παραλίες στη ζάκυνθο

Ζάκυνθος το φιόρο του Λεβάντε

Το τρίτο σε μέγεθος νησί του συμπλέγματος των Επτανήσων (μετά την Κεφαλονιά και την Κέρκυρα), είναι σίγουρα ένα από τα ομορφότερα. Η Ζάκυνθος, το Φιόρο του Λεβάντε, είναι ένα νησί που συνδυάζει άψογα τη φυσική ομορφιά με τον πολιτισμό. Είναι παραδοσιακή αλλά και σύγχρονη, σε ταξιδεύει με τα αρώματα, τις εικόνες αλλά και τις μουσικές της. Η επιρροή των Ενετών είναι διάχυτη σε πολλά μέρη της. Αυτοί ήταν άλλωστε που την ονόμασαν και Φίορο του Λεβάντε (Flor di Levante – Άνθος της Ανατολής). Η μεγάλη της πολιτιστική κληρονομιά (πατρίδα του Σολωμού, του Κάλβου και του Ξενόπουλου), το θαλάσσιο πάρκο που φιλοξενεί τις caretta-caretta, οι σπάνιας ομορφιάς παραλίες της και οι γαστρονομικές της δημιουργίες συνθέτουν έναν προορισμό ικανό να μαγέψει τον επισκέπτη. Ας ανακαλύψουμε λοιπόν τους θησαυρούς της Ζακύνθου.

Ζάκυνθος το Φιόρο του Λεβάντε

Παραλίες

Τα νησιά των Επτανήσων φημίζονται για τις πανέμορφές τους ακτές. Φυσικά η Ζάκυνθος δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Ο Λαγανάς, ο Γέρακας, το Μαραθονήσι και το Αργάσι, είναι κάποιες από τις πιο όμορφες, τις πιο δημοφιλείς παραλέις της Ζακύνθου. Σίγουρα όμως δεν θα πρέπει να παραλείψετε να κάνετε και μία βόλτα στις Γαλάζιες Σπηλιές. Πρόκειται για βραχώδεις σχηματισμούς που έχουν δημιουργήσει μία σειρά από σπηλιές. Οι αντανακλάσεις του φωτός προσφέρουν έναν εντυπωσιακό θέαμα. Φυσικά, μιλώντας για παραλίες δεν μπορούμε να παραλείψουμε την παραλία σήμα-κατατεθέν της Ζακύνθου. Το πολυφωτογραφημένο “Ναυάγιο”. Εκεί θα σας συνεπάρουν τα γαλανά νερά, η λευκή άμμος αλλά και το εντυπωσιακό κουφάρι του πλοίου “Παναγιώτης” που έδωσε το όνομα “Ναυάγιο” στην παραλία.

Χώρα Ζακύνθου

Η Χώρα της Ζακύνθου είναι μία σύγχρονη πόλη που δεν στερείται όμως την ομορφιά της παραδοσιακής της αρχιτεκτονικής. Μία βόλτα στο κέντρο με τα εμπορικά καταστήματα της πόλης με τις βενετσιάνικες πινελιές θα βρείτε πολλές και υπέροχες προτάσεις για ψώνια και αναμνηστικά. Από το κεντρικό λιμάνι θα έχετε την ευκαιρία να πάρετε ένα από τα καραβάκια που επισκέπτονται τα φυσικά αξιοθέατα και τις παραλίες του νησιού.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στη Ζάκυνθο εδώ!

Τι θα λέγατε για μια έντονη, μια δυνατή δόση καλοκαιριού πριν καν μπει ο Ιούνιος; Ο Απρίλιος μας αποχαιρετά σιγά σιγά με έναν δυνατό ήλιο και οι προβλέψεις δείχνουν πως ο Μάιος θα είναι (όπως πάντα άλλωστε) ζεστός. Πρώτης τάξεως ευκαιρία λοιπόν για μια ζεστή εξόρμηση, σε έναν προορισμό παραδοσιακά καλοκαιρινό. Σε ένα νησί πασίγνωστο για τις ομορφίες του και τις γαλάζιες ακτές του. Ετοιμαζόμαστε λοιπόν για μια αξέχαστη Πρωτομαγιά στη Ζάκυνθο. Για ατελείωτες βουτιές στις πανέμορφες παραλίες του νησιού, αλλά και για βραδινές βόλτες υπό τους ήχους της καντάδας.

