Βέροια

Βέροια – Αφιέρωμα

Όμορφη πόλη της Μακεδονίας και πρωτεύουσα του Νομού Ημαθίας. Η Βέροια κρύβει ιστορίες στο πέρασμα των ετών αφού πρόκειται για περιοχή που κατοικείται από τους προϊστορικούς χρόνους. Χτισμένη στους πρόποδες του Βερμίου, με τον Τριπόταμο να διασχίζει το δυτικό της μέρος. Η Βέροια είναι γνωστή για την παραδοσιακή της αρχιτεκτονική και τις πολυάριθμες εκκλησίες της από τη Βυζαντινή και μεταβυζαντινή περίοδο.

Ένα από τα χαρακτηριστικά της Βέροιας είναι ο πλούτος της σε υδάτινους πόρους. Πράγμα που γίνεται εύκολα αντιληπτό από τον επισκέπτη καθώς σε πολλά σημεία της πόλης υπάρχουν βρύσες με τρεχούμενο νερό οι οποίες είναι διαρκώς ανοιχτές.

Για τον ταξιδιώτη που θα αποφασίσει να επισκεφθεί τη Βέροια, οι επιλογές είναι πολλές. Σε κοντινή απόσταση από την πόλη (26 χιλιόμετρα) βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρου του Σελίου. Παράλληλα το Βέρμιο και τα Πιέρια όρη προσφέρονται για off road διαδρομές με 4Χ4, βόλτα με ποδήλατο καθώς και ορειβασία και πεζοπορία.

Βέροια – η πόλη

Αλλά και μέσα στην πόλη, τα αξιοθέατα δεν λείπουν. Η Βέροια είναι γνωστή για το πλήθος των εκκλησιών της καθώς. Αλλά και για τα 5 μουσεία που υπάρχουν σε αυτή (Βυζαντινό, Αρχαιολογικό, Νεότερης Ιστορίας, Λαογραφικό και Μουσείο Εκπαίδευσης). Δείγμα του ιστορικού της πλούτου και της εξέλιξής της. Ένα από τα πλέον γνωστά μνημεία της Βέροιας, είναι και το Βήμα του Αποστόλου Παύλου. Πρόκειται για μνημείο παγκόσμιου ενδιαφέροντος για το οποίο κάθε χρόνο επισκέπτονται την πόλη πιστοί από όλο τον κόσμο καθώς ο Απόστολος Παύλος δίδαξε τον 1ο αιώνα μ.Χ. στην πόλη της Βέροιας.

Σε απόσταση μόλις 68 χιλιομέτρων από τη Θεσσαλονίκη και 510 από την Αθήνα, η Βέροια είναι μια φιλόξενη πόλη με ξεχωριστό χαρακτήρα και μεγάλη ιστορία να διηγηθεί. Μια βόλτα στους γραφικούς της δρόμους και στις γέφυρες του Τριπόταμου, μια επίσκεψη σε κάποια από τις πολλές τις εκκλησίες αλλά και μια μικρή εκδρομή στους καταπράσινους ορεινούς της προορισμούς μπορεί να κάνει την παραμονή αξέχαστη.

 

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία στη Βέροια εδώ!

About Ekdromi.gr