σάμος

Σάμος

Όσοι σκέφτεστε να περάσετε το φετινό καλοκαίρι στη Σάμο, σίγουρα έχετε παραπάνω από έναν λόγους για να το κάνετε. Σίγουρα ένας είναι η ομορφιά του νησιού. Οι πανέμορφες παραλίες του, οι καταρράκτες, τα υπέροχα θέρετρα, τα κοντινά γύρω νησάκια, η ιστορία, αλλά και το γλυκό Σαμιώτικο κρασί. Δεν είναι και λίγοι. τι λέτε; πάμε μαζί να εξερευνήσουμε τις ομορφιές που μπορεί να μας χαρίσει η καλοκαιρινή στη Σάμος;

Η Σάμος το καλοκαίρι

Ξεκινάμε με το Βαθύ, την πρωτεύουσα της Σάμου που βρίσκεται στο λιμάνι του νησιού. Πρόκειται για μια πόλη με γραφικότατες μικρές γειτονιές αλλά και πολλά αξιοθέατα. Στο Βαθύ μπορείτε να θαυμάσετε την Πλατεία του Πυθαγόρα, το Δημοτικό κήπο αλλά και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Σάμου. Πολύ όμορφος οικισμός, με τη δικιά του ξεχωριστή προσωπικότητα είναι σίγουρα και το Καρλόβασι. Το δεύτερο σε μέγεθος λιμάνι της Σάμου. Μόλις τρία χιλιόμετρα έξω από το Καρλόβασι βρίσκονται οι Καταρράκτες της Σάμου. Πρόκειται για θέαμα σπάνιας φυσικής ομορφιάς τόσο οι ίδιοι οι καταρράκτες όσο και οι δύο μικρές λίμνες μου σχηματίζουν. Για όσους θέλουν να δροσιστούν λίγο περισσότερο, προτείνεται και μια βουτιά στα νερά των λιμνών. Με προσοχή όμως γιατί πρέπει να είναι ιδιαίτερα τολμηρός κάποιος για να δοκιμάσει το κολύμπι στα παγωμένα αυτά νερά.

Και μιας και αναφερόμαστε στο καλοκαίρι, δεν θα μπορούσαμε να μην μιλήσουμε και για τις παραλίες της Σάμου. Η Σάμος είναι ένα πολύ μεγάλο νησί, οπότε και οι επιλογές για μπάνιο είναι εξίσου πολλές. Αν σας αρέσουν οι ανέσεις μιας οργανωμένης παραλίας, τότε θα πρέπει σίγουρα να επισκεφτείτε την παραλία Πυθαγόρειο ή την ακτή του Όρμου Μαραθόκαμπου. Και οι 2 είναι πλήρως οργανωμένες. Αρκετά κοντά στο κέντρο βρίσκεται η παραλία Κοκκάρι με τα βαθιά της νερά. Για όσους δε, προτιμούν κάτι πιο ερημικό, υπάρχει και η παραλία του Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονα. Και αυτές είναι μόνο λίγες από τις παραλίες που μπορείτε να απολαύσετε στο νησί της Σάμου.

Όσο για τη διαμονή; Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στη Σάμο εδώ!

Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, κοντά στα παράλια της Μικράς Ασίας, υπάρχει ένας καταπράσινος παράδεισος. Ένα νησί γεμάτο από πεύκα, ελαιώνες και αμπέλια. Ένα νησί με μεγάλη ιστορία που χάνεται στους αιώνες. Ένα μέρος όπου η μυθολογία το αναφέρει ως γενέτειρα της θεάς Ήρας. Πατρίδα πολλών και σπουδαίων προσωπικοτήτων όπως ο Πυθαγόρας και ο Αρίσταρχος. Το νησί αυτό δεν είναι άλλο από τη Σάμο. Η οποία σας περιμένει για να σας χαλαρώσει το μυαλό, και να σας γλυκάνει με το υπέροχο κρασί της. Είναι γνωστό σε όλους πως η Σάμος, πέραν των άλλων, διαθέτει μια μοναδική παραγωγή κρασιού, με υπέροχη γλυκιά γεύση.

Σάμος – Αξιοθέατα

Εξαιρετικές πεντακάθαρες θάλασσες, γραφικοί παραδοσιακοί οικισμοί, μοναδικά μνημεία αλλά και γευστικότατα τοπικά προϊόντα, συνθέτουν το παζλ της Σάμου. Μη χάσετε την ευκαιρία να παριπλανηθείτε στο νησί και να δείτε από κοντά το περίφημο Ηραίον. Το σημείο που κατά το μύθο γεννήθηκε και μεγάλωσε η θεά Ήρα. Επίσης, το Πολυκράτειο Τείχος, το Αρχαίο Θέατρο και τα Ρωμαϊκά Λουτρά, αλλά και το Ευπαλίνειο όρυγμα αποτελούν μερικά από τα μνημεία που αξίζει κανείς να επισκεφθεί στη Σάμο. Το Βαθύ, η πρωτεύουσα του νησιού με τα στενά δρομάκια του και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του θα σας συναρπάσει. Και από παραλίες, σίγουρα θα βρείτε μια που να ταιριάζει στο δικό σας γούστο και διάθεση καθώς στο νησί οι επιλογές είναι πραγματικά αμέτρητες. Από μεγάλες οργανωμένες με όλες τις ανέσεις, μέχρι και πιο μικρές, ανοργάνωτες για απόλυτη χαλάρωση. Το Κοκκάρι, η Ψιλή Άμμος, η Μυκάλη και πολλές ακόμα παραλίες θα δώσουν χρώμα στην καλοκαιρινή σας εξόρμηση στη Σάμο.

Σάμος – προσφορές ξενοδοχείων

Σε μια καταπράσινη έκταση δίπλα στη θάλασσα στον Κάμπο Μαραθόκαμπου Σάμου βρίσκουμε το Aphrodite Hotel & Suite. Ιδανικό για ζευγάρια και οικογένειες, σε μια ήσυχη τοποθεσία, είναι το ιδανικό μέρος για στιγμές χαλάρωσης. Σύγχρονες υπηρεσίες και άφθονες παροχές καθιστούν το ξενοδοχείο αυτό ξεχωριστό. Πρόκειται για ένα προσιτό αλλά και πολυτελές καταφύγιο χαλάρωσης και αναψυχής.

Σε απόσταση μόλις 2 λεπτών από την παραλία βρίσκουμε το ξενοδοχείο So Nice Hotel. Μια υπέροχη πρόταση διαμονής για το νησί της Σάμου καθώς διαθέτει όλες τις σύγχρονες ανέσεις που αναζητά ο επισκέπτης. Δωμάτια με TV, κλιματισμό και μπαλκόνι, αλλά και δωρεάν WiFi. Υπηρεσίες πλυντηρίου και πολλές άλλες παροχές που θα κάνουν τη διαμονή σας εύκολη, ενώ στη γύρω περιοχή μπορείτε να απολαύσετε πολλές δραστηριότητες όπως ποδηλασία και πεζοπορία.

Μη χάνετε την ευκαιρία. Η Σάμος το καλοκαίρι είναι μαγευτική, και οι προσφορές του ekdromi.gr είναι εδώ για να κάνουν τη διαμονή σας ακόμα πιο οικονομική.

About Ekdromi.gr