Πρωτομαγιά στη Ζάκυνθο

Σίγουρα μια επίσκεψη τον Μάιο στη Ζάκυνθο θα έχει ως προτεραιότητα τις ομορφιές της φύσης και της θάλασσας. Θα έχετε την ευκαιρία να κολυμπήσετε στην πιο πολυφωτογραφημένη παραλία του κόσμου, στο περίφημο “Ναυάγιο“. Μια παραλία την οποία μάλιστα θα μπορείτε να χαρείτε σε όλη της τη μελοπρέπεια. Τον Μάιο δεν θα υπάρχει εκεί η πολυκοσμία του καλοκαιριού οπότε η επίσκεψη θα είναι δύο φορές πιο όμορφη. Θα περιηγηθείτε στις μαγευτικές “γαλάζιες σπηλιές” αλλά και θα γευθείτε τις ξεχωριστές τοπικές γαστρονομικές δημιουργίες ενώ θα ακούτε τους ήχους της καντάδας να σας συνοδεύουν.

Αν μη τι άλλο, η Ζάκυνθος συνδυάζει με τρόπο μεαστρικό την φυσική ομορφιά με την τοπική παράδοση. Παράλληλα, είναι και τόπος με ιστορία. Η Ζάκυνθος είναι η πατρίδα του Ανδρέα Κάλβου, τους Διονυσίου Σολωμού αλλά και του Γρηγόριου Ξενόπουλου. Μη χάσετε την ευκαιρία, ανάμεσα από τη χαλάρωση και τις βουτιές σας, να επισκεφθείτε το Μουσείο που είναι αφιερωμένο στο έργο του Σολωμού και του Κάλβου.

Προσφορές ξενοδοχείων

Και για τη φετινή πρωτομαγιά το ekdromi.gr διαθέτει τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία για τη Ζάκυνθο. Προτάσεις μοναδικές σε καταλύματα που απευθύνονται σε όλα τα βαλάντια και σε κάθε τύπο ταξιδιώτη έτσι ώστε η διαμονή σας να είναι και ξεχωριστή, αλλά και οικονομική. Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά 15 από τα ομορφότερα ξενοδοχεία του νησιού, προσφέρουν συνολικά περισσότερες από 60 προσφορές, κομμένες και ραμμένες στα μέτρα σας. Μη χάνετε καιρό, βρείτε εδώ τις μοναδικές πρσοφορές ξενοδοχείων για τη Ζάκυνθο και επιλέξτε αυτή που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες. φύγαμε λοιπόν για μια ξεχωριστή, καλοκαιρινή Πρωτομαγιά στη Ζάκυνθο!

Το περίφημο Ναυάγιο της Ζακύνθου. (φώτο από το instagram του ekdromi.gr)
Το περίφημο Ναυάγιο της Ζακύνθου. (φώτο από το instagram του ekdromi.gr)

Η πανέμορφη Ζάκυνθος

Η αλήθεια είναι πως για τη Ζάκυνθο δεν χρειάζεται να πει κανείς πολλά. Μπορεί απλά να τοποθετήσει σε σειρά τις εικόνες του νησιού (οι οποίες αξίζουν πολύ παραπάνω από 1000 λέξεις), και απλά να ταξιδέψει με το μυαλό του. Ένα από τα 7 κοσμήματα του Ιονίου, συνθέτει με τρόπο μαεστρικό το φυσικό κάλος με τον πολιτισμό. Συνθέτει το τραγούδι των κατοίκων με την υπέροχη κουζίνα. Είναι ικανή να  δημιουργήσει ένα αποτέλεσμα που απογειώνει τις αισθήσεις.

Η Ζάκυνθος ή Ζάντε ή Φίορε του Λεβάντε (Flor di Levante – Άνθος της Ανατολής) σύμφωνα με τους Ενετούς κατακτητές (και όχι άδικα), είναι το νοτιότερο νησί του συμπλέγματος των Επτανήσων. Τρίτο σε μέγεθος και δεύτερο σε πληθυσμό με 40.758 κατοίκους. Πατρίδα του Ανδρέα Κάλβου και του Διονυσίου Σολωμού καθώς και του Γρηγόριου Ξενόπουλου . Λογικό λοιπόν να «κουβαλάει» μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά την οποία καταφέρνει να διατηρεί με τρόπο αξιομνημόνευτο. Στη Ζάκυνθο λειτουργεί Μουσείο αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του Σολωμού και του Κάλβου. Έτσι, ο κάθε επισκέπτης έχει τη δυνατότητα  να περιηγηθεί και να μάθει περισσότερα για τους δύο αυτούς ποιητές.

