Νάουσα γενίτσαροι

Καρναβάλι στη Βόρεια Ελλάδα

Όταν η διασκέδαση και το ξεφάντωμα συναντούν την Ελληνική παράδοση, τότε σίγουρα βρισκόμαστε σε περίοδο καρναβαλιού. Οι εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα σε όλη την Ελλάδα είναι τόσο όμορφες και διαφορετικές που σίγουρα αξίζει τον κόπο να τις ανακαλύψει κανείς μία προς μία. Έθιμα, ενδυμασίες και τελετουργίες τόσο κεφάτες όσο και ξεχωριστές από πόλη σε πόλη. Υπόσχονται στον ταξιδιώτη-καρναβαλιστή μοναδικες στιγμές και εικόνες. Εικόνες που οι ρίζες τους χάνονται στα βάθη των αιώνων και επιστρέφουν μια φορά το χρόνο δημιουργώντας μοναδικά συναισθήματα τόσο στους ντόπιους όσο και στους τουρίστες. Πάμε λοιπόν να ανακαλύψουμε μερικούς από τους πιο όμορφους και ξεχωριστούς προορισμούς για Καρναβάλι στη Βόρεια Ελλάδα.

Τα μπουλούκια της Νάουσας

Οι Μπούλες και οι Γενίτσαροι, χορεύουν στους δρόμους της Νάουσας, δημιουργώντας τα γνωστά “Μπουλούκια” με τη συνοδεία των ήχων από το νταούλι και το ζουρνά. Πρόκειται για ένα έθιμο το οποίο ξεκινά από τον 18ο αιώνα και χάνεται στην παράδοση της πόλης. Αποτελεί ουσιαστικά το κύριο θέαμα του καρναβαλιού της Νάουσας. Μην ξεχάσετε να συνοδεύσετε την παρουσία σας στο φαγοπότι που ακολουθεί με το τοπικό ξινόμαυρο κρασί.

Εδώ θα βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία στη Νάουσα. 

Οι μπουμπούνες της Καστοριάς

Εδώ το έθιμο έχει άλλη ονομασία και προέλευση. Στην Καστορία λοιπόν θα απολαύσετε τις Μπουμπούνες όπου στις πλατείες τόσο της Καστοριάς όσο και των γύρω χωριών οι κάτοικοι ανάβουν μεγάλες φωτιές. Γύρω από κάθε φωτιά στήνεται χορός με συνοδεία χάλκινων οργάνων και προσφέρεται τσίπουρο και κρασί μαζί με τοπικά εδέσματα μέχρι η φωτιά να σβήσει καθώς έτσι ξορκίζονται τα κακά πνεύματα.

Οι μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Καστοριά βρίσκονται εδώ!

Οι Τζιαμάλες στα Ιωάννινα

Και εδώ πρωταγωνιστούν οι φωτιές και το πανηγύρι γύρω από αυτές. Οι Τζιαμάλες είναι φωτιές που ανάβουν οι κάτοικοι στις γειτονιές των Ιωαννίνων και αποτελούν το έναυσμα για χορό και γιορτή. Το τσίπουρο ρέει αύθονο, το φαγητό και οι τοπικές λιχουδιές προσφέρονται από τον κόσμο με χαρά, το κέφι και η διάθεση έχουν τον πρώτο λόγο σε ένα έθιμο που ξεσηκώνει ολόκληρη την πόλη.

Βρείτε εδώ τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στα Ιωάννινα.

About Ekdromi.gr