Χριστουγεννιάτικη Δημητσάνα

Σκηνικό δημιουργημένο από ξύλο και πέτρα. Όμορφες καταπράσινες βουνοπλαγιές, πύργοι και νερόμυλοι σε υψόμετρο 1.000 μέτρων και όλα αυτά σε ένα υπέροχο, εορταστικό φόντο. Η χριστουγεννιάτικη Δημητσάνα είναι εδώ για να σας προσφέρει ένα φανταστικό ταξιδιωτικό πακέτο για τις γιορτές. Μία εμπειρία διαμονής που θα “παίξει” με όλες σας τις αισθήσεις και θα σας γεμίσει με μοναδικές στιγμές αλλά και υπέροχες αναμνήσεις.

Χριστουγεννιάτικη Δημητσάνα

Στο κέντρο της Πελοποννήσου, στην αγκαλιά του όρους Μαίναλο, βρίσκεται αυτό το ξεχωριστό και πανέμορφο χωριό. Την αποκαλούν και “αρχόντισσα” της Αρκαδίας, όχι μόνο για την γραφικότητα και την ομορφιά της, αλλά και για την πλούσια ιστορία της. Από τις πρώτες κιόλας βόλτες σας στο χωριό θα ανακαλύψετε την αρκαδική αρχοτεκτονική που την χαρακτηρίζει, μέσα από τα πετρόκτιστα σπίτια της και τα λιθόστρωτα δρομάκια. Άλλωστε, ο οικισμός της έχει χαρακτηριστεί διατηρητέος. Ο ιστορικός της ρόλος μεγάλος, ειδικά κατά την επανάσταση του 1821, καθώς η Δημητσάνα αποτελούσε κέντρο ανεφοδιασμού για μπαρούτι. Για τον λόγο αυτό, μην ξαφνιαστείτε αν δείτε σε κάποια σημεία της μπαρουτόμυλους.

Δεν είναι όμως μόνο η παράδοση και η γραφικότητα που κάνουν τη Δημητσάνα να ξεχωρίζει. Η φυσική της ομορφιά είναι ακόμα ένας σημαντικός λόγος που οι επισκέπτες την προτιμούν. Χτισμένη δίπλα στον ποταμό Λούσιο, προσφέρει μοναδική θέα στο ξακουστό φαράγγι του. Παράλληλα, για όσους αρέσκονται στα χειμερινά σπορ, διαθέτει σε κοντινή απόσταση το χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου. Αλλά και για όσους προτιμούν τις εξερευνήσεις, και δεν θέλουν να μείνουν μόνο σε ένα μέρος, η Δημητσάνα μπορεί να γίνει το ορμητήριο για μικρές αποδράσεις – επισκέψεις στα άλλα πανέμορφα χωριά της Αρκαδίας όπως τη Στεμνίτσα, τη Βυτίνα και την Καρύταινα.

Μεγάλη προσφορά στη Δημητσάνα

Το ξενοδοχείο Η Τεύθις στη Δημητσάνα

Το ξενοδοχείο “Η Τεύθις” στη Δημητσάνα

Για τις φετινές γιορτές, το ekdromi.gr εξασφάλισε και σας προσφέρει μια μοναδική προσφορά. Το ξενοδοχείο Τεύθις, που βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον και την παραδοσιακή ατμόσφαιρα της περιοχής, είναι το ιδανικό μέρος για τις φετινές σας γιορτές στη χριστουγεννιάτικη Δημητσάνα. Η προνομιακή θέση του ξενοδοχείου Τεύθις, σας προσφέρει σπάνιες στιγμές γαλήνης και χαλάρωσης μέσα σε ένα όμορφο και παραδοσιακό περιβάλλον!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.