Ιωάννινα

Φθινόπωρο στα Ιωάννινα

Μια πόλη της ηπείρου, η μεγαλύτερη, η πρωτεύουσα, με τον δικό της ξεχωριστό χαρακτήρα. Τα Ιωάννινα είναι μια πόλη όμορφη και γραφική, ιδανική για να ζει κανείς αλλά και για να ταξιδέψει. Μια πόλη που προκαλεί τον θαυμασμό, τόσο για την ιστορία της όσο και για τη φυσική της ομορφιά. Μία πόλη για όλες τις εποχές της οποίας όμως της ταιριάζουν περισσότερο τα χρώματα του Φθινοπώρου. Για αυτό και το Φθινόπωρο στα Ιωάννινα είναι πάντα μαγευτικό. Έτοιμο να σας υποδεχτεί και να σας γείσει τις ημέρες με όμορφες εικόνες, στιγμές αλλά και γεύσεις.

Φθινόπωρο στα Ιωάννινα

Και πώς να μην θαυμάσει κανείς τη φυσική ομορφιά των Ιωαννίνων; Μια απλή βόλτα γύρω από τη λίμνη τους θα σας πείσει. Η λίμνη Παμβώτιδα (ή απλά λίμνη των Ιωαννίνων) είναι αυτή που δίνει ζωή και χρώμα στην πόλη. Το καταπράσινο τοπίο που την αγκαλιάζει, αλλά και ο πλούτος της στα είδη ψαριών και πουλιών που βρίσκονται εκεί την καθιστά ένα από τα πιο όμορφα θεάματα όχι μόνο στην ήπειρο αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Τόσο αυτή, όσο και το περίφημο “νησί” της. Ένα νησί μέσα στη λίμνη το οποίο μπορείτε να επισκεφθείτε και να δείτε από κοντά και την άλλη πλευρά της γιαννιώτικης ομορφιάς, την ιστορική.

Στο νησί της λίμνης βρίσκεται το σπίτι του Αλή Πασά, του διοικητή της πόλης κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας το οποίο έχει μετατραπεί σε ένα πολύ ενδιαφέρον μουσείο. Μπορείτε επίσης να περπατήσετε και να ανακαλύψετε και τα επτά μικρά μοναστήρια που βρίσκονται εκεί πριν σταματήσετε σε κάποιο από τα γραφικά ταβερνάκια για να δοκιμάσετε τους τοπικούς μεζέδες.

Τα αποτυπώματα της ιστορίας όμως δεν βρίσκονται μόνο στο νησί. Σε ολόκληρη την πολη μπορείτε να βρείτε πολλά ιστορικά μνημεία, εκκλησίες ορθόδοξες αλλά και τζαμιά, όπως και παλιά αρχοντικά σπίτια. Κάθε περιόδος της ιστορίας έχει αφήσει το σημάδι της στα Ιωάννινα. Και όσον αφορά το σήμερα, τα Ιωάννινα είναι ταυτόχρονα μια ζωντανή και μοντέρνα πόλη, με έντονη νυχτερινή ζωή και πολλές επιλογές διασκέδασης τόσο για καφέ και ποτό, όσο και για φαγητό. Είναι μια πόλη όπου στους δρόμους θα βρείτε πολλούς φοιτητές, οι οποίοι της δίνουν αυτή τη ζωντάνια και δημιουργούν με τον τρόπο τους αυτόν τον τόσο όμορφο συνδυασμό (της ιστορίας, της ομορφιάς αλλά και της σύγχρονης ζωής) που κάνει τα Ιωάννινα να ξεχωρίζουν!

Βρείτε όλες τις προσφορές ξενοδοχείων για τα Ιωάννινα εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.