτερο site με προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα, έχει εξασφαλίσει και φέτος τα καλύτερα ξενοδοχεία στην Καλαμάτα και μάλιστα προσφέροντας τις μεγαλύτερες εκπτώσεις. Πάμε λοιπόν να τα γνωρίσουμε.

Elite City Resort

Το Elite City Resort

Σε έναν υπέροχο χώρο που εκτείνεται σε 35 στρέμματα, με θέα τον μαγευτικό μεσσηνιακό κόλπο, το (τεσσάρων αστέρων) Elite City Resort είναι η ιδανική πρόταση για αξέχαστες διακοπές. Ανάμεσα στις πολυτελείς επιλογές διαμονής που διαθέτει, μπορείτε να επιλέξετε το Elite City Hotel και τα Elite Villas, που προσφέρουν standard και superior δωμάτια, σε junior, προεδρικές και executive suites, καθώς και σε διώροφες κατοικίες. Δοκιμάστε τις υπέροχες γεύσεις του Elite City Restaurant και χαλαρώστε στο Elite Beach Bar. Το Elite City Resort είναι η πρόταση που συνδυάζει τα πάντα, μέσα σε έναν υπέροχο και πολυτελή χώρο.

Grecotel Filoxenia Hotel

Το Grecotel Filoxenia Hotel

Κάτω από τον µυθικό Ταΰγετο, σε μια υπέροχη γωνιά του Μεσσηνιακού κόλπου το Grecotel Filoxenia είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους επισκέπτες του για το φετινό καλοκαίρι. Είναι χτισµένο σε µία καταπράσινη έκταση µε εξωτικούς κήπους και φοινικόδεντρα ενώ έχει πρόσβαση σε µία υπέροχη παραλία 300 µέτρων µε κρυστάλλινα νερά. Μπορείτε να επιλέξετε τις οικογενειακές σουίτες ή τα εντυπωσιακά deluxe guestrooms. Με Bar και εστιατόρια ανοικτά όλη την ηµέρα, πλούσιους µπουφέδες, πισίνα µε Jacuzzi, παιδότοπο για τους µικρούς και ατέλειωτες επιλογές για σπορ και διασκέδαση, το Grecotel Filoxenia Hotel αποτελεί από μόνο του μια ξεχωριστή εμπειρία διαμονής.

Καλαμάτα, η πόλη του καλοκαιριού και του πολιτισμού.

Η Καλαμάτα, η πρωτεύουσα του νομού Μεσσηνίας αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς και πλήρεις προορισμούς της Πελοποννήσου. Μία σύγχρονη πόλη που συνδυάζει τη φυσική ομορφιά και τις χαρές της θάλασσας με τον πολιτισμό και την ιστορία. Μία πόλη που προσφέρει τις επιλογές και τις ανέσεις μια σύγχρονης μεγαλούπολης ενώ ταυτόχρονα διατηρεί αναλλοίωτο τον κλασικό της χαρακτήρα και την μεγάλη ιστορική της κληρονομιά. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν πως στο μυαλό όσων την έχουν επισκεφθεί θεωρείται ως η πόλη του καλοκαιριού και του πολιτισμού.

Η απέραντη αμμουδιά των 13 χιλιομέτρων σας καλωσορίζει στην πανέμορφη πόλη της Καλαμάτας. Ένα θέαμα που σίγουρα θα σας κάνει να νιώσετε λίγο πιο γρήγορα, λίγο πιο έντονα το καλοκαίρι. Στα ενδότερα της πόλης, οι γραφικοί πεζόδρομοι, οι βυζαντινές εκκλησίες και τα μουσεία, θα σας κάνουν να θέλετε να γνωρίσετε καλύτερα την μεγάλη και ενδιαφέρουσα ιστορία που κουβαλάει.

Αν η προτεραιότητά σας είναι να γευθείτε τις χαρές της θάλασσας, η Καλαμάτα σας προσφέρει 13 χιλιόμερα γεμάτα προτάσεις δίπλα στο κύμα. Από χαλάρωση με ανέσεις σε κάποιο από τα οργανωμένα σημεία της, από ξεφάντωμα και κέφι σε κάποιο από τα beach bars ή ακόμα και τις τοπικές γευστικές δημιουργίες σε κάποιο από τα παραθαλάσσια ταβερνάκια.

