Το πιο πολυτελές ξενοδοχείο της Ευρώπης

Το πιο πολυτελές ξενοδοχείο της Ευρώπης

Ίσως να μην το γνωρίζουν πολλοί αλλά αν κάποιος ψάξει να βρει ποιο είναι το πιο πολυτελές, το πιο ακριβό, το πιο luxury ξενοδοχείο αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, η αναζήτησή του θα τον οδηγήσει στην Πελοπόννησο. Λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Πόρτο Χέλι, στην Ερμιόνη και με θέα τον Αργολικό Κόλπο, η αλυσίδα Aman Resorts δημιούργησε ένα, πρωτοφανές για τα Ελληνικά δεδομένα, boutique resort το οποίο δίνει άλλη βαρύτητα στη λέξη “πολυτέλεια” και μας υπενθυμίζει για άλλη μία φορά πως ζούμε σε μία από τις ομορφότερες χώρες του κόσμου. Ναι λοιπόν, το πιο πολυτελές ξενοδοχείο της Ευρώπης βρίσκεται στην Ελλάδα και είναι το Amanzoe.

Το πιο πολυτελές ξενοδοχείο της Ευρώπης – Amanzoe Porto Heli

Η μοναδική εμπειρία διαμονής του Amanzoe ξεκινά από την πρώτη κιόλας γνωριμία με τον χώρο, από την είσοδο. Εκεί μας καλωσορίζει μία πετρόχτιστη πύλη η οποία οδηγεί σε ένα ανάκτορο εμπνευσμένο από την αρχαία Ελλάδα. Το ξενοδοχείο είναι σχεδιασμένο από τον φημισμένο αρχιτέκτονα των Aman, Ed Tuttle άλλωστε. 

Προχωρώντας στα ενδότερα, συναντούμε ένα περιστύλιο με μια μεγάλη πισίνα ανάκλασης, με θέα τη θάλασσα. Γύρω από αυτήν είναι τοποθετημένα τα κεντρικά κτίρια του ξενοδοχείου, καθώς και τα pavilions, τα συγκροτήματα με τις 38 υπέροχες σουίτες. Κατά μήκος της κεντρικής πισίνας, όπου αποτελεί και το κέντρο του συγκροτήματος, από την μια μεριά βλέπουμε τη βιβλιοθήκη και την αίθουσα τέχνης, ενώ από την άλλη απλώνεται εντυπωσιακό spa των 2,850 τετραγωνικών.

Και ενώ η εμπειρία διαμονής στο Amanzoe κοστίζει σχεδόν 2.000 το βράδυ (στα πιο απλά δωμάτια των 120 τ.μ.), είναι εφικτό για όλους να περάσουν και θαυμάσουν τόσο τους χώρους όσο και την κουζίνα του. Συνήθως τους καλοκαιρινούς μηνες μπορεί να είναι πιο δύσκολο να το επισκεφτείτε ως εξωτερικός πελάτης, ωστόσο αξίζει τον κόπο μια προσπάθεια, αφού αν καταφέρετε να κάνετε κράτηση σε ένα από τα outlets του ξενοδοχείου, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε ιαπωνική και μεσογειακή κουζίνα στα καλύτερά της.

Και για πιο προσιτές οικονομικά λύσεις διαμονής, με άψογη αισθητική και πολυτέλεια, βρείτε στο Ekdromi.gr προσφορές ξενοδοχείων στο Πόρτο Χέλι (το Amanzoe βρίσκεται μόλις δέκα λεπτά από εκεί) και στο Ναύπλιο. (μία ώρα και 10 λεπτά από Ερμιώνη).

About Ekdromi.gr