όλυμπος

Όλυμπος – επίσκεψη στο βουνό των θεών

Ο Όλυμπος, το μεγαλύτερο βουνό της Ελλάδας. Μέσα από την επιβλητική του όψη και τις χιλιάδες ιστορίες που κρύβει με το πέρασμα των αιώνων, αποτελεί χωρίς αμφιβολία έναν προορισμό μοναδικής ομορφιάς και ανακαλύψεων. Η κατοικία των θεών, η βάση όλης της Ελληνικής μυθολογίας και του Δωδεκάθεου.Η μεγαλοπρέπεια των κορυφών του αλλά και η μοναδική αίσθηση πληρότητας που προσφέρει η ανάβαση και η κατάκτησή τους, συνθέτουν το παζλ ενός μέρους που είναι κάτι πολύ περισσότερο από έναν απλό προορισμό. Ο Όλυμπος είναι μια ξεχωριστή εμπειρία ζωής.

Όλυμπος: Το βουνό των Θεών

Πρόκειται για μια μαγευτική εμπειρία, σχεδόν μοναδική, η κατάκτηση του Ολύμπου. Μια ανάβαση που σε κάθε της μέτρο γίνεται ολοένα και πιο όμορφη, γεμίζοντας το μάτι και το μυαλό με εικόνες και εμπειρίες. Είτε αποφασίσετε να ξεκινήσετε με αυτοκίνητο, είτε με τα πόδια, διαβαίνοντας τα μονοπάτια με τα ψηλά δέντρα αλλά και τα άγρια βράχια, έρχεται η στιγμή που βρίσκεστε πάνω από τα σύννεφα. Η θέα από εκεί είναι κάτι πρωτόγνωρο για πολλούς. Οι εικόνες που μπορεί κανείς να συλλέξει αποτελούν την καλύτερη ανταμοιβή για τον κόπο και την κούραση της ανάβασης.

Ο δρόμος για την κορυφή, το θρόνο του Δία, του πατέρα των θεών, είναι περίπου 6 ώρες. 6 ώρες ανάμεσα από απότομες, επιβλητικές πλαγιές και πανέμορφα καταπράσινα δάση. Μέσα από όμορφα καταφύγια για ξεκούραση και ανεφοδιασμό αλλά και όμορφους παραδοσιακούς οικισμούς. Ο συνδυασμός της ομορφιάς, της προσπάθειας αλλά και των μύθων που συνοδεύουν το μεγαλοπρεπές αυτό βουνό, είναι όλα μαζί, αλλά και το καθένα ξεχωριστά, οι λόγοι που δημιουργούνται τόσο έντονα συναισθήματα στους επισκέπτες. Στο τέλος, έρχεται η κορύφωση, το γνωστό Στεφάνι, μια χαρακτηριστική πλαγιά που είναι σε σχήμα στεφανιού. Εκεί, σύμφωνα με τη μυθολογία βρισκόταν ο θρόνος του Δία. Πρόκειται για θέαμα σπάνιας ομορφιάς, γνωρίζοντας πως στο σημείο αυτό, βρίσκεται η κατοικία του μεγαλύτερου των 12 θεών.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία στον Όλυμπο εδώ! 

Αν μη τι άλλο, η θέα του κόβει την ανάσα. Είναι άλλωστε και το υψηλότερο βουνό της χώρας. Προσφέρει θέαμα που προκαλεί δέος, και ιστορία που χάνεται στους αιώνες. Ο Όλυμπος αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών κάθε χρόνο για πολλούς λόγους. Τον προτιμούν όσοι αρέσκονται στις φυσικές δραστηριότητες και τις αναβάσεις. Τον επιλέγουν όμως και όσοι απλά θέλουν να χαλαρώσουν σε έναν όμορφο προορισμό, θαυμάζοντας τον από το μπαλκόνι τους. Είτε λοιπόν ανήκετε στην πρώτη κατηγορία, είτε στη δεύτερη, η ιδέα του να περάσετε τις φετινές γιορτές στους πρόποδες του Ολύμπου, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.

Δεν είναι μόνο η ομορφιά του τοπίου και οι επιλογές δραστηριοτήτων που έχει στη διάθεσή του κανείς. Δεν είναι απλά η υπέροχη θέα που θα αντικρύζει ο επισκέπτης όταν ανοίγει το παράθυρό του, με τις κορυφές του βουνού χιονισμένες. Είναι οι όμορφες βόλτες που μπορεί να κάνει στις γύρω περιοχές. Είναι οι γευστικές δημιουργίες που θα χαρίσουν στο ταξίδι του μια ακόμα εμπειρία. Είναι όμως και τα πολυτελή ξενοδοχεία που θα απογειώσουν τη διαμονή και τις γιορτές του. Πάμε μαζί να εξερευνήσουμε τις προτάσεις του ekdromi.gr για τις γιορτές στους πρόποδες του Ολύμπου.

