Φθινοπωρινή Λίμνη Πλαστήρα

Φθινοπωρινή Λίμνη Πλαστήρα

Φθινόπωρο και επίσημα πια και τα νησιά του καλοκαιριού δίνουν τη σκυτάλη στα “νησιά του χειμώνα”. Οι ηπειρωτικοί προορισμοί της Ελλάδας, έχουν να προσφέρουν την ίδια φυσική ομορφιά και παραδοσιακή γραφικότητα, όσο και τα νησία μας το καλοκαίρι. Ένας από αυτούς τους προορισμούς είναι σίγουρα η αγαπημένη Λίμνη Πλαστήρα. Τα όμορφα, γαλήνια νερά της έχουν την ικανότητα να χαλαρώνουν τον επισκέπτη. Οι ατελείωτες βόλτες που μπορεί να κάνει κανείς γύρω της αλλά και τα σπάνιας ομορφιάς χωριά που την περιβάλλουν, την έχουν κατατάξει σε έναν από τους πιο όμορφους, φθινοπωρινούς και χειμερινούς προορισμούς της Ελλάδας. Ειδικά το φθινόπωρο, τα χρώματα της λίμνης αλλά και της φύσης που την περιβάλλει αναδεικνύνουν με τον καλύτερο τρόπο την ομορφιά του τοπίου. Η φθινοπωρινή Λίμνη Πλαστήρα μας περιμένει λοιπόν. Ας χαλαρώσουμε με τα μαγικά συστατικά της και ας περιπλανηθούμε γύρω της για να μάθουμε καλύτερα τα μυστικά της.

Φθινοπωρινή Λίμνη Πλαστήρα

Η ομορφιά του ταξιδιού αυτόυ, για αρχή, είναι η θέα της ίδιας της λίμνης. Στα ήρεμα νερά της καθρεφτίζονται όλα τα χρώματα του φθινοπώρου. Όσο εκθαμβωτική όμως είναι η όψη της λίμνης από ψηλά, άλλο τόσο ενδιαφέρουσα είναι από κοντά. Οπότε, τη λίμνη, είναι καλό να την πλησιάσετε, και να τη διασχείσετε. Τι καλύτερο από βόλτες (είτε με τα πόδια, είτε με αυτοκίνητο) στα 50 συνολικά χιλιόμετρα της ακτογραμμής της.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα χωριά που βρίσκονται γύρω από αυτήν. Πιο γνωστά από αυτά είναι το Νεοχώρι, και το Κρυονέρι. Όμως η λίμνη περιβάλλεται από πολλά, μικρότερα ή μεγαλύτερα, χωριά που θα γεμίσουν τιε ημέρες σας με ζεστή φιλοξενία και ξεχωριστές γεύσεις, δίνοντας έναν επιπλέον τόνο όμορφων αισθήσεων στο ταξίδι σας.

Η Λίμνη Πλαστήρα όμως έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και στο εσωτερικό της! Αν σας αρέσουν οι δραστηριοτητες στο νερό, .προετοιμαστείτε και απολαύστε τις αθλητικές επιλογές που σας προσφέρει. Δοκιμάστε να γνωρίσετε τη Λίμνη Πλαστήρα από μέσα είτε με κανό καγιάκ είτε και με ποδήλατο. Το μόνο σίγουρο είναι πως η εμπειρία θα σας μείνει αξέχαστη.

Βρείτε τις προσφορές ξενοδοχείων του ekdromi.gr για τη Λίμνη Πλαστήρα εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.