καρναβάλι

Έτοιμοι για Καρναβάλι;

Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας είναι άμεσα συνδεδεμένο και με το καρναβάλι. Την πιο όμορφη αφορμή του χρόνου για κέφι και ξεφάντωμα. Ιδανικό για τα παιδιά, αλλά και πρώτης τάξεως ευκαιρία για να νιώσουν και οι μεγάλοι σαν παιδιά. Και μπορεί το διάσημο Καρναβάλι της Πάτρας να κλέβει κάθε χρόνο την παράσταση, αλλά σε όλη σχεδόν την Ελλάδα πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις με ιδιαίτερα έθιμα που αξίζει κανείς να δει. Έτοιμοι για Καρναβάλι λοιπόν; Στα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας με τις προσφορές ξενοδοχείων του ekdromi.gr.

Το Καρναβάλι στην Ελλάδα

Εκτός λοιπόν από το γνωστό και παραδοσιακό Καρναβάλι της Πάτρας, που αποτελεί τη “ναυαρχίδα” του κεφιού, η Πελοπόννησος έχει να καυχιέται και για ακόμα ένα. Το βενετσιάνικο Καρναβάλι του Ναυπλίου έχει κάθε χρόνο τους φανατικούς του φίλους. Επισκέπτες που συνδυάζουν την ομορφιά της υπέροχης αυτής πόλης με τις εκδηλώσεις που πραγματικά συναρπάζουν.

Αν πάλι θέλετε να ζήσετε κάτι διαφορετικό, το καρναβάλι του χωριού Κροκεές αποτελεί ακόμα μια πολύ καλή πρόταση αφού μπορείτε να το επισκεφθείτε και από την καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς και να μεταφερθείτε σε κυριολεκτικά σε άλλο χρόνο μέσα από το επιβλητικό κάστρο της.

Ακόμα μια εξαιρετική πρόταση είναι οι Μπουμπούνες, τις οποίες μπορείτε να απολαύσετε στην Καστοριά. Στις πλατείες, τόσο της Καστοριάς όσο και των γύρω χωριών, οι κάτοικοι ανάβουν μεγάλες φωτιές. Γύρω από κάθε φωτιά στήνεται χορός με συνοδεία χάλκινων οργάνων και προσφέρεται τσίπουρο και κρασί μαζί με τοπικά εδέσματα μέχρι η φωτιά να σβήσει καθώς έτσι ξορκίζονται τα κακά πνεύματα.

Τέλος, στα Ιωάννινα, συναντάμε τις Τζιαμάλες. Έτσι ονομάζονται οι φωτιές που ανάβουν οι κάτοικοι στις γειτονιές των Ιωαννίνων και αποτελούν το έναυσμα για χορό και γιορτή. Το τσίπουρο ρέει αύθονο και το φαγητό και οι τοπικές λιχουδιές προσφέρονται από τον κόσμο με χαρά. Το κέφι και η διάθεση έχουν τον πρώτο λόγο σε ένα έθιμο που ξεσηκώνει ολόκληρη την πόλη.

Η Ελλάδα είναι μια ανεξάντλητη πηγή κεφιού και ξεφαντώματος την περίοδο του καρναβαλιού. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βρείτε τον προορισμό που σας ταιριάζει και να βρείτε το κατάλληλο ξενοδοχείο μέσα από τις προτάσεις του ekdromi.gr.

About Ekdromi.gr