Γιορτές στους πρόποδες του Ολύμπου – προσφορές ξενοδοχείων

Το Olympus Mediterranean Boutique Hotel στο Λιτόχωρο Πιερίας

Το Olympus Mediterranean Boutique Hotel στο Λιτόχωρο Πιερίας

Στο Λιτόχωρο Πιερίας, στη βάση του Ολύμπου δηλαδή, βρίσκουμε μια πολυτελή και ταυτόχρονα χαλαρωτική πρόταση. Το 4* Olympus Mediterranean Boutique Hotel σας περιμένει για να σας προσφέρει την υψηλή ποιότητα υπηρεσιών που το κάνουν να ξεχωρίζει. Ο χώρος της πισίνας, η σάουνα και το μασάζ βρίσκονται στη διάθεσή σας για να σας προσφέρουν τη χαλάρωση που χρειάζεστε μετά από τις δραστηριότητες και τους περιπάτους σας. Κλασική πολυτέλεια και παροχές υψηλού επιπέδου προσφέρουν μια ευχάριστη διαμονή.

Το 4* Poseidon Palace στη Λεπτοκαρυά Πιερίας

Το 4* Poseidon Palace στη Λεπτοκαρυά Πιερίας

Στην παραθαλάσσια Λεπτοκαρυά, το ξενοδοχείο Poseidon Palace είναι χτισμένο σε μια έκταση 65 στρεμμάτων και συνδυάζει τη θέα στη θάλασσα με την επιβλητική παρουσία του βουνού των Θεών. Επτά ανεξάρτητα διώροφα κτίρια με όμορφα, φωτεινά και άνετα δωμάτια σας περιμένουν για να περάσετε με έναν ξεχωριστό και αξέχαστο τρόπο τις γιορτές σας. Το Poseidon Palace είναι ιδανικό για οικογένειες, παρέες αλλά και ζευγάρια που θέλουν να χαλαρώσουν σε ένα όμορφο μέρος!

Το 4* Olympus Thea Boutique Hotel στον Πλαταμώνα

Το 4* Olympus Thea Boutique Hotel στον Πλαταμώνα

Όπως λέει και το όνομά του, το Olympus Thea Boutique Hotel, στον Πλαταμώνα, μας προσφέρει άπλετη θέα στον Όλυμπο, αλλά και στο Αιγαίο Πέλαγος. Στα δωμάτιά του θα βρείτε όλες τις σύγχρονες ανέσεις όπως κλιματισμό, δορυφορική τηλεόραση, δωρεάν WiFi και μίνι μπαρ. Σίγουρα μια από τις πιο όμορφες επιλογές για όσους θέλουν να περάσουν τις φετινές γιορτές στους πρόποδες του Ολύμπου.

Γιορτές στα χωριά του Ολύμπου

Στους περισσότερους από εμάς, όταν ακούμε για εορταστικές εξορμήσεις, η πιο χαρακτηριστική εικόνα που μας έρχεται στο μυαλό είναι χιονισμένες βουνοπλαγιές, ζεστά, ξύλινα σαλέ και φωτιά στο τζάκι. Αν μη τι άλλο, η Ελλάδα διαθέτει πολλούς και υπέροχους ορεινούς προορισμούς, ιδανικούς για τέτοιου είδους αποδράσεις. Μέρη που είναι γνωστά τόσο για τη φυσική ομορφιά, όσο και για τη γραφικότητα και την παράδοσή τους. Πώς θα σας φαινόταν λοιπόν αν τις φετινές γιορτές τις περνούσατε σε κάποιο από τα υπέροχα χωριά του νομού Πιερίας που βρίσκονται κοντά στο μεγαλύτερο βουνό της Ελλάδας; Γιορτές στα χωριά του Ολύμπου λοιπόν μέσα από τις μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων του ekdromi.gr.

Λιτόχωρο

Πρόκειται για το πλέον δημοφιλές χωριό στους πρόποδες του μεγάλου βουνού. Συνήθως αποτελεί τη βάση για όσους θέλουν να ανέβουν τον Όλυμπο. Πέραν όμως από την ιδιότητά του αυτή, το Λιτόχωρο είναι ένα μέρος με ξεχωριστή προσωπικότητα. Μια γραφική συνοικία που θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί τον τελικό προορισμό ενός εορταστικού ταξιδιού. Χαλαρώστε στα στενά του δρομάκια, μπείτε στους χαλαρούς του ρυθμούς και ξεγνοιάστε μέσα σε ένα μοναδικό, χριστουγεννιάτικο περιβάλλον.

