άγιος νικόλαος κρήτης

Αφιέρωμα στην Κρήτη – Άγιος Νικόλαος

Ο Άγιος Νικόλαος Κρήτης αποτελεί έναν από τους πιο γνωστούς προορισμούς για όσους επισκέπτονται το νησί. Πρόκειται για την πρωτεύουσα του νομού Λασιθίου και μια από τις πιο γραφικές πόλεις που διαθέτει η Κρήτη.  Η θέση του, στον Κόλπο του Μεραμπέλλου, καθώς και η περίφημη λίμνη του, επέτρεψαν στον Άγιο Νικόλαο να είναι από τις πρώτες πόλεις της Κρήτης όπου αναπτύχθηκαν τουριστικά. Ήδη από τη δεκαετία του ’60 οι κάτοικοί του γνώριζαν καλύτερα από όλους τη μοναδική ομορφιά του. Επένδυσαν λοιπόν στις ευκαιρίες που τους προσέφερε ο τουρισμός. Έτσι, μέχρι και σήμερα ο Άγιος Νικόλαος αποτελεί ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα θέρετρα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το ότι το όνομα του κόλπου στον οποίο βρίσκεται, προήλθε από τις λέξεις mira bella που σημαίνουν «όμορφη θέα».

Άγιος Νικόλαος Κρήτης

Η πρώτη βόλτα στην πόλη του Αγίου Νικολάου, δίπλα στην υπέροχη λίμνη του, είναι μοναδική.  Η πόλη διαθέτει πολλά μέρη στα οποία ο επισκέπτης μπορεί να περιπλανηθεί. Καθώς και άλλα τόσα ενδιαφέροντα πράγματα που έχει να ανακαλύψει. Γύρω από το μικρό λιμάνι, ο περίπατος επιτρέπει στους επισκέπτες να θαυμάσουν από κοντά τη γραφικότητα της πόλης. Μέσα από τα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια αλλά και τα υπέροχα δρομάκια. Στην ανατολική πλευρά της λίμνης, μπορεί κανείς να ανακαλύψει την παραλία Κιτροπλατεία. Εκεί μπορεί να απολαύσει το μπάνιο του, αλλά και να χαλαρώσει στα γραφικά καφέ και ουζερί της περιοχής με τοπικά εδέσματα και θέα στη θάλασσα.

Όσοι πάρετε την απόφαση να επισκεφθείτε τον Άγιο Νικόλαο, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό του Μουσείο, αλλά και το Ζάκρο, ένα από τα πιο μεγάλα μινωικά ανάκτορα, καθώς και το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης.

Ο Άγιος Νικόλαος βρίσκεται 65 χιλιόμετρα ανατολικά του Ηρακλείου. Έτσι αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για μια μικρή μονοήμερη βόλτα αν ο κύριος προορισμός σας είναι το Ηράκλειο. Είτε σαν κύριος προορισμός, είτε σαν ένα πέρασμα μέσα από τις ομορφιές της Κρήτης, ο Άγιος Νικόλαος είναι ένας προορισμός ο οποίος σίγουρα θα σας συγκινήσει.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης εδώ!

About Ekdromi.gr