Σκόπελος

Σκόπελος: Το πράσινο διαμάντι των Σποράδων

Σκόπελος

Σκόπελος

Αγαπημένο νησί των Βόρειων Σποράδων, λιγότερο «κοσμοπολίτικη» από τη γειτονική Σκιάθο. Η Σκόπελος κρατάει ακόμα τον αυθεντικό της χαρακτήρα. Μέσα από το καταπράσινο περιβάλλον της, τα γραφικά της χωριά και τις καταγάλανες παραλίες της. Έχει τόσα πολλά πράγματα να διηγηθεί και άλλους τόσους τρόπους να γοητεύσει.

Παρ’ότι ο πρώτος κάτοικος της Σκοπέλου, σύμφωνα με τη μυθολογία, ήταν ο Στάφυλος (γιος του θεού Διονύσου και της Αριάδνης), το νησί πήρε το όνομα του αδερφού του και ονομάστηκε Πεπάρηθος. Το σημερινό όνομα προέκυψε στους Ελληνιστικούς χρόνους. Το νησί επίσης ονομάστηκε «Kalokairi». Το καλοκαίρι του 2007 για τις ανάγκες των γυρισμάτων της ταινίας Mama mia που φιλοξενήθηκαν εκεί. Και αφού η επιτυχία της χολυγουντιανής παραγωγής αύξησε την τουριστική προσέλευση στο νησί, αυτό την υποδέχθηκε με χαρά, χωρίς όμως να αλλοιώσει τον ξεχωριστό του χαρακτήρα.

Πώς φτάνουμε στη Σκόπελο;

Η αλήθεια είναι πως η πρόσβαση στο νησί της Σκοπέλου μπορεί να γίνει με αρκετούς τρόπους, οι οποίοι είναι και σχετικά σύντομοι. Πράγμα που ευνοεί την επίσκεψη στο νησί ακόμα και για μικρές αποδράσεις.

Με αεροπλάνο, μέσω Σκιάθου η πτήση διαρκεί 40 λεπτά. Έπειτα υπάρχουν διαφόρων ειδών πλοία και δρομολόγια τα οποία μπορούν να σας μεταφέρουν στη Σκόπελο σε διάστημα μισής ώρας.

Με πλοίο από Άγιο Κωνσταντίνο: Αφού έχετε διανύσει τα 165 χιλιόμετρα οδικώς (αν έρχεστε από Αθήνα), μπορείτε να περάσετε στη Σκόπελο σε περίπου 2 ώρες και 20 λεπτά.

Με πλοίο από Βόλο: Και το λιμάνι του Βόλου εξυπηρετεί τις βόρειες Σποράδες με το πλοίο να κάνει λίγο παραπάνω από 2.30 μέχρι τη Σκόπελο.

Και τι μπορούμε να δοκιμάσουμε;

Η Σκόπελος φημίζεται και για την κουζίνα της. Η πλέον γνωστή σπεσιαλιτέ του νησιού είναι η στριφτή τυρόπιτα. με τραγανό φύλο και ντόπιο τυρί. κατά την παράδοση, τηγανίζεται. Παράλληλα, στις γαστρονομικές επιλογές της Σκοπέλου εντάσσεται και ο Ροφός Στιφάδο καθώς και το κρέας με δαμάσκηνα αφού η Σκόπελος έχει τη δική της παραγωγή, τα Σκοπελίτικα δαμάσκηνα.

Σε ποια παραλία να (πρώτο)βουτήξουμε;

Η Σκόπελος, λόγω της πλούσιας χλωρίδας που διαθέτει καθώς το νησί καλύπτεται σε μεγάλο βαθμό από πράσινο, προσφέρει παραλίες μοναδικής ομορφιάς. Παραλίες οι οποίες συνδυάζουν αρμονικά τα γαλαζοπράσινα νερά με το πράσινο του πεύκου. Το νησί διαθέτει συνολικά 15 παραλίες για όλα τα γούστα συνδυάζοντας την αμμουδιά με το βότσαλο. Διαθέτει και τις μεγάλες, οργανωμένες παραλίες, αλλά και τους μικρότερους, πιο μοναχικούς κόλπους.

Η πιο όμορφη αλλά και μεγαλύτερη παραλία της Σκοπέλου είναι η Μηλιά. Βρίσκεται πολύ κοντά στον οικισμό Πάνορμο και είναι οργανωμένη, με ξαπλώστρες και beach bar ενώ προσφέρονται και θαλάσσια σπορ για όσους επιθυμούν.

Αρκετά κοντά στη Μηλιά βρίσκεται και η παραλία Καστάνη. Ευρύτερα γνωστή λόγω των γυρισμάτων της ταινίας Mama Mia που πραγματοποιήθηκαν εκεί.

Για όσους δεν θέλουν να απομακρυνθούν πολύ από τη χώρα, η πιο κοντινή παραλία είναι αυτή του Στάφυλου. Είναι μια από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες του νησιού, ενώ στα αξιοθέατά της υπάρχει και η περίφημη σπηλιά του Στάφυλου.

Στη συνέχεια της παραλίας του Στάφυλου υπάρχει το Βελανιό. Γνωστή παλαιότερα ως «η παραλία των γυμνιστών» του νησιού είναι πλέον οργανωμένη και προσφέρει, εκτός από τη φυσική της ομορφιά, και μια σειρά από facilities.

Αξιοθέατα και περιηγήσεις

Άγιος Ιωάννης στο Καστρί. Κατά πολλούς το ομορφότερο αξιοθέατο της Σκοπέλου. Το μικρό εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη χτισμένο σε ένα πέτρινο λόφο προτείνεται για ανάβαση κυρίως τις απογευματινές ώρες καθώς το ηλιοβασίλεμα από εκεί είναι μαγευτικό.

