καρναβάλι ρέθυμνο

Το καρναβάλι του Ρεθύμνου

Αυτές τις ημέρες ο Ντελάλης βρίσκεται διαρκώς στο δρόμο και ανακοινώνει τα ευχάριστα νέα στον κόσμο. Έτσι συμβαίνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Από τις 28 Ιανουαρίου και για αρκετές ημέρες ακόμα, ο προπομπός της μεγάλης αυτής εκδήλωσης, περνάει ένα ένα τα πιο κεντρικά σημεία του νησιού και ενημερώνει τον κόσμο πως το Καρναβάλι του Ρεθύμνου ξεκινά. Κάπως έτσι λοιπόν οι καρναβαλιστές από όλη την Κρήτη ετοιμάζονται για τη μεγάλη τους συνάντηση, το Ρεθεμνιώτικο καρναβάλι.

Το Καρναβάλι του Ρεθύμνου

Κάθε χρόνο όλο και καλύτερα, κάθε φορά όλο και περισσότεροι. Το Καρναβάλι της πόλης του Ρεθύμνου μπορεί να καυχιέται πως είναι πλέον ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας. Τόσο σε αριθμό συμμετοχών, όσο και σε κέφι και διάθεση. Δύναμή του, οι χιλιάδες εθελοντές του που εργάζονται καιρό πριν για να οργανώσουν με τον καλύτερο τρόπο όλες τις δράσεις μέχρι την κορύφωση των εκδηλώσεων. Δεν πρόκειται όμως για μια καινούρια ετήσια συνήθεια. Οι πρώτες καρναβαλικές εκδηλώσεις στην πόλη του Ρεθύμνου ξεκίνησαν το 1914, υπάρχει δηλαδή προϊστορία ενός αιώνα. Αυτή την προϊστορία κουβαλά μέχρι σήμερα στις πλάτες του το καρναβάλι και είναι, ουσιαστικά, αυτή που το κάνει να ξεχωρίζει.

Αναγεννησιακή αίσθηση και βενετσιάνικες πινελιές συνδυάζονται αρμονικά και δίνουν ένα ξεχωριστό άρωμα στις εκδηλώσεις. Η πόλη γιορτάζει ολόκληρη, γίνεται ένα με τους επισκέπτες από όλη την Κρήτη (και από όλη την Ελλάδα πλέον), τα καφενεία είναι γεμάτα και περιμένουν τους συμμετέχοντες για να τους κεράσουν τσικουδιές και εκπληκτικούς μεζέδες της πασίγνωστης Κρητικής κουζίνας.

Για όσους πάρουν την απόφαση να επισκεφθούν το Ρέθυμνο τις ημέρες του καρναβαλιού, προτείνεται την Καθαρά Δευτέρα να βγουν εκτός πόλης και να συνεχίσουν το ταξίδι τους σε κάποιο από τα μικρά, όμορφα, γραφικά χωριά που βρίσκονται στα πέριξ του Ρεθύμνου. Εκεί γίνεται αναβίωση τοπικών εθίμων και μια τέτοια εμπειρία θα κάνει τη διαμονή στην περιοχή πραγματικά αξέχαστη.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία στο Ρέθυμνο εδώ!

About Ekdromi.gr