σαββατοκύριακο στη μάνη

Σαββατοκύριακα του χειμώνα στη Μάνη

Οι ομορφιές της Πελοποννήσου είναι γνωστές σε όλους μας. Πρόκειται για έναν ανεξάντλητο προορισμό, γεμάτο ομορφιές και εκπλήξεις. Ένα μέρος το οποίο μπορεί να γοητεύσει τον επισκέπτη του όλες τις εποχές, χειμώνα και καλοκαίρι. Ένα από τα πιο γνωστά σημεία της Πελοποννήσου, είναι σίγουρα η Μάνη. Γνωστή σε όλους, τόσο για την απέραντη ομορφιά της, όσο και για την τεράστια ιστορία της. Στη Μάνη, κάθε λόφος, κάθε δρομάκι και κάθε χωριό, έχουν πολλά να διηγηθούν. Όσο ακόμα ο καιρός λοιπόν είναι κρύος, ετοιμαζόμαστε για Σαββατοκύριακα του χειμώνα στη Μάνη.

Μάνη – Δροσοπηγή

Οι επιλογές της περιοχής είναι πραγματικά πολλές, και ενδιαφέρουσες. Όλα σχεδόν τα χωριά της Μάνης είναι εξαιρετικά. Άλλα παραθαλάσσια, άλλα πιο ορεινά. Ένα από τα όχι και τόσο γνωστά χωριά, είναι η Δροσοπηγή. Το όνομά της το πήρε από μια πηγή, η οποία ήταν και η αιτία να μετακινηθεί το χωριό πιο χαμηλά από την κορυφή του βουνού. Η ομορφιά της φύσης στη Δροσοπηγή είναι εκπληκτική. Ορεινές πλαγιές γεμάτες βελανιδιές αλλά και απέραντη θέα στη θάλασσα συνθέτουν ένα τοπίο που μπορεί εύκολα να μείνει αξέχαστο. Και όσον αφορά τους κατοίκους; Ειδικά τον χειμώνα, θα βρείτε λίγο παραπάνω από 20 μόνιμους. Πρόκειται πραγματικά για έναν προορισμό που ηρεμεί και γαληνεύει, ενώ για όσους θέλουν να πραγματοποιήσουν και μια κοντινή επίσκεψη στις πιο δημοφιλείς περιοχές, 10 χιλιόμετρα μακριά βρίσκεται η Αερόπολη και είκοσι μόνο το Γύθειο.

Δροσοπηγή – Μοναδική προσφορά

Η θέα από τον οικολογικό ξενώνα Philοthea στη Δροσοπηγή Μάνης

Η θέα από τον οικολογικό ξενώνα Philοthea στη Δροσοπηγή Μάνης

Στη Δροσοπηγή, από το 2010, λειτουργεί ο οικολογικός ξενώνας «Philothea». Χτισμένος σε υψόμετρο 400 μέτρων, σας αφήνει να χαρείτε τη μοναδική θέα στο βουνό αλλά και τη θάλασσα. Αποτελείται από πέτρινες αυτόνομες κατοικίες που διαθέτουν ευρύχωρα δωμάτια, 2 μπάνια (το ένα με jacuzzi), σαλόνι και τζάκι. Η πέτρα, σήμα κατατεθέν της Μάνης, και το ξύλο παίζουν κυρίαρχο ρόλο στις κατοικίες, δημιουργώντας έναν ξενώνα που σέβεται το περιβάλλον και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Αν μη τι άλλο, είναι μια πρόταση για πιο “ψαγμένους” ταξιδιώτες που επιθυμούν να ζήσουν τη χαλάρωση και την ηρεμία μέσα σε ένα όμορφο και ξεκούραστο περιβάλλον.

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.