σαββατοκύριακο στην ύδρα

Σαββατοκύριακο στην Ύδρα

Ο Οκτώβριος πλησιάζει και το καλοκαίρι σιγά σιγά μας αποχαιρετά (ναι, για εμάς και ο Σεπτέμβριος είναι καλοκαιρινός μήνας!). Το πλοίο, ως κύριο μεταφορικό μέσο, δίνει τη θέση του στο αυτοκίνητο καθώς πλέον οι προορισμοί μας παύουν να είναι νησιωτικοί. Τα γαλανά νερά και οι χρυσαφένιες αμμουδιές δίνουν τη θέση τους σε καταπράσινους λόφους. Κι όμως, υπάρχουν και μερικά νησιά που αποτελούν ιδανικό προορισμό και το Φθινόπωρο. Νησιά που, είτε λόγω απόστασης, είτε λόγω ιδιαιτερότητας, είναι ελκυστικά και αυτή την περίοδο. Ένα από αυτά είναι σίγουρα η Ύδρα. Τόπος με πλούσια ιστορία και ιδιαίτερη ομορφιά η οποία εξακολουθεί να γοητεύει και μετά το καλοκαίρι. Ένα φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο στην Ύδρα λοιπόν είναι ό,τι πρέπει!

Σαββατοκύριακο στην Ύδρα

Οι τρόποι προσέγγισης πολλοί. Ξεκινώντας από το λιμάνι του Πειραιά, η απόσταση είναι μιάμιση ώρα περίπου. Αλλά αν σας αρέσει να μετακινηθείτε οδικώς, έχετε και άλλες επιλογές. Μία από αυτές είναι το Μετόχι, όπου περνάτε απέναντι με θαλάσσιο ταξί, ή ακόμα και από την Ερμιόνη όπου η απόσταση καλύπτεται σε 30 λεπτά. Η γοητεία όμως του νησιού βρίσκεται όταν πλησιάζει κανείς το λιμάνι. Εκεί, αυτόματα μεταφέρεται σε άλλη εποχή. Στην εποχή όπου η Ύδρα, ήταν ο απόλυτος κοσμοπολίτικος προορισμός. Μπορεί τα χρόνια να έχουν περάσει, αλλά το νησί δεν έχει χάσει τίποτα από την αίγλη του. Μια βόλτα στα στενά της Ύδρας θα σας πείσει. Θα σας θυμίσει τις ιστορικές στιγμές του νησιού, ενός νησιού που πρωτοστάτησε στον αγώνα της επανάστασης. Θα σας θυμίσει όμώς ταυτόχρονα και τις εποχές που τόσοι διάσημοι την επέλεγαν για τις διακοπές τους. Κάτι που γίνεται μέχρι και σήμερα καθώς άνθρωποι του διεθνούς τζετ σετ επισκέπτονται την Ύδρα τα καλοκαίρια ακόμα και τώρα.

Το Douskos Port House Hyrda

Η θέα από το Douskos Port House στην Ύδρα

Η θέα από το Douskos Port House στην Ύδρα

Με θέα στο παραδοσιακό λιμάνι της Ύδρας, το Douskos Port House αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές διαμονής στο νησί. Με 4 κλασικά δωμάτια και 2 πολυτελείς σουίτες, είναι σίγουρα το ιδανικό μέρος για να γνωρίσετε την Ύδρα και να ζήσετε την ομορφιά του νησιού με τον καλύτερο τρόπο. Το Douskos Port House διαθέτει μοντέρνα στοιχεία στο σχεδιασμό του και είναι ένα μοναδικό κράμα παραδοσιακής και σύγχρονης αισθητικής, όπου μπορείτε να απολαύσετε αξέχαστες διακοπές με φίλους ή οικογένεια.

Γιορτές στην Ύδρα

Η αλήθεια είναι πως, αν δεν έχεις καταγωγή ή έστω κάποια σχέση με το νησί, είναι δύσκολο να επιλέξεις να περάσεις γιορτές στην Ύδρα. Πόσο μάλλον για την παραμονή της πρωτοχρονιάς ή και τα Φώτα. Κι όμως, αν το καλοσκεφτεί κανείς, η Ύδρα που απέχει μόλις μιάμιση ώρα με το ιπτάμενο δελφίνι από τον Πειραιά, αποτελεί μια ιδιαίτερη και σαφώς ξεχωριστή πρόταση για το βράδυ της πρωτοχρονιάς ή και την περίοδο των Φώτων. Είναι σαφώς η γοητεία της που την κάνει μοναδική. Το ένδοξο παρελθόν και η γραφικότητά της, δένουν πανέμορφα με τις ημέρες των γιορτών.