Και ο ρομαντισμός όμως δεν λείπει από την Ζάκυνθο, η οποία είναι ευρέως γνωστή για τη μουσική και το χορό. Και τα δύο αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια της ζωής και της κουλτούρας των κατοίκων. Η πλέον αγαπημένη μουσική των Ζακυνθινών είναι οι καντάδες. Μέσα από αυτές υμνούν τον έρωτα, και ακόμα και σήμερα μπορεί κάποιος να βρει μουσικά σχήματα στους δρόμους και τα στενά του νησιού να τραγουδούν.

Ζάκυνθος – το περίφημο Ναυάγιο

Στη Ζάκυνθο όμως βρίσκεται και η πιο πολυφωτογραφημένη παραλία της Ελλάδας, και μια από τις πιο γνωστές του κόσμου. Η νεότερη ιστορία της ξεκινάει το 1982. Τότε, ένα πλοίο με το όνομα «Παναγιώτης», το οποίο μετέφερε λαθραία τσιγάρα, προσάραξε στην παραλία «Άγιος Γεώργιος» της Ζακύνθου λόγω μηχανικής βλάβης αλλά και εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών. Το γεγονός έγινε γνωστό στους κατοίκους με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να σπεύσουν και να λεηλατήσουν το εμπόρευμα του πλοίου. Έτσι η, μέχρι τότε απροσέγγιστη παραλία του Αγίου Γεωργίου έγινε ευρύτερα γνωστή με αποτέλεσμα να μετονομαστεί σε “Ναυάγιο” και να τύχει παγκόσμιας αναγνώρισης.

Το Ναυάγιο μπορείτε να το επισκεφθείτε με 2 τρόπους. Είτε δια θαλάσσης με βαρκάκια που πραγματοποιούν τα σχετικά δρομολόγια, είτε να το θαυμάσετε από ψηλά από το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου. Θέαμα που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο αποτελούν και οι γαλάζιες σπηλιές, στη βορειοανατολική ακτή του ακρωτηρίου Σκινάρι. Το όνομα προέκυψε από το γαλάζιο των νερών. Στις γαλάζιες σπηλιές μπορείτε να περιηγηθείτε με βαρκάκια.

Οι γαλάζιες σπηλιές
Οι γαλάζιες σπηλιές

Ζάκυνθος και φυσικό περιβάλλον

Πέραν του φυσικού κάλους, η Ζάκυνθος αποτελεί και έναν από ένα από τα πλέον προστατευόμενα μέρη εξ αιτίας των σπάνιων και υπό εξαφάνιση θαλασσίων ειδών που έχει. Με το Εθνικό Θαλάσσιο πάρκο στον κόλπο του Λαγανά, στο Νοτιανατολικό σημείο του νησιού, το οποίο ανακηρύχθηκε το 1999 για την προστασία της καρέτα-καρετα όπου εκεί αναπαράγεται, θωρακίζοντας ουσιαστικά τα νεογνά από την αμμουδιά μέχρι την πρώτη, παρθενική τους βουτιά στα γαλάζια νερά. Στον κόλπο του Λαγανά όμως, υπάρχουν και άλλα προστατευόμενα, υπό εξαφάνιση είδη με την γνωστή πλέον φώκια monachus-monachus και πολλά άλλα.

Δεν είναι εύκολο να βρει κανείς προορισμό που να συνδυάζει με τόση μαεστρία τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Άλλωστε για αυτό το λόγο, η Ζάκυνθος παραμένει ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα σημεία της Ελλάδας. Με μια πρωινή βουτιά στις καταγάλανες παραλίες της, αλλά και ένα ρομαντικό περίπατο υπό τους ήχους της καντάδας, το μόνο σίγουρο είναι πως η Ζάκυνθος είναι ερωτεύσιμη.

Οι μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων για τη Ζάκυνθο από το ekdromi.gr

Όταν το γαλάζιο του Ιονίου δένει αρμονικά με το πράσινο της φύσης. Όταν τριγυρνάς τα βράδια μυρίζοντας τα αρώματα των λουλουδιών ενώ ακούς καντάδες από τα πλακόστρωτα στενά. Όταν η λευκή άμμος γίνεται ο καλύτερος καλοκαιρινός σου φίλος που μαζί του μοιράζεσαι τις πιο ζεστές αναμνήσεις, τότε βρίσκεσαι σίγουρα στη Ζάκυνθο. Σε ένα από τα πιο όμορφα νησιά του Ιονίου που με τη γραφικότητα, την παράδοση και τη φυσική ομορφιά σε καθηλώνει. Γνωστή για πάρα πολλούς λόγους η Ζάκυνθος, διαθέτει μια πλειάδα αφορμών που μπορούν να σε κάνουν να τη λατρέψεις. Εμείς στο ekdromi.gr θα ασχοληθούμε σήμερα σε μια από αυτές τις αφορμές. Πάμε μαζί να ανακαλύψουμε τις ομορφότερες παραλίες στη Ζάκυνθο.