Ο Άγιος Ιωάννης όμως δεν είναι το μοναδικό θρησκευτικό αξιοθέατο του νησιού. Η Σκόπελος διαθέτει πολύ μεγάλη θρησκευτική παράδοση. Αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό από τα αμέτρητα εκκλησάκια και μοναστήρια που κοσμούν τα μέρη του. Εκκλησάκια τα οποία αποτελούν πλέον μνημεία και διαθέτουν χριστιανικά κειμήλια από τη βυζαντινή εποχή.

Στα αξιοθέατα της Σκοπέλου συγκαταλέγονται και τέσσερις οι λαξευτοί πάνω σε βράχο τάφοι που ονομάζονται «Σεντούκια». Η παράδοση αναφέρει διάφορες ιστορίες για θησαυρούς που ήταν κρυμμένοι εκεί, από τον προηγούμενο αιώνα οι τάφοι είναι ανοιχτοί, πράγμα που μαρτυρά ότι έχουν είναι συλημένοι από τυμβωρύχους. Το σημείο που βρίσκονται τα Σεντούκια χαρακτηρίζεται από την εξαιρετική του θέα αλλά και από την υπέροχη διαδρομή που χρειάζεται να κάνει κανείς μέχρι να φτάσει.

Για τους λάτρεις των γαλαζοπράσινων παραλιών, του καλού φαγητού και των περιηγήσεων στη φύση, είναι προφανές ότι η Σκόπελος αποτελεί μια πρώτης τάξεως επιλογή. Ιδανική για νεανικές διακοπές αλλά και για οικογένειες, για sports activities αλλά και για ξεκούραση, το καταπράσινο νησί των βόρειων Σποράδων ανοίγει τις πόρτες του και υποδέχεται τους επισκέπτες πάντα με χαμόγελο.

Τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων (έως και 50%) για το νησί της Σκοπέλου θα τις βρείτε μόνο στο ekdromi.gr

Ένα υπέροχο πράσινο και γαλάζιο νησί των Σποράδων, με μοναδική και σπάνια φυσική ομορφιά. Χαλαροί ρυθμοί, γαλαζοπράσινα νερά και πευκόφυτες πλαγιές που φτάνουν μέχρι την αμμουδιά πολλές φορές. Όλα αυτά συνθέτουν ένα κάδρο που μένει αξέχαστο σε όποιον το αντικρίσει για πρώτη φορά. Το υπέροχο καλοκαίρι στη Σκόπελο είναι προ των πυλών και το ekdromi.gr έχει φροντίσει να εξασφαλίσει και φέτος τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία για να κάνει την αξέχαστη διαμονή σας, και οικονομική!

Το υπέροχο καλοκαίρι στη Σκόπελο

Τα πεύκα, και γενικότερα το πράσινο, του νησιού είναι το χαρακτηριστικό που του δίνει αυτόν τον ιδιαίτερο τόνο στη Σκόπελο. Είναι αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει. Το νησί καλύπτεται κατά 80% από πεύκα. Πεύκα που πολλές φορές θα βρεθείτε να τα βλέπετε να φτάνουν ακόμα και μέχρι τη θάλασσα. Έτσι δημιουργούν τοπία μοναδικής ομορφιάς και συνθέτουν αριστοτεχνικά το πράσινο με το γαλάζιο των νερών. Η ομορφιά όμως δεν απουσιάζει ούτε και από την πόλη της Σκοπέλου. Πλακόστρωτα σοκάκια και αυλές με λουλούδια, χρώματα και αρώματα κάνουν τη Χώρα ιδανική για περίπατο και ξεκούραση μέσα σε ένα παριβάλλον γεμάτο νησιωτική γραφικότητα.

Σκόπελος – προσφορές ξενοδοχείων

Αν έχετε αποφασίσει να περάσετε το φετινό σας καλοκαίρι στη Σκόπελο, τότε σίγουρα μια από τις προσφορές ξενοδοχείων του ekdromi.gr σας ταιριάζει απόλυτα.

Το 5* Skopelos Holidays Hotel & Spa

Το 5* Skopelos Holidays Hotel & Spa

Συνδυάστε άψογα τις ομορφιές της Σκοπέλου με μια διαμονή 5 αστέρων, στο Skopelos Holidays Hotel & Spa. Σε απόσταση ενός μόλις χιλιομέτρου από την Χώρα, και χτισμένο σε αρμονία με τη σκοπελίτικη αρχιτεκτονική, θα βρείτε τη γαλήνη, την αναζωογόνηση αλλά και τη χαλάρωση. Περιπλανηθείτε στους καλαίσθητους χώρους και ξεκουραστείτε στις μοιραζόμενες πισίνες που προσφέρουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις. δοκιμάστε υπέροχες γεύσεις στο εστιατόριο “Selinus Restaurant” και πιείτε το κοκτέιλ σας δίπλα στην πισίνα. Το μόνο σίγουρο είναι μως θα απολαύσετε μια αξέχαστη διαμονή.

To Rigas Hotel

To Rigas Hotel

Σε απόσταση μόλις 400 μέτρα από το όμορφο μικρό λιμάνι της Σκοπέλου, βρίσκουμε το Rigas Hotel το οποίο προσφέρει στους φιλοξενουμένους του μοναδικές στιγμές χαλάρωσης στους καλαίσθητους χώρους του. Διαθέτει 5 δωμάτια, 32 στούντιο, 12 σουίτες καθώς και 2 μεζονέτες. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν τις ανέσεις που θα κάνουν τη διαμονή σας αξέχαστη.

Οι ομορφιές της Σκοπέλου σας περιμένουν και το ekdromi.gr είναι εδώ για να σας προσφέρει τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία!

About Ekdromi.gr