Αν μη τι άλλο λοιπόν, απευθύνεται σε όλους εσάς που αναζητάτε κάτι διαφορετικό. Που θέλετε κάτι πέρα από τα συνηθισμένα για την φετινή πρωτοχρονιά. Οι γιορτές στην Ύδρα λοιπόν σας περιμένουν. Ειδικά αν είστε από αυτούς που ακόμα δεν έχουν βρει τον προορισμό τους για το φετινό ρεβεγιόν, ετοιμάστε βαλίτσες, επιβιβαστείτε στο πρώτο δελφίνι και σε μιάμιση ώρα θα είστε εκεί!

Για τις φετινές γιορτές, το ekdromi.gr έχει εξασφαλίσει μια εξαιρετική προσφορά για την Ύδρα. Το ποιοτικό Hydra Melia σας περιμένει για να σας χαρίσει μοναδικές πρωτοχρονιάτικες στιγμές. Πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα ξενοδοχεία στην Ύδρα, με υψηλά standards ανέσεων. Αφεθείτε στο κλίμα που θα σας φτιάξουν τα συστήματα κλιματισμού που διαθέτει. Περάστε όμορφες στιγμές στο υδρομασάζ και απολαύστε όποιο θέαμα επιθυμείτε στις επίπεδες τηλεοράσεις με δορυφορικά κανάλια.  Στα δωμάτιά του θα έχετε την δυνατότητα να αφεθείτε στα προϊόντα ύπνου της Coco-Mat, τα οποία θα σας εξασφαλίσουν την πλέον ξεκούραστη και χαλαρωτική διαμονή, προσφέροντάς σας έναν υπέροχο ύπνο.

Το Hydra Melia διαθέτει την κατάλληλη υποδομή για να σας προσφέρει την άνεση που χρειάζεστε για να μπορέσετε να εξερευνήσετε το νησί της Ύδρας, και να περάσετε μια ξεχωριστή και σίγουρα αξέχαστη παραμονή πρωτοχρονιάς σε ένα από τα ομορφότερα και πιο γραφικά νησιά της Ελλάδας. Σε ένα νησί που η ομορφιά του διαρκεί όλες τις εποχές του χρόνου! Φύγαμε για Ύδρα λοιπόν την πρωτοχρονιά αλλά και τα Φώτα καθώς και για τις ημέρες αυτές υπάρχουν εκπληκτικές προσφορές!

48 ώρες στην Ύδρα. -Προσφορές Ξενοδοχείων

Πρόκειται για ένα από τα πιο διάσημα και κοσμοπολίτικα νησιά, και βρίσκεται ένα βήμα μόλις από την Αττική. Η ιστορική Ύδρα με την τεράστια κληρονομιά, τα γραφικά σοκάκια και τα υπέροχα αρχοντικά της σπίτια είναι, δίχως αμφιβολία, η αρχόντισσα του Αγροσαρωνικού. Από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς διασήμων εντός και εκτός Ελλάδας τις δεκαετίες του ’60 και του ’70, τη χαρακτηρίζει ένας αέρας πολυτέλειας και μια ξεχωριστή, ιδιαίτερη αύρα. Αυτόν τον μοναδικό χαρακτήρα τον διατηρεί μέχρι σήμερα και για αυτό οι επισκέπτες της επιστρέφουν πάντα για να την ξαναχαρούν. Ο Σεπτέμβριος, ο μήνας των μίνι αποδράσεων, είναι πραγματικά ξεχωριστός σε αυτό το νησί. Απολαύστε 48 ώρες στην Ύδρα μέσα από τις μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων του Ekdromi.gr.

5* Hydrea Exclusive Hospitality

5* Hydrea Exclusive Hospitality
48 ώρες στην Ύδρα

Το 5* Hydrea Exclusive Hospitality

Το 5 αστέρων Hydrea Hotel έχει χτιστεί τον 19ο αιώνα και βρίσκεται σε απόσταση μόλις 400 μέτρων από το λιμάνι της Ύδρας. Διαθέτει ένα κομψά διακοσμημένο μπαρ καθώς και επιπλωμένη βεράντα με υπέροχη πανοραμική θέα στο λιμάνι αλλά και τη γραφική πόλη. Το Hydrea hotel συνδυάζει την παραδοσιακή αρχιτεκτονική με τη μοντέρνα διακόσμηση, όλα τα δωμάτια και οι σουίτες έχουν προσεγμένη επίπλωση. Στα δωμάτια θα βρείτε ψυγείο, παντόφλες, δωρεάν καλλυντικά και στεγνωτήρα μαλλιών ενώ τα μπάνια προσφέρουν μπανιέρα, μπανιέρα-υδρομασάζ ή ντους. Σε ορισμένες μονάδες θα έχετε πανοραμική θέα στην πόλη της Ύδρας και το λιμάνι.

4* Douskos Port House

4* Douskos Port House

Το 4* Douskos Port House

Το τεσσάρων αστέρων Douskos Port House αποτελείται από 4 δωμάτια και 2 πολυτελείς σουίτες με υπέροχη θέα στη θάλασσα που βρίσκεται στο ρομαντικό και παραδοσιακό λιμάνι της Ύδρας. Το Douskos Port House διαθέτει μοντέρνα στοιχεία σχεδιασμού και αποτελεί ένα μοναδικό μείγμα παραδοσιακής και σύγχρονης αισθητικής, όπου μπορείτε να απολαύσετε αξέχαστες διακοπές με τους φίλους ή την οικογένειά σας.

Douskos Guest House

Douskos Guest House

Το Douskos Guest House

Το Douskos Guesthouse απέχει μόλις 100 μέτρα από το Αρχοντικό του Γεωργίου Κουντουριώτη και 30 μέτρα από το λιμάνι της Ύδρας. Τα κλιματιζόμενα δωμάτια του είναι εξοπλισμένα με δορυφορική τηλεόραση επίπεδης οθόνης. Ορισμένες μονάδες διαθέτουν και καθιστικό, όπου μπορείτε να χαλαρώσετε. Ακόμη, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τον καφέ τους στη βεράντα ή το μπαλκόνι τους. Το ιδιωτικό μπάνιο περιλαμβάνει μπανιέρα ή ντους, καθώς επίσης μπουρνούζια και παντόφλες για περισσότερη άνεση.

Βρείτε όλες τις προσφορές ξενοδοχείων για την Ύδρα εδώ!

Το καρναβάλι της Ύδρας – διαδρομή

Πρόκειται για κάτι διαφορετικό. Για μια εμπειρία ξεχωριστή και ιδιαίτερη. Για αυτό το καρναβάλι της Ύδρας, προτείνεται σε ταξιδιώτες που έχουν επισκεφθεί στο παρελθόν και άλλους, πιο mainstream αποκριάτικους προορισμούς. Ή μήπως όχι; Είτε έχετε λοιπόν στο ταξιδιωτικό “βιογραφικό” σας και άλλες επισκέψεις του αποκριάτικου τριημέρου, είτε απλά σας μαγεύει η προοπτική μιας νησιώτικης version των καρναβαλικών παρελάσεων, με φόντο τον κοσμοπολίτικο αέρα που αποπνέει από παντού στο υπέροχο αυτό νησί του Αργοσαρωνικού, το καρναβάλι της Ύδρας ανοίγει και φέτος τις πόρτες του για να αγκαλιάσει όλους τους επισκέπτες που θα το τιμήσουν. Να τους κάνει να μεθύσουν με νησιώτικους ρυθμούς, κέφι, πρωτότυπες μεταμφιέσεις και πολύ χορό.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται το τελευταίο τριήμερο της αποκριάς. Η “εκκίνηση” δίνεται στην Πλατεία του Ναυάρχου Βότση. Οι διοργανωτές έχουν φροντίσει ώστε η πομπή να διασχίσει πολλά σημαντικά και γνωστά μέρη του νησιού. Να ανέβει τα γνωστά σκαλάκια που χαρακτηρίζουν την Ύδρα, να περάσει από πλατείες και στενά. Για να φτάσει στην παραλία και να καταλήξει στην πλατεία της Ξερής Ελιάς. Εκεί, σύμφωνα με το έθιμο, ο Βασιλιάς καρνάβαλος κρεμιέται. Σε πολλά σημεία της διαδρομής προκύπτουν στάσεις για χορό, γλέντι, κέρασμα κρασιού και παραδοσιακών ντόπιων μεζέδων. Το μεγάλο γλέντι όμως στήνεται στο τέλος. Στην πλατεία όπου το κρέμασμα του καρνάβαλου σηματοδοτεί και την έναρξη του χορού. Παραδοσιακά νησιώτικα τραγούδια, άφθονο κρασί και λιχουδιές συνθέτουν το παζλ του Υδραιικού καρναβαλιού. Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας τις απαραίτητες μεταμφιέσεις και φυσικά το κέφι και τη ζωντάνια σας αφού το νησί κυριολεκτικά χορεύει στους ρυθμούς της αποκριάς.