Οι ομορφότερες παραλίες στη Ζάκυνθο

Όσο και να προσπαθήσουμε να συγκεντρώσουμε όλη την ομορφιά των παραλιών της Ζακύνθου σε ένα κείμενο, δεν πρόκειται να τα καταφέρουμε. Οι αμμουδιές και οι ακρογιαλιές του νησιού είναι τόσες πολλές αλλά και τόσο όμορφες που χρειάζεται εγκυκλοπαίδεια για την παρουσίασή τους. Προχωρήσαμε λοιπόν σε μια επιλογή για όσους μπορούν να μείνουν στο νησί περίπου μια εβδομάδα και σας παρουσιάζουμε τις πλέον ομορφότερες.

Η παραλία Λιμνιώνας  χαρακτηρίζεται από τα επίπεδα βράχια και τα μπλε βαθιά νερά. Ενδείκνυται για ηλιοθεραπεία (παρότι βραχώδης) αλλά και για καταδύσεις. Η Δάφνη είναι μια οργανωμένη αμμώδης παραλία με ρηχά νερά. Φιλόξενη και με όλες τις ανέσεις ενώ προστατεύεται από το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο της Ζακύνθου για την χελώνα caretta-caretta. Το Καλαμάκι είναι από τις πιο κοντινές στην πόλη της Ζακύνθου. Ήρεμη παραλία με αμμουδιά, ό,τι πρέπει για οικογένειες. Η παραλία του Λαγανά, μαζί με αυτή του Καλαμακίου είναι από τις πιο γνωστές στο νησί. Αποτελούν δε, η μια συνέχεια της άλλης. Τον Γέρακα έχετε συγκεκριμένες ώρες που μπορείτε να τον χαρείτε, και αυτό γιατί η παραλία έχει ιδιοκτήτη. Ποιος είναι αυτός; Μα η χελώνα caretta-caretta που αποτελεί προστατευόμενο είδος. Μη χάσετε την ευκαιρία παρ ‘όλα αυτά να τον επισκεφτείτε.

Τέλος, αφήσαμε την πιο φωτογραφημένη παραλία του νησιού. Και όχι μόνο του νησιού αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης. Μια παραλία που έχει γίνει γνωστή σε όλες τις άκρες του πλανήτη μέσα από το φωτογραφικό φακό και δεν είναι άλλη από το διάσημο Ναυάγιο. Χρειάζεται να πάρετε βαρκάκι για να σας μεταφέρει μέχρι την παραλία, αλλά η ομορφιά του τοπίου είναι ικανή να σας αποζημιώσει για οποιαδήποτε χρονοτριβή ή ταλαιπωρία.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στη Ζάκυνθο εδώ!

Ζάκυνθος ή αλλιώς «Φιόρο του Λεβάντε», που σημαίνει άνθος της ανατολής. “Άνθος” γιατί υπάρχουν πάνω από 7.000 είδη λουλουδιών στη Ζάκυνθο. Ένα καταπράσινο νησί με υπέροχες παραλίες και πολλές εκπλήξεις που αξίζει να ανακαλύψετε. Την άνοιξη η ανθισμένη φύση σε συνδυασμό με τις παραδόσεις και τα έθιμα που τηρούνται με μεγαλοπρέπεια κάνουν τη Ζάκυνθο ιδανικό προορισμό για μια αξέχαστη πασχαλινή απόδραση. Το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής πραγματοποιείται η λιτανεία του εσταυρωμένου όπου διασχίζει όλη την πόλη υπό την συνοδεία της φιλαρμονικής μπάντας του νησιού. Τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου ακολουθείστε την περιφορά του επιτάφιου που ξεκινά στις 2:00 το πρωί ενώ μετά την Πρώτη Ανάσταση από τα παράθυρα των σπιτιών οι κάτοικοι πετούν πήλινα σκεύη. Το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα γίνεται ο Εσπερινός της Αγάπης στον Ιερό Ναό του Αγίου Λαζάρου της πόλεως και η λιτάνευση της επιβλητικής εικόνας της Παναγίας της Γαλανούσας ενώ την Δευτέρα του Πάσχα στα περισσότερα χωριά γίνονται πανηγύρια. Απολαύστε ένα αξέχαστο Πάσχα στη Ζάκυνθο με της μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων από το Ekdromi.gr.

