Κύμη

Κύμη

Η Κύμη Ευβοίας είναι μια φιλόξενη πόλη. Ιδανική περίπτωση για ολιγοήμερη εξόρμηση καθώς έχει πολλά αξιοθέατα αλλά και ακόμη περισσότερες ιστορίες να διηγηθεί στον επισκέπτη. Η Κύμη είναι αρχοντική, χτισμένη αμφιθεατρικά σε ένα τοπίο που κυριαρχεί το πράσινο. Προσφέρει παράλληλα μοναδική θέα προς το Αιγαίο (δεν είναι τυχαίο που από πολλούς αποκαλείται “Μπαλκόνι του Αιγαίου”).

Κύμη: Γραφικότητα και παράδοση

Μέσα στην πόλη της Κύμης, το πρώτο που πρέπει να κάνει ο επισκέπτης είναι μια απλή βόλτα. Έτσι θα έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει τις ομορφιές της πόλης μέσα από τα πλακόστρωτα στενά της. Να θαυμάσει την ξεχωριστή αρχιτεκτονική της που την κάνει να διαφέρει. Το πλούσιο παρελθόν που τη συνοδεύει γίνεται εύκολα αντιληπτό μέσα από τα παλιά της σπίτια (κάποια από αυτά αναπαλαιωμένα), πετρόχτιστα και αρχοντικά, που μαρτυρούν σε όσους τα παρατηρούν τη βαριά κληρονομιά που έχει ο συγκεκριμένος τόπος. Τέλος, η βόλτα καταλήγει στην πανέμορφη πλατεία με την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου.

Η Κύμη έχει μακρά παράδοση στην κατασκευή χειροτενημάτων από κουκούλια, έτσι είναι ονομαστά τα μεταξωτά κουκουλιάρικα κάντρα που παράγονται εκεί. Θα πρέπει επίσης ο επισκέπτης να δοκιμάσει τα φημισμένα ξερά σύκα της Κύμης, αλλά και όλα τα παραδοσιακά της γλυκά για τα οποία είναι ονομαστή. Η μεγάλη της παράδοση όμως δεν αποτελεί τη μοναδική αφορμή για επίσκεψη στην Κύμη. Η τοποθεσία διαθέτει και υπέροχη φυσική ομορφιά. Η παραλία της Κύμης είναι ένας φημισμένος προορισμός για καλοκαιρινές στιγμές χαλάρωσης δίπλα στη θάλασσα, καθώς ο επισκέπτης, εκτός από το μπάνιο του, μπορεί να απολαύσει φρέσκο ψάρι στις πολλές ψαροταβέρνες της περιοχής , αλλά και να πιει τον καφέ ή το ποτό του στα πολλά cafe και bar που υπάρχουν εκεί.

Σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα, η Κύμη είναι ένας προορισμός ικανός να μαγέψει τον επισκέπτη, είτε με τη γραφικότητα, είτε με την πaράδοση, είτε με τη φυσική της ομορφιά, η Κύμη αιχμαλωτίζει το μυαλό και το μάτι ενώ παίζει και με τον ουρανίσκο με τις γεύσεις που κερνάει τους επισκέπτες της.

 

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία στην Κύμη εδώ!

About Ekdromi.gr