Αν λοιπόν ψάχνετε κάτι διαφορετικό, ένα καρναβάλι με έντονο νησιώτικο στοιχείο, σε ένα νησί γνωστό για τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του, σε λίγη ώρα από τον Πειραιά με το δελφίνι, τότε το μόνο σίγουρο είναι πως το καρναβάλι της Ύδρας θα σας γοητεύσει.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία στην Ύδρα εδώ!

Το Πάσχα της Ύδρας

Σε μόλις μιάμιση ώρα από το λιμάνι του Πειραιά, έχετε τη δυνατότητα να βιώσετε ένα Πάσχα διαφορετικό. Ένα Πάσχα με έντονο το στοιχείο της θάλασσας, πολύ περπάτημα σε γραφικά σοκάκια, μοναδικά χρώματα και αρώματα λουλουδιών. Καλωσήλθατε λοιπόν στο υπέροχο Πάσχα της Ύδρας.

Κάθε χρόνο το υπέροχο αυτό νησί, δέχεται ανά χιλιάδες τους επισκέπτες. Επισκέπτες που θέλουν να ζήσουν τα ξεχωριστά έθιμα και τις παραδόσεις που λαμβάνουν χώρα κατά την περίοδο του Πάσχα και της Ανάστασης. Και δεν έχουν καθόλου άδικο καθώς το νησί τους υποδέχεται ντυμένο στα λευκά, με την ανοιξιάτικη φύση στα καλύτερά της να χρωματίζει το κάδρο της Ύδρας με πολύχρωμα αγριολούλουδα. Και οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ.

Αν υπάρχει κάτι που κάνει το Πάσχα της Ύδρας μοναδικό, είναι ο “Θαλασσινός Επιτάφιος”. Σε 10 μόλις λεπτά από το λιμάνι της Ύδρας, στη συνοικία Καμίνια, ο επιτάφιος κάνει την περιφορά του μέσα από τα σοκάκια του νησιού προτού καταλήξει στο λιμανάκι των Καμινίων. Εκεί θα μπει μέσα στη θάλασσα, για να ευλογήσει τα νερά, και να φέρει τύχη τόσο στους ναυτικούς, όσο και στους σφουγγαράδες. Και φυσικά πώς θα μπορούσε ένας επιτάφιος να θεωρείται Θαλασσινός, αν μετά το τελετουργικό δεν περίμεναν τους επισκέπτες, με κάθε μεγαλοπρέπεια, όλα τα εστιατόρια της περιοχής με θαλασσινούς μεζέδες για να κλείσει όμορφα η βραδιά.

Το βράδυ της Ανάστασης αξίζει να το ζήσετε στην Μητρόπολη της κοιμήσεως της Θεοτόκου στο λιμάνι. Εκεί η στιγμή της Ανάστασης είναι μοναδική. Με το “Χριστός Ανέστη” ο χώρος γεμίζει με πυροτεχνήματα και βεγγαλικά. Ταυτόχρονα οι βάρκες, τα καΐκια και τα πλοία βάζουν σε λειτουργία τις σειρήνες τους και πετούν κόκκινες φωτοβολίδες στον ουρανό. Αλλά και το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε το κάψιμο του Ιούδα. Εκεί, το ομοίωμα είναι γεμισμένο με εύφλεκτα υλικά και ανατινάζεται στο λιμάνι δημιουργώντας ένα μοναδικό θέαμα!

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία στην Ύδρα εδώ!

About Ekdromi.gr