νάουσα της πάρου

Η Νάουσα της Πάρου

Αν μη τι άλλο, δεν μπορείς να βρεις εύκολα άνθρωπο που δεν έχει περάσει έστω μια καλοκαιρινή του μέρα στην Πάρο. Πράγμα καθόλου δύσκολο καθώς η Πάρος φημίζεται για την ομορφιά της. Μια ομορφιά που την έχει ανάγει σε έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς των Κυκλάδων. Επίσης, όσοι έχουν πατήσει έστω για λίγο το πόδι τους στη νησί αυτό, σίγουρα πέρασαν και από τη Νάουσα. Η Νάουσα της Πάρου είναι ένα από τα ομορφότερα και πιο γραφικά νησιώτικα χωριά του Αιγαίου. Χωριό με πολλούς θαυμαστές που δεν χάνουν ευκαιρία να την επισκεφτούν όποτε τους επιτρέπεται. Τι είναι αυτό που κάνει όμως τη Νάουσα τόσο ξεχωριστή;

Η Νάουσα της Πάρου

Η Νάουσα βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Πάρου. Απέχει 10 χιλιόμετρα από το λιμάνι του νησιού, την Παροικιά.  Γνωστή, εκτός από τη γραφικότητά της, και για την έντονη νυχτερινή της ζωή. Είναι μοναδική καθώς συνδυάζει άψογα το παραδοσιακό και γραφικό της στοιχείο με τα μπαράκια και τις ψαροταβέρνες που βρίσκονται στο μικρό της λιμάνι. Το γραφικό λιμανάκι αυτό αποτελεί κάθε χρόνο πόλο έλξης για χιλιάδες επισκεπτών. Φιλοξενεί ολόκληρο το χρόνο μεγάλο αριθμό από τα ψαροκάικα του νησιού τα οποία προμηθεύουν τη Νάουσα με φρέσκα ψάρια. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που οι ψαροταβέρνες της Νάουσας προσφέρουν πάντα φρέσκο και γευστικό ψάρι.

Στο λιμάνι της Νάουσας βρίσκεται και το Καστέλι, το μικρό Ενετικό κάστρο που σώζεται μέχρι και σήμερα, τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος του. Στην περιοχή της Νάουσας μπορεί να βρει κανείς και τον Ναό του Αγίου Νικολάου, του προστάτη των ναυτικών και των ψαράδων οι οποίοι είναι πολλοί στην περιοχή.

Κοντά στην Νάουσα όμως βρίσκονται και μερικές από τις πιο γνωστές και όμορφες παραλίες της Πάρου. Με βάση λοιπόν τη Νάουσα μπορείτε πολύ εύκολα και γρήγορα να απολαύσετε το μπάνιο σας στο διάσημο Μοναστήρι, στις πετρώδεις Κολυμπήθρες, στη μικρή αλλά και τη μεγάλη Σάντα Μαρία αλλά και στη Λάγγερη.

Σήμερα η Νάουσα, εκτός από κέντρο της νυχτερινής ζωής του νησιού, καθώς οι επιλογές είναι πάρα πολλές και εξαιρετικές, εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο γραφικά ψαροχώρια του Αιγαίου διατηρώντας αναλλοίωτο το νησιώτικο χαρακτήρα της αλλά και το κοσμοπολίτικο στοιχείο που την κάνει να ξεχωρίζει.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Πάρο εδώ!

About Ekdromi.gr