Πράγα

Ταξίδι στις πιο χριστουγεννιάτικες πόλεις της Ευρώπης – Πράγα

Οι ημέρες των γιορτών στην Ευρώπη έχουν πάντα έναν ξεχωριστό χαρακτήρα. Εικόνες από χιονισμένες πλατείες, όμορφες εκκλησίες, χριστουγεννιάτικες αγορές και στολισμένοι δρόμοι. Όλα αυτά, μαζί με την όμορφη αίσθηση της ανακάλυψης μιας ξένης χώρας, συνθέτουν ένα παζλ εμπειριών που παίζει με τις αισθήσεις μας. Υπάρχουν κάποιες πόλεις που γιορτάζουν τις άγιες αυτές ημέρες με τον δικό τους, ξεχωριστό τρόπο. Σε κάποιες θα λατρέψετε τη μεγαλοπρέπεια που τις χαρακτηρίζει. Σε άλλες τα ιδιαίτερα τοπικά έθιμα. Κάποιες άλλες “γεμίζουν” το ημερολόγιο με θεαματικά events και αξέχαστα happenings για την πρωτοχρονιά. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν ένα ταξίδι στις πιο χριστουγεννιάτικες πόλεις της Ευρώπης μέσα από τις μοναδικές προσφορές του Ekdromi.gr. Πρώτη στάση μας, η πρωτεύουσα της Τσεχίας, η πανέμορφη Πράγα.

Ταξίδι στις πιο χριστουγεννιάτικες πόλεις της Ευρώπης – Πράγα

Η πρωτεύουσα της Τσεχίας είναι μία από τις πιο “γοτθικές” πόλεις της Ευρώπης. Χαρακτηριστικό που της προσδίδει μεγαλοπρέπεια και, ειδικά τις ημέρες των γιορτών, προσφέρει το ομορφότερο φόντο για τις γιορτινές σας στιγμές. Προετοιμαστείτε κατάλληλα, ο χειμώνας στην Πράγα είναι αρκετά κρύος. Για τον λόγο αυτό, οι βόλτες σας στα υπέροχα σοκάκια της πόλης, με τα πανέμορφα, καλυμμένα από χιόνι κτίρια, πρέπει να γίνονται με βαριά ρούχα. Το θέαμα όμως θα σας αποζημιώσει.

Μη χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε κάποια από τις χριστουγεννιάτικες αγορές της Πράγας. Έχουν τη φήμη πως είναι από τις πιο όμορφες της Ευρώπης. Εκεί, θα ανακαλύψετε τις τοπικές παραδόσεις, τον πολιτισμό της χώρας αλλά και την κουζίνα της, μέσα από τις γαστρονομικές δημιουργίες που θα σας προσφέρουν. Η πιο μεγάλη και πιο γνωστή από τις αγορές βρίσκεται στην παλιά πόλη, στην κεντρική της πλατεία μπροστά στην εκκλησία της Παναγίας  «Tyn Church». Θα ταξιδέψετε στο χρόνο, αφου η παλιά πόλη της Πράγας θα σας μεταφέρει 700 χρόνια πίσω, ώστε να γνωρίσετε την πλούσια ιστορία αυτής της χώρας. 5 λεπτά μακριά, βρίσκεται η πλατεία Wenceslas, όπου και εκεί θα βρείτε ένα υπέροχο Christmas Market. Συνδυάσετε τη μοναδική ατμόσφαιρα, την παλιά, γοτθική αρχιτεκτονική, τις υπέροχες προτάσεις αγορών αλλά και τις μοναδικές μυρωδιές και περάστε ένα αξέχαστο χριστουγεννιάτικο ταξίδι που θα σας προσφέρει αναμνήσεις για μια ζωή!

Βρείτε τις προσφορές του Ekdromi.gr για Χριστούγεννα στην Πράγα εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.