σάμος

Σάμος

Όσοι σκέφτεστε να περάσετε το φετινό καλοκαίρι στη Σάμο, σίγουρα έχετε παραπάνω από έναν λόγους για να το κάνετε. Σίγουρα ένας είναι η ομορφιά του νησιού. Οι πανέμορφες παραλίες του, οι καταρράκτες, τα υπέροχα θέρετρα, τα κοντινά γύρω νησάκια, η ιστορία, αλλά και το γλυκό Σαμιώτικο κρασί. Δεν είναι και λίγοι. τι λέτε; πάμε μαζί να εξερευνήσουμε τις ομορφιές που μπορεί να μας χαρίσει η καλοκαιρινή στη Σάμος;

Η Σάμος το καλοκαίρι

Ξεκινάμε με το Βαθύ, την πρωτεύουσα της Σάμου που βρίσκεται στο λιμάνι του νησιού. Πρόκειται για μια πόλη με γραφικότατες μικρές γειτονιές αλλά και πολλά αξιοθέατα. Στο Βαθύ μπορείτε να θαυμάσετε την Πλατεία του Πυθαγόρα, το Δημοτικό κήπο αλλά και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Σάμου. Πολύ όμορφος οικισμός, με τη δικιά του ξεχωριστή προσωπικότητα είναι σίγουρα και το Καρλόβασι. Το δεύτερο σε μέγεθος λιμάνι της Σάμου. Μόλις τρία χιλιόμετρα έξω από το Καρλόβασι βρίσκονται οι Καταρράκτες της Σάμου. Πρόκειται για θέαμα σπάνιας φυσικής ομορφιάς τόσο οι ίδιοι οι καταρράκτες όσο και οι δύο μικρές λίμνες μου σχηματίζουν. Για όσους θέλουν να δροσιστούν λίγο περισσότερο, προτείνεται και μια βουτιά στα νερά των λιμνών. Με προσοχή όμως γιατί πρέπει να είναι ιδιαίτερα τολμηρός κάποιος για να δοκιμάσει το κολύμπι στα παγωμένα αυτά νερά.

Και μιας και αναφερόμαστε στο καλοκαίρι, δεν θα μπορούσαμε να μην μιλήσουμε και για τις παραλίες της Σάμου. Η Σάμος είναι ένα πολύ μεγάλο νησί, οπότε και οι επιλογές για μπάνιο είναι εξίσου πολλές. Αν σας αρέσουν οι ανέσεις μιας οργανωμένης παραλίας, τότε θα πρέπει σίγουρα να επισκεφτείτε την παραλία Πυθαγόρειο ή την ακτή του Όρμου Μαραθόκαμπου. Και οι 2 είναι πλήρως οργανωμένες. Αρκετά κοντά στο κέντρο βρίσκεται η παραλία Κοκκάρι με τα βαθιά της νερά. Για όσους δε, προτιμούν κάτι πιο ερημικό, υπάρχει και η παραλία του Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονα. Και αυτές είναι μόνο λίγες από τις παραλίες που μπορείτε να απολαύσετε στο νησί της Σάμου.

Όσο για τη διαμονή; Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στη Σάμο εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.