Όλυμπος

Όλυμπος – Εκδρομή στην κατοικία των θεών

Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα για μια φθινοπωρινή εξόρμηση στο μεγαλύτερο βουνό της Ελλάδας; Σε έναν προορισμό ο οποίος θα σας οδηγήσει μέσα από τα μαγικά του μονοπάτια στην υψηλότερη κορυφή. Θα σας δώσει την ευκαιρία να ξεναγηθείτε στην κατοικία των δώδεκα θεων και, αν αντέχετε, να θαυμάσετε από κοντά το θρόνο του Δία. Ο Όλυμπος λοιπόν, το υψηλότερο βουνό της χώρας είναι έτοιμος να μας χαρίσει ξεχωριστές στιγμές και συναισθήματα καθώς η φυσική του ομορφιά και τα γραφικά χωριά που τον περιτριγυρίζουν, συνδυάζονται με το δέος που νιώθει κανείς όταν αντικρίζει τις κορυφές του. Ειδκά το φθινόπωρο, η ανάβαση θα είναι αρκετά πιο άνετη καθώς οι θερμοκρασίες όσο ανεβαίνουμε πέφτουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Όλυμπος – Εκδρομή στην κατοικία των θεών

Είτε αποφασίσετε να τον ανεβείτε (πράγμα που σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα) είτε απλά να τον τριγυρίσετε, το θέαμα που να αντικρίσετε θα είναι πανέμορφο. Ο θρόνος του Δία στέκει αγέρωχος, ανεπηρέαστος απο τα ακραία καιρικά φαινόμενα αντιμετωπίζει. Ο Μύτικας, η ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου, χρειάζεται και σωστό εξοπλισμό, αλλά και συνοδεία έμπειρης ομάδας για να τον ανεβείτε. Αν πάλι προτιμάτε να μην είστε ριψοκίνδυνοι και αρκείστε σε μια βόλτα στα γύρω χωριά, τότε οι προτάσεις είναι πολλές.

Μια βόλτα στο πανέμορφο Λιτόχωρο θα σας ανταμείψει. Είναι άλλωστε το πιο γνωστό και δημοφιλές από τα χωριά που βρίσκονται στους πρόποδες του Ολύμπου. Αλλά και η “κυρά του Ολύμπου” η Ραψάνη, ο Άγιος Δημήτριος και η Καρυά, έχουν πολλές ομορφιές να σας προσφέρουν. Με λίγα λόγια ο Όλυμπος, είναι ο απόλυτος συνδυασμός φυσικού κάλλους και γραφικότητας.

Όλυμπος – Προσφορές ξενοδοχείων

Ο Ξενώνας Δημάτη στον Όλυμπο

Ο Ξενώνας Δημάτη στον Όλυμπο

Στο χωριό του Αγίου Δημητρίου, και σε υψόμετρο 820 μέτρων βρίσκουμε τον Ξενώνα Δημάτη. Ένα ξενοδοχείο του οποίου η ιστορία ξεκινά από το 1928. Σήμερα, διαθέτει όλες τις σύγχρονες ανέσεις διατηρώντας παράλληλα την τοπική αρχιτεκτονική παράδοση. Η πέτρα, το ξύλο και ο πυλός (τα υλικά πυ κυριαρχούν στο ξενοδοχείο) θα σας κρατούν συντροφιά και θα σας χαρίσουν μοναδικές στιγμές χαλάρωσης πλάι στην κατοικία των Θεών!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.