σεπτέμβριος στα καλάβρυτα

Σεπτέμβριος στα Καλάβρυτα

Ένας από τους πιο όμορφους και ιστορικούς προορισμούς της Πελοποννήσου. Τα Καλάβρυτα είναι γνωστά σε πολύ κόσμο για το χιονοδρομικό τους κέντρο, την μεγάλη ιστορία τους αλλά και τον περίφημο οδοντωτό σιδηρόδρομό τους. Δεν παύουν όμως να είναι ένας προορισμός εξαιρετικός και το φθινόπωρο. Τι κι αν το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων είναι ακόμα κλειστό; Τι κι αν το χιόνι δεν έχει καλύψει ακόμα τις πίστες για να ξεκινήσουν να έρχονται οι φίλοι των χειμερινών σπορ; Η φύση στα Καλάβρυτα είναι στα καλύτερά της τον Σεπτέμβριο αλλά και τον Οκτώβριο. Σας καλωσορίζει και σας δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον για μοναδικές βόλτες και περιπάτους. Τις ιδανικές συνθήκες για μια πιο καλή γνωριμία με τα μοναδικά τους αξιοθέατα. Ο Σεπτέμβριος στα Καλάβρυτα είναι πραγματικά ξεχωριστός και μας καλεί να περπατήσουμε μαζί του!

Σεπτέμβριος στα Καλάβρυτα – Τα αξιοθέατα

Είτε η προτεραιότητά σας είναι οι ομορφιές της φύσης, είτε τα ιστορικά αξιοθέατα, ο Σεπτέμβριος στα Καλάβρυτα έχει να σας προσφέρει μοναδικές εμπειρίες και από τα δύο. Μια βόλτα με τον οδοντωτό σιδηρόδρομο θα σας κάνει να πάρετε μια πρώτη γεύση αλλά και μια ξεχωριστή εμπειρία. Το φαράγγι του Βουραϊκού, το σπήλαιο των λιμνών, τα Ύδατα Στυγός αλλά και το Πλανητέρο θα σας αφήσουν εντυπωσιασμένους . Η αλήθεια είναι πως οι ομορφιές της ευρύτερης περιοχής είναι μοναδικές.

Αν πάλι αυτό που σας εξιτάρει είναι η ιστορία, η Μονή της Αγίας Λαύρας, όπου στις 25 Μαρτίου του 1821 υψώθηκε το Λάβαρο της Επανάστασης των υποδουλωμένων Ελλήνων, αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς ιστορικούς χώρους της νεότερης Ελληνικής ιστορίας. Παράλληλα μπορείτε να θαυμάσετε το Μνημείο για τους αγωνιστές του 1821 αλλά και την Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου, ένα κτίσμα πραγματικά εντυπωσιακό. Τέλος, στα Καλάβρυτα βρίσκεται και ο τόπος θυσίας, αλλά και το μουσείο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.

Και για το φετινό φθινόπωρο, το ekdromi.gr έχει εξασφαλίσει μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων για τα Καλάβρυτα. Έτσι, μπορείτε να συνδυάσετε τις ομορφιές της πόλης με την καλύτερη και την πλέον οικονομική διαμονή. Οι προσφορές είναι πολλές και για όλα τα γούστα. Βρείτε όλες τις προσφορές ξενοδοχείων για τα Καλάβρυτα εδώ!

About Ekdromi.gr