Προσφορές ξενοδοχείων για το Πάσχα στη Ζάκυνθο

BW Galaxy Beach Resort

 Galaxy Beach Resort
Πάσχα στη Ζάκυνθο
Το 5* BW Galaxy Beach Resort

Στην υπέροχη παραλία του Λαγανά βρίσκεται το Πέντε Αστέρων BW Galaxy Beach Resort. Ζήστε μια εμπειρία διαμονής υψηλών προδιαγραφών στις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου με τα 140 άνετα και μοντέρνα δωμάτια. Το έμπειρο προσωπικό και το φιλόξενο περιβάλλον θα σας προσφέρουν την ηρεμία και την ξεκούραση που αναζητάτε για ονειρεμένες πασχαλινές διακοπές.

BW Zante Park Resort

Zante Park Resort
To 5* BW Zante Park Resort

Το BW Zante Park Resort βρίσκεται σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία, στην παραλία Λαγανά. Διαθέτει καλαίσθητα δωμάτια και πολυτελείς σουίτες και καλύπτουν τις ανάγκες και του πιο απαιτητικού επισκέπτη. Στο εστιατόριο του ξενοδοχείου μπορείτε να απολαύσετε υπέροχες μεσογειακές γεύσεις και εξαιρετικά κρασιά από τους ζακυνθινούς αμπελώνες. Χαλαρώστε το spa με τις υπηρεσίες περιποίησης προσώπου και σώματος που θα σας προσφέρουν ευεξία και αναζωογόνηση για μια αξέχαστη εμπειρία διακοπών.

Zante Sun Hotel

Zante Sun Hotel
To Zante Sun Hotel 

Το ξενοδοχείο Zante Sun Hotel βρίσκεται στην παραλία του Άγιου Σώστη. Διαθέτει ανακαινισμένα δωμάτια, μεζονέτες και σουίτες με μοντέρνα αισθητική και θέα στην πισίνα, τον κήπο ή τη θάλασσα. Απολαύστε τη διαμονή σας σε ένα ευχάριστο περιβάλλον που σας προσφέρει όλες τις ανέσεις που αναζητάτε. Δοκιμάστε τις υπέροχες γεύσεις στο εστιατόριο του ξενοδοχείου και χαλαρώστε πίνοντας το ποτό σας σε ένα από τα μπαρ πισίνας. Το φιλόξενο προσωπικό θα φροντίσει να έχετε μοναδικές στιγμές ξεκούρασης για εσάς και τους αγαπημένους σας.

Ανακαλύψτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων για το Πάσχα στη Ζάκυνθο εδώ.

Ουσιαστικά δεν χρειάζεται να σκεφτεί κανείς πολύ για να βρει λόγους και αφορμές για ένα ταξίδι στη Ζάκυνθο. Ειδικά αν δεν την έχει επισκεφτεί ποτέ στη ζωή του. Πρόκειται για ένα κόσμημα του Ιονίου, το οποίο έχει τη δυνατότητα να σε κάνει να θέλεις να το δεις ξανά και ξανά. Πρόκειται για έναν συνδυασμό εικόνας, ήχου και αρωμάτων που μόνο απαρατήρητος δεν μπορεί να περάσει. Για μια συγχορδία φυσικής ομορφιάς με πινελιές εξαίρετης τοπικής κουζίνας αλλά και πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Δεν ονομάστηκε άδικα άλλωστε Φιόρε του Λεβάντε (Άνθος της Ανατολής) από τους Ενετούς κατακτητές που είχαν περάσει από εκεί. Για όσους θέλουν λοιπόν να ξαναζήσουν τις μαγικές στιγμές τις Ζακύνθου, αλλά και για όσους θέλουν να πάρουν μια πρώτη γεύση από τις ομορφιές της, ο Ιούνιος είναι ο μήνας που δίνει απλόχερα την ευκαιρία για ταξίδι. Tι καλύτερο λοιπόν από ένα τριήμερο Αγίου Πνεύματος στη Ζάκυνθο.

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος στη Ζάκυνθο

Ο ευχάριστος πονοκέφαλος ξεκινά από τον αριθμό των ημερών. Μην ξεχνάμε πως αναφερόμαστε σε ένα μόνο τριήμερο. Και όχι, δεν είναι αρκετές 3 ημέρες για να εξερευνήσει κανείς το Ζάντε. Είναι όμως μια ιδανική περίσταση για να δει πολλές από τις ομορφιές του. Ομορφιές γνωστές αλλά και κρυφές. Να ζήσει από πρώτο χέρι το καλοκαίρι του Ιονίου. Και από που να ξεκινήσει κανείς. Προτεραιότητα σίγουρα είναι οι παραλίες, και αν κληθείτε να επιλέξετε μόνο μία, τότε σίγουρα θα πρέπει να κάνετε μια βουτιά στο γαλάζιο μιας από τις πιο πολυφωτογραφημένες παραλίες του κόσμου.

