ερέτρια

Ερέτρια

Πρόκειται για ιδανικό προορισμό για weekends σχεδόν όλο τον χρόνο και σε μικρή απόσταση από την Αθήνα, η Ερέτρια βρίσκεται μακριά από τα έντονα φώτα της δημοσιότητας, δεν “κοντράρει” τους παραδοσιακούς προορισμούς για μικρές αποδράσεις, παρ’όλα αυτά όμως δεν παύει να έχει τις δικές της ομορφιές, την δική της προσωπικότητα αλλά και ιστορία. Μία βόλτα λοιπόν θα σας πείσει.

Ερέτρια – Ιστορία και προσωπικότητα

Η Ερέτρια είναι μια όμορφη παραλιακή κωμόπολη καθώς και λιμάνι και συγκεντρώνει τουριστική κίνηση κυρίως το καλοκαίρι. Δέχεται όμως επισκέπτες όλες τις εποχές του χρόνου. Βρίσκεται νοτιοανατολικά της Χαλκίδας και τα παράλιά της “βλέπουν” τις αντίστοιχες ακτές της βόρειας πλευράς της Αττικής. Το λιμάνι της συνδέει την Εύβοια με τη Σκάλα Ωρωπού. Στα αρχαία χρόνια αποτελούσε μια από τις πιο σημαντικές πόλεις του τότε ελληνικού κόσμου (περί τον 5ο -6ο αιώνα π.Χ.). Στην πορεία των αιώνων όμως έχασε σταδιακά τη δύναμή της.

Σήμερα, είναι ένα υπέροχο παραθαλάσσιο θέρετρο στο οποίο μπορεί κανείς να χαλαρώσει με βόλτες στον παραλιακό της πεζόδρομο αλλά και στις όμορφες πλατείες της, να απολαύσει το πράσινο που είναι έντονο στα περισσότερα σημεία της, να θαυμάσει τα νεοκλασικά της κτίρια. Η ιστορία της όμως δεν είναι “θαμμένη”, ίσα ίσα οι ανασκαφές που έγιναν τον 19ο αιώνα έφεραν στην επιφάνεια διάφορα πολύτιμα ευρήματα της εποχής της ακμής της, πολλά από αυτά εκτίθενται στο αρχαιολογικό μουσείο που υπάρχει στην πόλη.

Διασκέδαση και διαμονή

Εάν προτεραιότητά σας είναι το καλό φαγητό και η διασκέδαση, τότε σίγουρα η βόλτα σας στην Ερέτρια θα σας αποζημιώσει. Ταβέρνες με θαλασσινά και υπέροχη θεά, καφέ και μπαρ για βραδυνές περιπλανήσεις αλλά και πολλά ακόμα σημεία ψυχαγωγίας έχουν ανοιχτές τις πόρτες τους για να καλωσορίσουν και να διασκεδάσουν τους επισκέπτες της. Το γνωστό “νησί των ονείρων” το οποίο συνδέεται με τη στεριά (παρ’ότι νησί) με μια λεπτή λωρίδα γης αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα σημεία της. Τέλος, όσον αφορά τη διαμονή, η Ερέτρια διαθέτει πληθώρα σύγχρονων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων που διαθέτουν όλες τις ανέσεις.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία στην Ερέτρια εδώ!

About Ekdromi.gr