ρέθυμνο

Αφιέρωμα στην Κρήτη – Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο, αποτελεί ένα από τα ομορφότερα θέρετρα της Κρήτης και όχι μόνο. Η φήμη του έχει προ πολλού περάσει τα ελληνικά σύνορα, καθώς πρόκειται για έναν από τους πιο παλιούς και κλασικούς τουριστικούς προορισμούς του νησιού. Η συναρπαστική προσωπικότητα του Ρεθύμνου περιλαμβάνει στοιχεία ενετικά, το συνδυασμό του παραδοσιακού με το μοντέρνο, πλούσια ιστορία που χάνεται στους αιώνες, αλλά και εξαιρετικό φυσικό πλούτο καθώς και υπέροχες παραλίες. Πόλη που προτείνεται ανεπιφύλακτα για οικογενειακές διακοπές, ενώ διατηρεί τη ζωντάνια της σχεδόν όλο το χρόνο, κυρίως λόγω του Πανεπιστημίου που υπάρχει.

Αξιοθέατα στο Ρέθυμνο

Το Κάστρο της Φορτέτζας στο Ρέθυμνο

Το Κάστρο της Φορτέτζας στο Ρέθυμνο

Σίγουρα ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του Ρεθύμνου είναι το Κάστρο της Φορτέτζας το οποίο βρίσκεται στην υπέροχη Παλιά Πόλη. Καθώς και το μικρό ενετικό λιμάνι με το φάρο. Το ενετικό λιμάνι αποτελεί μια από τις πιο όμορφες προτάσεις του Ρεθύμνου για περίπατο, καθώς διαθέτει πλήθος από café και bar για να χαλαρώσετε. Μην παραλείψετε να περάσετε και μια βόλτα από την οδό Εθνικής Αντιστάσεως, όπου θα βρείτε πολλά καταστήματα με είδα λαϊκής τέχνης.

Κοντινές στο Ρέθυμνο εκδρομές

Η κορυφή του Ψηλορείτη

Η κορυφή του Ψηλορείτη

Επισκεπτόμενοι το Ρέθυμνο, θα έχετε την ευκαιρία να πραγματοποιήσετε πολλές κοντινές εκδρομές και να θαυμάσετε μοναδικά αξιοθέατα. Μην παραλείψετε τη Μονή Αρκαδίου, που βρίσκεται 23 χιλιόμετρα μακριά. Η Μονή Αρκαδίου αποτελεί ένα σπάνιο σύμβολο των κατοίκων της Κρήτης για την ελευθερία. 30 χιλιόμετρα από το Ρέθυμνο βρίσκεται και το Σπήλαιο του Μελιδονίου με μεγάλο αρχαιολογικό και ιστορικό ενδιαφέρον. Αν θέλετε να θαυμάσετε το Ρέθυμνο από ψηλά, την ομορφότερη θέα την έχει το βενετσιάνικο χωριό Μαρουλάς, 10 χιλιόμετρα έξω από την πόλη. Ανεβαίνοντας τον Ψηλορείτη, μην παραλείψετε να θαυμάσετε και τα ιστορικά Ανώγεια.

Παραλίες

παραλία ρέθυμνο

Το ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στη μεγάλη κεντρική παραλία της πόλης, η οποία έχει μήκος αρκετά χιλιόμετρα. Μεγάλο μέρος της είναι οργανωμένο και παρέχει όλες τις ανέσεις προς τους λουόμενους. Επίσης, λίγο έξω από την πόλη, υπάρχει και η παραλία της Επισκοπής, με ταβέρνες και beach bars.

Τι να φάτε

Σίγουρα τα τυροπιτάκια με το σπιτικό φύλο, τα γνωστά «καλιτσούνια», με τοπική μυζήθρα ή ανθότυρο. Αλλά και κρέας «οφτό» και γίδα βραστή. Στο βενετσιάνικο λιμάνι δοκιμάστε θαλασσινά.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία στην πόλη του Ρεθύμνου εδώ!

About Ekdromi.gr