Η ιστορία της ξεκινά  το 1982 όπου ένα πλοιάριο με το όνομα “Παναγιώτης” προσάραξε στην παραλία που τότε λεγόταν “Άγιος Γεώργιος” λόγω βλάβης στη μηχανή του. Το πλοίο έμεινε στην αμμουδιά της παραλίας και δεν μετακινήθηκε ποτέ ξανά. Από εκείνη την ημέρα το, διάσημο πλέον, “Ναυάγιο” της Ζακύνθου έχει γίνει ο μεγαλύτερος πόλος έλξης τουριστών στο νησί. Μπορείτε να το προσεγγίσετε είτε από τη θάλασσα με συχνά δρομολόγια που πραγματοποιούνται, είτε με τα πόδια για να απολαύσετε τη θέα από ψηλά.

Δεν είναι όμως μόνο οι παραλίες που κάνουν τη Ζάκυνθο να ξεχωρίζει. Θα ήταν κρίμα να μην επισκεφθεί κανείς το Μουσείο που είναι αφιερωμένο στη ζωή και το έργο τόσο του Διονύσιου Σολωμού, όσο και του Ανδρέα Κάλβου. Ή ακόμα να μην ακούσει κάποια καντάδα από τις πολλές που γεμίζουν τις καλοκαιρινές βραδιές του νησιού.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στη Ζάκυνθο εδώ!

Η Ζάκυνθος, το νοτιότερο νησί του Ιονίου, είναι ένας επίγειος παράδεισος που τα προσφέρει όλα. Είναι καταπράσινη, έχει άπειρες παραλίες και πολλές επιλογές διασκέδασης για όλα τα γούστα. Είναι γνωστή για τη βενετσιάνικη αύρα της, την πλούσια πολιτισμική κληρονομιά της αλλά και το Θαλάσσιο Πάρκο για την προστασία της χελώνας Caretta Caretta. Σε μαγεύει με τις μυρωδιές και τις εικόνες της καθώς στο νησί υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία λουλουδιών και βοτάνων. Είναι διάσημη για τις πανέμορφες παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά αλλά και αγαπημένος προορισμός όσων αγαπούν τις καταδύσεις και τις θαλάσσιες εξερευνήσεις καθώς διαθέτει πολλές σπηλιές και έναν εντυπωσιακό βυθό. Είναι ένα νησί που όταν το επισκεφτείτε θα θέλετε να επιστρέφετε ξανά και ξανά. Ζήστε αξέχαστες στιγμές με τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στη Ζάκυνθο μέσα από το Ekdromi.gr.

Προσφορές ξενοδοχείων στη Ζάκυνθο

5* White Olive Elite Hotel

Ξενοδοχείο - 5* White Olive Elite Hotel
Το 5* White Olive Elite Hotel

To White Olive Elite Hotel Laganas είναι ένα νεόκτιστο ξενοδοχείο 5 αστέρων που άνοιξε τον Ιούλιο του 2019. Βρίσκεται στον Λαγανά και περιβάλλεται από το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο και την περιοχή Nature 2000 ενώ βρίσκεται μόλις 300 μέτρα από την όμορφη αμμώδη παραλία. Το ξενοδοχείο διαθέτει πισίνες και λόμπι μπαρ, δύο εστιατόρια, ένα All Inclusive και ένα A la Carte. Προσφέρεται επίσης γυμναστήριο, spa, αίθουσα παιχνιδιών για παιδιά και αίθουσα συνεδριάσεων.

5* BW Galaxy Beach Resort

5* BW Galaxy Beach Resort
Προσφορές Ξενοδοχείων στη Ζάκυνθο
To 5* BW Galaxy Beach Resort

To Galaxy Beach Resort βρίσκεται σε μια ήσυχη παραλία ανατολικά του Λαγανά, εκεί που η Καρέττα – Καρέττα γεννά τα αυγά της. Έχοντας μία εμπειρία 40 και πλέον ετών, στο Galaxy Beach Resort γνωρίζει καλά τα στοιχεία της τέλειας διαμονής και τα προσφέρει απλόχερα στους πελάτες του. Όποιος και αν είναι ο λόγος που βρεθήκατε στη Ζάκυνθο, για δουλειά ή για αναψυχή, το Galaxy Beach Resort θα σας υποδεχθεί ζεστά και θα ικανοποιήσει κάθε σας ανάγκη. Τα 140 δωμάτια και οι ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του, καλύπτουν όλα τα γούστα και είναι σχεδιασμένα να προσφέρουν στον επισκέπτη υψηλών προδιαγραφών φιλοξενία. 