Δεν είναι όμως, φυσικά, μόνο η παραλία της που την κάνει να ξεχωρίζει. Γνωστή για το ιστορικό της κέντρο, η Καλαμάτα έχει τον τρόπο να μετατρέψει μία βόλτα σε ταξίδι προς άλλες εποχές. Μερικά από τα σημεία ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος είναι η εκκλησία των Αγίων Αποστόλων, το Μπενάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο, η Δημοτική Πινακοθήκη αλλά και το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο. Εκεί φιλοξενούνται σπάνια αντικείμενα από την επανάσταση του ‘21. Επίσης, το Ενετικό κάστρο της πόλης, και η Δημοτική βιβλιοθήκη είναι, για τους λάτρεις του πολιτιστικού τουρισμού, σημεία εξαιρετικού ενδιαφέροντος.

Μίνι αποδράσεις από την Καλαμάτα

Και αν θέλετε να συνδυάσετε την παραμονή σας στην πόλη με μίνι αποδράσεις, υπάρχουν σίγουρα πολλές. Στα 30 χιλιόμετρα από την πόλη της Καλαμάτας θα συναντήσετε έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους, την αρχαία Μεσσήνη. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε τους ναούς, τα τείχη αλλά και κτίρια που διατηρούνται σε εξαιρετική κατάσταση. Τα σπήλαια του Δυρού, η Μεσσηνιακή Μάνη, η πετρόχτιστη Καρδαμύλη, η Πύλος, η καστροπολιτεία του Μυστρά και τα μονοπάτια του Ταϋγέτου είναι μόνο μερικές από τις προτάσεις που μπορεί κανείς να επισκεφθεί με βάση την Καλαμάτα.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία στην Καλαμάτα στο Ekdromi.gr.

Πασχαλινή Εξόρμηση στην Καλαμάτα

Η γιορτή της Ανάστασης πλησιάζει και οι περισσότεροι θέλουμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Να ανακαλύψουμε νέα έθιμα και να ζήσουμε ένα ξεχωριστό Πάσχα. Το ekdromi.gr, το μεγαλύτερο site με προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα, είναι εδώ για να σας προσφέρει ιδέες και προτάσεις για μια πραγματικά διαφορετική γιορτή της Ανάστασης. Ξεκινάμε λοιπόν από σήμερα και μέχρι τις Άγιες ημέρες, μια σειρά από αφιερώματα σε προορισμούς που γιορτάζουν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο την Ανάσταση. Μέρη που έχουν τα δικά τους έθιμα, παραδόσεις και γοητεύουν τους επισκέπτες. Ξεκινάμε λοιπόν με μια Πασχαλινή Εξόρμηση στην Καλαμάτα. Πάμε να γνωρίσουμε τι ακριβώς είναι αυτό που κάνει την πόλη αυτή τόσο ξεχωριστή το Πάσχα

Καταρχάς εδώ έχουμε μια πανέμορφη πόλη ανεξαρτήτως περιόδου. Η ομορφιά της Καλαμάτας είναι γνωστή σε όλους. Οι βυζαντινές της Εκκλησίες, οι επιλογές που προσφέρει σε φαγητό και διασκέδαση, αλλά και η μεγάλη παραλία της, την κάνουν να ξεχωρίζει. Παράλληλα, η Καλαμάτα αποτελεί την ιδανική βάση για μίνι εξορμήσεις στα ομορφότερα μέρη της Μεσσηνίας.

Την περίοδο του Πάσχα όμως, έχει πολλά περισσότερα να μας προσφέρει. Η πόλη προετοιμάζεται για τις ημέρες αυτές πολύ καιρό πριν. Οι περισσότερες προετοιμασίες αφορούν το τοπικό έθιμο που λαμβάνει χώρα την Κυριακή του Πάσχα. Το γνωστό έθιμο του “σαϊτοπόλεμου” τραβά τα περισσότερα βλέμματα τόσο των ντόπιων, όσο και των επισκεπτών της πόλης. Και αν είστε από αυτούς που αρέσκονται στις έντονες συγκινήσεις, τότε το μόνο σίγουρο είναι πως το έθιμο αυτό θα σας μείνει πραγματικά αξέχαστο. Αυτοσχέδιοι χάρτινοι σωλίνες γεμίζουν με μπαρούτι και δημιουργούν εκτοξεύσεις που κόβουν την ανάσα. Το έθιμο αυτό έχει μεγάλη ιστορία. Δημιουργήθηκε για να θυμίσει τον τρόπο με τον οποίο οι ντόπιοι αναχαίτισαν το τουρκικό ιππικό. Κάθε χρόνο λοιπόν, οι ομάδες που ονομάζονται “μπουλούκια” αναβιώνουν το φαντασμαγορικό αυτό έθιμο και κάνουν την πασχαλινή εξόρμηση στην Καλαμάτα πραγματικά αξέχαστη!