Ελατοχώρι Πιερίας

Στο Ελατοχώρι, θα κάνετε μία διαφορετική, ιδιαίτερη χριστουγεννιάτικη απόδραση. Θα έρθετε λίγο πιο κοντά στη φύση. Θα περπατήσετε τα μικρά του μονοπάτια και θα ζήσετε από κοντά τις ομορφιές του φυσικού περιβάλλοντος που το περικελείει. Ταυτόχρονα όμως θα έχετε την ευκαιρία να νιώσετε το κλίμα των εορτών μέσα στα ζεστά, παραδοσιακά καταλύματα της περιοχής. Ξενοδοχεία με το δικό τους ξεχωριστό στυλ που θα σας μαγέψουν με την φιλοξενία τους.

Όλυμπος

Και φυσικά δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε και τις προτάσεις ξενοδοχείων που βρίσκονται στον ίδιο τον Όλυμπο. Για όσους θέλουν να ζήσουν από κοντά τη μαγεία του μεγάλου αυτού βουνού μέσα στις γιορτές. Για αυτούς που μαγεύονται από τα επιβλητικά τοπία και τις πλαγιές του. Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στον Όλυμπο εδώ!

Όλυμπος – Εκδρομή στην κατοικία των θεών

Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα για μια φθινοπωρινή εξόρμηση στο μεγαλύτερο βουνό της Ελλάδας; Σε έναν προορισμό ο οποίος θα σας οδηγήσει μέσα από τα μαγικά του μονοπάτια στην υψηλότερη κορυφή. Θα σας δώσει την ευκαιρία να ξεναγηθείτε στην κατοικία των δώδεκα θεων και, αν αντέχετε, να θαυμάσετε από κοντά το θρόνο του Δία. Ο Όλυμπος λοιπόν, το υψηλότερο βουνό της χώρας είναι έτοιμος να μας χαρίσει ξεχωριστές στιγμές και συναισθήματα καθώς η φυσική του ομορφιά και τα γραφικά χωριά που τον περιτριγυρίζουν, συνδυάζονται με το δέος που νιώθει κανείς όταν αντικρίζει τις κορυφές του. Ειδκά το φθινόπωρο, η ανάβαση θα είναι αρκετά πιο άνετη καθώς οι θερμοκρασίες όσο ανεβαίνουμε πέφτουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Είτε αποφασίσετε να τον ανεβείτε (πράγμα που σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα) είτε απλά να τον τριγυρίσετε, το θέαμα που να αντικρίσετε θα είναι πανέμορφο. Ο θρόνος του Δία στέκει αγέρωχος, ανεπηρέαστος απο τα ακραία καιρικά φαινόμενα αντιμετωπίζει. Ο Μύτικας, η ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου, χρειάζεται και σωστό εξοπλισμό, αλλά και συνοδεία έμπειρης ομάδας για να τον ανεβείτε. Αν πάλι προτιμάτε να μην είστε ριψοκίνδυνοι και αρκείστε σε μια βόλτα στα γύρω χωριά, τότε οι προτάσεις είναι πολλές.

Μια βόλτα στο πανέμορφο Λιτόχωρο θα σας ανταμείψει. Είναι άλλωστε το πιο γνωστό και δημοφιλές από τα χωριά που βρίσκονται στους πρόποδες του Ολύμπου. Αλλά και η “κυρά του Ολύμπου” η Ραψάνη, ο Άγιος Δημήτριος και η Καρυά, έχουν πολλές ομορφιές να σας προσφέρουν. Με λίγα λόγια ο Όλυμπος, είναι ο απόλυτος συνδυασμός φυσικού κάλλους και γραφικότητας.

Όλυμπος – Προσφορές ξενοδοχείων

Ο Ξενώνας Δημάτη στον Όλυμπο

Ο Ξενώνας Δημάτη στον Όλυμπο

Στο χωριό του Αγίου Δημητρίου, και σε υψόμετρο 820 μέτρων βρίσκουμε τον Ξενώνα Δημάτη. Ένα ξενοδοχείο του οποίου η ιστορία ξεκινά από το 1928. Σήμερα, διαθέτει όλες τις σύγχρονες ανέσεις διατηρώντας παράλληλα την τοπική αρχιτεκτονική παράδοση. Η πέτρα, το ξύλο και ο πυλός (τα υλικά πυ κυριαρχούν στο ξενοδοχείο) θα σας κρατούν συντροφιά και θα σας χαρίσουν μοναδικές στιγμές χαλάρωσης πλάι στην κατοικία των Θεών!

About Ekdromi.gr