Zante Holidays Hotel

To Zante Holidays Hotel

Το ξενοδοχείο Zante Holidays είναι ένα ολοκαίνουριο ξενοδοχείο, που έχει δημιουργηθεί  με τα υψηλότερα πρότυπα. Οι εγκαταστάσεις του προσφέρουν στους επισκέπτες πολυτέλεια και μια αίσθηση boutique hotel ενώ βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από την παραλία του Καλαμακίου. Όλα τα δωμάτια είναι πλήρως εξοπλισμένα και διαθέτουν άνετα μπαλκόνια και θεαματική θέα στην πισίνα.

Ανακαλύψτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στη Ζάκυνθο εδώ.

Η Ζάκυθνος, είναι ένα από τα 7 πανέμορφα νησιά του συμπλέγματος των επτανήσων. Διαθέτει έναν δικό της ξεχωριστό, μοναδικό θα λέγαμε, αέρα, καθώς συνθέτει τη φυσική της ομορφιά με τον πολιτισμό. Συνδέει το τραγούδι των κατοίκων με την υπέροχη της κουζίνα και είναι ικανή να δημιουργήσει ένα αποτέλεσμα που απογειώνει τις αισθήσεις. Η Ζάκυνθος ή Ζάντε ή Φίορε του Λεβάντε (Flor di Levante – Άνθος της Ανατολής) σύμφωνα με τους Ενετούς κατακτητές, είναι το νοτιότερο νησί του Ιονίου. Πατρίδα του Ανδρέα Κάλβου και του Διονυσίου Σολωμού καθώς και του Γρηγόριου Ξενόπουλου. Η πλούσια αυτή πολιτιστική της κληρονομιά, “δένει” με υπέροχο τρόπο με τις μοναδικές της παραλίες αλλά και τις καντάδες που ακόυγονται στα βράδια στους δρόμους της. Όλα μαζί, συνθέτουν έναν υπέροχο καλοκαιρινό προορισμό, ιδανικό για τις διακοπές μας. Ας ανακαλύψουμε λοιπόν τις μεγάλες καλοκαιρινές προσφορές ξενοδοχείων στη Ζάκυνθο, από το Ekdromi.gr.

Προσφορές Ξενοδοχείων στη Ζάκυνθο.

Το Best Western Zante Park Hotel

Για φέτος το καλοκαίρι, το Ekdromi.gr έχει εξασφαλίσει και σας προσφέρει τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στη Ζάκυνθο, σε μερικά από τα ομορφότερα καταλύματά της. Από Luxury Hotels που προσφέρουν όλες τις ανέσεις που αναζητά ο ταξιδιώτης, μέχρι μικρά boutique ξενοδοχεία που θα δώσουν στις διακοπές σας ξεχωριστό χρώμα. Μέρη ιδανικά για οικογένειες ή και παρέες αλλά και ζευγάρια. Ό,τι και αν έχετε στο μυαλό σας, όποιο και αν ειναι το στυλ και το ύφος των διακοπών σας, σίγουρα μία προσφορά του Ekdromi.gr ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Το Contessina Suites & Spa είναι ένα μοναδικό ξενοδοχείο μόνο για ενήλικες. Απέχει μόλις λίγα βήματα από την παραλία και είναι σχεδιασμένο να προσφέρει ένα ειδυλλιακό σκηνικό για τη δική σας περιπέτεια στο υπέροχο αυτό νησί.

Το Cavo Orient Beach Hotel βρίσκεται στο γραφικό χωριό της Κυψέλης. Το οικογενειακό του περιβάλλον με εσωτερική αίθουσα παιχνιδιών, εξωτερική παιδική χαρά, παιδική πισίνα και παραλία ακριβώς μπροστά, δημιουργούν το ιδανικό σκηνικό για τις οικογενεικές σας διακοπές.

To Best Western Zante Park Hotel, είναι μέλος της καταξιωμένης ξενοδοχειακής αλυσίδας Best Western. Βρίσκεται στην παραλία του Λαγανά και προσφέρει διακριτική πολυτέλεια και αυθεντική ζακυνθινή φιλοξενία.

Αν πάλι ψάχνετε διακοπές ειδικού ενδιαφέροντος σε παραθαλάσσιο θέρετρο ή να απολαύσετε μια περιπετειώδη ορεινή πεζοπορία, πολιτιστικές ή οικογενειακές διακοπές, ένα χαλαρωτικό διάλειμμα ή μια ρομαντική απόδραση, το Exotica Hotel & Spa by Zante Plaza είναι το μέρος για να μείνετε.