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία για το Πάσχα στην Καλαμάτα εδώ!

Απόδραση στην Καλαμάτα – Επιλογές

Τι θα λέγατε για ένα ταξίδι σε μια πόλη-κόσμημα που συνδυάζει τα πάντα; Σε μια πόλη που αποτελεί έναν από τους πιο ολοκληρωμένους και ταυτόχρονα “γεμάτους” προορισμούς. Η πόλη της Καλαμάτας μπορεί να σας προσφέρει πραγματικά τα ό,τι σκέφτεστε. Παρέχει έναν μοναδικό συνδυασμό των ανέσεων της μεγάλης πόλης και της ομορφιάς ενός νησιού. Αποπνέει μια κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, διαθέτει πολλές και ενδιαφέρουσες επιλογές και έχετε τη θαλασσα, στα πόδια σας! Και όλα αυτά σε μια απόσταση μόλις 2,5 ωρών από την Αθήνα! Τι λέτε λοιπόν; είμαστε έτοιμοι για μια απόδραση στην Καλαμάτα;

Καταρχάς έχετε μπροστά σας περίπου 13 χιλιόμετρα μιας πεντακάθαρης και πανέμορφης παραλίας. Εκεί διαθέτετε, πραγματικά, όλες τις επιλογές, ό,τι τύπος ταξιδιώτη και αν είστε. Μπορείτε κάλλιστα να χαλαρώσετε σε ένα από τα πολλά beach bars, να δοκιμάσετε ουζομεζέδες και θαλασσινά σε κάποιο από τα παραθαλάσσια ταβερνάκια, αλλά και να απολαύσετε την ησυχία στα σημεία της παραλίας που δεν είναι οργανωμένα.

Αν είστε από αυτούς που αρέσκονται στο να συνδυάζουν το ταξίδι τους με επισκέψεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος, τότε και στον τομέα αυτό, η Καλαμάτα δεν θα σας αφήσει ασυγκίνητους. Μέρος με πλούσια ιστορία και πολιτισμό, έχει να σας προσφέρει ένα υπέροχο ενετικό κάστρο, αλλά και 4 Μουσεία.

Τέλος, η πόλη αυτή δεν έχει σκοπό να σας αφήσει ήσυχους, ούτε το βράδυ. Η Καλαμάτα είναι γνωστή για τη νυχτερινή της ζωή και το μόνο σίγουρο είναι πως όποια και αν είναι τα κέφια και οι διαθέσεις σας, σίγουρα θα βρείτε ένα ή και περισσότερα μέρη που θα ταιριάζουν με το γούστο σας.

Καλαμάτα – Προσφορές Ξενοδοχείων

Το ekdromi.gr εξασφάλισε για αυτό το καλοκαίρι μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες, αλλά και συμφέρουσες, προσφορές για τη διαμονή σας στην Καλαμάτα. Προσφορές πολλών αστέρων στα καλύτερα ξενοδοχεία της πόλης. Δοκιμάστε το 4* Akti Taygetos Conference Resort. Ένα σύγχρονο ξενοδοχείο  που συνδυάζει την ποιότητα  με τη διακριτική πολυτέλεια και την σαγηνευτική απλότητα. Χτισμένο σε μια περιοχή με απαράμιλλη φυσική ομορφιά αλλά και πανέμορφες παραλίες, σας δημιουργεί μια ειδυλλιακή ατμόσφαιρα φιλοξενίας.

Στην οµορφότερη γωνιά του Μεσσηνιακού κόλπου και κάτω από τον Ταΰγετο, θα βρείτε το δηµοφιλές Filoxenia! Χτισµένο σε µία καταπράσινη έκταση µε εξωτικούς κήπους και φοινικόδεντρα σας δίνει τη δυνατότητα να έχετε πρόσβαση σε µία µαγευτική παραλία 300 µέτρων µε κρυστάλλινα νερά. Τι καλύτερο για χαλάρωση μέσα σε ένα πολυτελές περιβάλλον!

About Ekdromi.gr