πασχαλινή εξόρμηση στην καλαμάτα ekdromi.gr

Πασχαλινή Εξόρμηση στην Καλαμάτα

Η γιορτή της Ανάστασης πλησιάζει και οι περισσότεροι θέλουμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Να ανακαλύψουμε νέα έθιμα και να ζήσουμε ένα ξεχωριστό Πάσχα. Το ekdromi.gr, το μεγαλύτερο site με προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα, είναι εδώ για να σας προσφέρει ιδέες και προτάσεις για μια πραγματικά διαφορετική γιορτή της Ανάστασης. Ξεκινάμε λοιπόν από σήμερα και μέχρι τις Άγιες ημέρες, μια σειρά από αφιερώματα σε προορισμούς που γιορτάζουν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο την Ανάσταση. Μέρη που έχουν τα δικά τους έθιμα, παραδόσεις και γοητεύουν τους επισκέπτες. Ξεκινάμε λοιπόν με μια Πασχαλινή Εξόρμηση στην Καλαμάτα. Πάμε να γνωρίσουμε τι ακριβώς είναι αυτό που κάνει την πόλη αυτή τόσο ξεχωριστή το Πάσχα

Πασχαλινή Εξόρμηση στην Καλαμάτα

Καταρχάς εδώ έχουμε μια πανέμορφη πόλη ανεξαρτήτως περιόδου. Η ομορφιά της Καλαμάτας είναι γνωστή σε όλους. Οι βυζαντινές της Εκκλησίες, οι επιλογές που προσφέρει σε φαγητό και διασκέδαση, αλλά και η μεγάλη παραλία της, την κάνουν να ξεχωρίζει. Παράλληλα, η Καλαμάτα αποτελεί την ιδανική βάση για μίνι εξορμήσεις στα ομορφότερα μέρη της Μεσσηνίας.

Την περίοδο του Πάσχα όμως, έχει πολλά περισσότερα να μας προσφέρει. Η πόλη προετοιμάζεται για τις ημέρες αυτές πολύ καιρό πριν. Οι περισσότερες προετοιμασίες αφορούν το τοπικό έθιμο που λαμβάνει χώρα την Κυριακή του Πάσχα. Το γνωστό έθιμο του “σαϊτοπόλεμου” τραβά τα περισσότερα βλέμματα τόσο των ντόπιων, όσο και των επισκεπτών της πόλης. Και αν είστε από αυτούς που αρέσκονται στις έντονες συγκινήσεις, τότε το μόνο σίγουρο είναι πως το έθιμο αυτό θα σας μείνει πραγματικά αξέχαστο. Αυτοσχέδιοι χάρτινοι σωλίνες γεμίζουν με μπαρούτι και δημιουργούν εκτοξεύσεις που κόβουν την ανάσα. Το έθιμο αυτό έχει μεγάλη ιστορία. Δημιουργήθηκε για να θυμίσει τον τρόπο με τον οποίο οι ντόπιοι αναχαίτισαν το τουρκικό ιππικό. Κάθε χρόνο λοιπόν, οι ομάδες που ονομάζονται “μπουλούκια” αναβιώνουν το φαντασμαγορικό αυτό έθιμο και κάνουν την πασχαλινή εξόρμηση στην Καλαμάτα πραγματικά αξέχαστη!

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία για το Πάσχα στην Καλαμάτα εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.