Και αυτές είναι απλά μέρικες από τις καλοκαιρινές προσφορές ξενοδοχείων στη Ζάκυνθο από το Ekdromi.gr. Ανακαλύψτε τες όλες και ξεκινήστε τις διακοπές σας στο Ιόνιο!

Η Ζάκυνθος, γνωστή ως το Φιορο του Λεβάντε, είναι ένα μαγευτικό νησί που συνδυάζει άψογα τη φυσική ομορφιά με την πολιτιστική γοητεία. Μεταφέρει αβίαστα τους επισκέπτες σε ένα ταξίδι των αισθήσεων, γοητεύοντάς τους με τις απολαυστικές μυρωδιές, τις μαγευτικές εικόνες και τις σαγηνευτικές μελωδίες της. Οι γραφικές παραλίες της, που φημίζονται για την εξαίσια ομορφιά τους, και τα γαστρονομικά της θαύματα την καθιστούν  έναν προορισμό που μπορεί πραγματικά να μαγέψει κάθε ταξιδιώτη. Η Ζάκυνθος φημίζεται για τις υπέροχες ακτές που κόβουν την ανάσα. Ο Λαγανάς, ο Γέρακας, το Μαραθονήσι και το Αργάσι αποτελούν κορυφαία παραδείγματα των εντυπωσιακών και αγαπημένων παραλιών του νησιού. Επιπλέον, καμία επίσκεψη στη Ζάκυνθο δεν θα ήταν πλήρης χωρίς την εξερεύνηση των Γαλάζιων Σπηλαίων αλλά και το εμβληματικό στολίδι της, το πολυφωτογραφημένο “Ναυάγιο”. Ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία διακοπών με τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στη Ζάκυνθο μέσα από το Ekdromi.gr.

Προσφορές ξενοδοχείων στη Ζάκυνθο

Zante Plaza Hotel

Zante Plaza Hotel
Προσφορές ξενοδοχείων στη Ζάκυνθο
Zante Plaza Hotel

Αποδράστε στο μαγευτικό Zante Plaza Hotel στο Λαγανά της Ζακύνθου. Χτισμενο μόλις 90μ. από την εκπληκτική παραλία και 400μ. από το ζωντανό κέντρο της πόλης, το ξενοδοχείο αυτό προσφέρει ένα καταφύγιο για οικογένειες και ζευγάρια που αναζητούν ηρεμία. Απολαύστε τα καλά εξοπλισμένα διαμερίσματα, την πισίνα, το σνακ μπαρ, το εστιατόριο, το τζακούζι και το υδρομασάζ. Αφεθείτε σε γεύσεις από το αγρόκτημα μέχρι το τραπέζι και ζήστε τις σύγχρονες ανέσεις, την άψογη εξυπηρέτηση και την απόλυτη χαλάρωση.

Exotica Hotel & Spa

Exotica Hotel & Spa
Exotica Hotel & Spa

Ζήστε την απόλυτη απόδραση στο Exotica Hotel & Spa. Είτε αναζητάτε την περιπέτεια, τον πολιτισμό, την οικογενειακή διασκέδαση ή μια ρομαντική απόδραση, η ειδυλλιακή παραθαλάσσια τοποθεσία, στο Καλαμάκι, τα προσφέρει όλα. Χαλαρώστε στην ατελείωτη χρυσαφένια αμμώδη παραλία, γνωστή για τις επισκέψεις της χελώνας Carretta, και εξερευνήστε το κοντινό κέντρο του χωριού. Χαλαρώστε δίπλα στη μεγάλη πισίνα, απολαύστε απολαυστική κουζίνα στο σνακ μπαρ και δημιουργήστε αξέχαστες αναμνήσεις.

Klelia Beach Hotel

Klelia Beach Hotel
Klelia Beach Hotel

Αποδράστε στο μαγευτικό Klelia Beach Hotel στο καταπράσινο τοπίο του Καλαμακίου της Ζακύνθου. Η διακριτική πολυτέλεια, η άψογη εξυπηρέτηση και η ζεστή φιλοξενία εξασφαλίζουν μια ήρεμη και αναζωογονητική διαμονή. Περιτριγυρισμένο από φοίνικες και ελαιόδεντρα σε εκπληκτικούς κήπους που εκτείνονται σε πάνω από 7 στρέμματα, το πανέμορφο ξενοδοχείο προσφέρει κορυφαία πακέτα All-Inclusive για ζευγάρια και οικογένειες. Ζήστε τη γοητεία της Ζακύνθου στο Klelia Beach Hotel.

Ανακαλύψτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στη Ζάκυνθο εδώ.

About Ekdromi.gr