τριήμερο αγίου πνεύματος στη ζάκυνθο

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος στη Ζάκυνθο

Ουσιαστικά δεν χρειάζεται να σκεφτεί κανείς πολύ για να βρει λόγους και αφορμές για ένα ταξίδι στη Ζάκυνθο. Ειδικά αν δεν την έχει επισκεφτεί ποτέ στη ζωή του. Πρόκειται για ένα κόσμημα του Ιονίου, το οποίο έχει τη δυνατότητα να σε κάνει να θέλεις να το δεις ξανά και ξανά. Πρόκειται για έναν συνδυασμό εικόνας, ήχου και αρωμάτων που μόνο απαρατήρητος δεν μπορεί να περάσει. Για μια συγχορδία φυσικής ομορφιάς με πινελιές εξαίρετης τοπικής κουζίνας αλλά και πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Δεν ονομάστηκε άδικα άλλωστε Φιόρε του Λεβάντε (Άνθος της Ανατολής) από τους Ενετούς κατακτητές που είχαν περάσει από εκεί. Για όσους θέλουν λοιπόν να ξαναζήσουν τις μαγικές στιγμές τις Ζακύνθου, αλλά και για όσους θέλουν να πάρουν μια πρώτη γεύση από τις ομορφιές της, ο Ιούνιος είναι ο μήνας που δίνει απλόχερα την ευκαιρία για ταξίδι. Tι καλύτερο λοιπόν από ένα τριήμερο Αγίου Πνεύματος στη Ζάκυνθο.

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος στη Ζάκυνθο

Ο ευχάριστος πονοκέφαλος ξεκινά από τον αριθμό των ημερών. Μην ξεχνάμε πως αναφερόμαστε σε ένα μόνο τριήμερο. Και όχι, δεν είναι αρκετές 3 ημέρες για να εξερευνήσει κανείς το Ζάντε. Είναι όμως μια ιδανική περίσταση για να δει πολλές από τις ομορφιές του. Ομορφιές γνωστές αλλά και κρυφές. Να ζήσει από πρώτο χέρι το καλοκαίρι του Ιονίου. Και από που να ξεκινήσει κανείς. Προτεραιότητα σίγουρα είναι οι παραλίες, και αν κληθείτε να επιλέξετε μόνο μία, τότε σίγουρα θα πρέπει να κάνετε μια βουτιά στο γαλάζιο μιας από τις πιο πολυφωτογραφημένες παραλίες του κόσμου.

Η ιστορία της ξεκινά  το 1982 όπου ένα πλοιάριο με το όνομα «Παναγιώτης» προσάραξε στην παραλία που τότε λεγόταν «Άγιος Γεώργιος» λόγω βλάβης στη μηχανή του. Το πλοίο έμεινε στην αμμουδιά της παραλίας και δεν μετακινήθηκε ποτέ ξανά. Από εκείνη την ημέρα το, διάσημο πλέον, «Ναυάγιο» της Ζακύνθου έχει γίνει ο μεγαλύτερος πόλος έλξης τουριστών στο νησί. Μπορείτε να το προσεγγίσετε είτε από τη θάλασσα με συχνά δρομολόγια που πραγματοποιούνται, είτε με τα πόδια για να απολαύσετε τη θέα από ψηλά.

Δεν είναι όμως μόνο οι παραλίες που κάνουν τη Ζάκυνθο να ξεχωρίζει. Θα ήταν κρίμα να μην επισκεφθεί κανείς το Μουσείο που είναι αφιερωμένο στη ζωή και το έργο τόσο του Διονύσιου Σολωμού, όσο και του Ανδρέα Κάλβου. Ή ακόμα να μην ακούσει κάποια καντάδα από τις πολλές που γεμίζουν τις καλοκαιρινές βραδιές του νησιού.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στη Ζάκυνθο εδώ!

 

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *