μεθώνη

Καλοκαίρι στη Μεθώνη

Στο νοτιοδυτικό άκρο της Μεσσηνίας μπορεί κανείς να βρει μέρη μοναδικής ομορφιάς. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως πρόκειται για προορισμό που έχει φανατικούς φίλους. Τα χωριά της Μεσσηνίας είναι ιδανικά για επίσκεψη όλες τις εποχές του χρόνου. Όλοι γνωρίζουμε όμως πως το καλοκαίρι έχουν μια ξεχωριστή, ιδιαίτερη ομορφιά. Στο άκρο λοιπόν αυτό, κάπου μεταξύ Ιουνίου Πελάγους και Μεσσηνιακού Κόλπου, βρίσκεται η Μεθώνη. Μια κωμόπολη με υπέροχα βενετσιάνικα κάστρα, όμορφες αμμουδιές και πολλά ενδιαφέροντα αξιοθέατα.

Η Μεθώνη

Η Μεθώνη έχει μεγάλη και σπουδαία ιστορία. Λόγω του στρατηγικού σημείου που βρίσκεται, έγινε πολλές φορές κατά το παρελθόν μήλο της Έριδος για πολλούς κατακτητές. Από τα πιο γνωστά της σημεία είναι το διάσημο κάστρο της. Γνωστή και για το μοναδικό της ηλιοβασίλεμα με τη θέα του ηλίου να χάνεται πίσω από το κάστρο. Το παραθαλάσσιο αυτό κάστρο με το οκταγωνικό Μπούρτζι, είναι που κάθε καλοκαίρι μαγεύουν τους επισκέπτες της. Πρόκειται για θέαμα σπάνιας ομορφιάς το οποίο αξίζει να το περπατήσει κανείς ολόκληρο πάνω στον πλακόστρωτο δρόμο του. Στην πόλη της Μεθώνης, τα χαμηλά πέτρινα σπίτια είναι που της δίνουν ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο χρώμα.

Εκτός όμως από την γραφικότητα και την ομορφιά που αξίζει κανείς να γευθεί στη Μεθώνη, ο προορισμός αυτός μπορεί να αποτελέσει τη βάση για μικρές εκδρομές και στα άλλα, εξίσου όμορφα, γύρω μέρη της Μεσσηνίας. Με εκκίνηση λοιπόν την Μεθώνη μπορεί κανείς να επισκεφτεί την Κορώνη, την Πύλο ή και τη Φοινικούντα και να πάρει μια γεύση από τις ομορφιές ολόκληρης της Μεσσηνίας.

Στη Μεθώνη, το ekdromi.gr σας προσφέρει μια μοναδική προσφορά στο Afentiko Pigadi. Οι πετρόκτιστες βίλες του είναι είναι διακοσμημένες με ξεχωριστό τρόπο, βρίσκονται σε μια ήσυχη βουνοπλαγιά και προσφέρουν θέα στο Ιόνιο Πέλαγος. Πρόκειται για μια από τις καλύτερες προτάσεις διαμονής στην ευρύτερη περιοχή και η καταπληκτική προσφορά του αποτελεί κίνητρο για επίσκεψη και γνωριμία τόσο με τη Μεθώνη, όσο και με τις γύρω πανέμορφες περιοχές!

About Ekdromi.gr