Λεωνίδιο

Λεωνίδιο

Το Λεωνίδιο αποτελεί μια πολύ όμορφη κωμόπολη με πληθυσμό περίπου 3.000 κατοίκους. Βρίσκεται στην Πελοπόννησο, και πιο συγκεκριμένα στην Αρκαδία, ενώ η απόστασή του από την Αθήνα είναι 217 χιλιόμετρα. Από τα πιο γνωστά χαρακτηριστικά του είναι ο κόκκινος βράχος κάτω από τον οποίο είναι χτισμένο.

Λεωνίδιο

Πρωτεύουσα της «Τσακωνίας», το Λεωνίδιο, παρουσιάζει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Ανάπτυξη που δεν είναι τυχαία καθώς συνδυάζει αρμονικά βουνό και θάλασσα. Παράλληλα, προσφέρει μεγάλη ποικιλία γεύσεων με τα όμορφα ταβερνάκια του. Στα πλεονεκτήματά του συγκαταλέγεται και το γεγονός πως έχει να επιδείξει και έντονο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον με τον διατηρητέο οικισμό του. Πολλές γραφικές παραδοσιακές κατοικίες κοσμούν μέχρι σήμερα τα στενά δρομάκια του Λεωνιδίου. Έτσι προβάλλουν τον μοναδικό χαρακτήρα του και την ξεχωριστή προσωπικότητα που διαθέτει.

Από τις πιο όμορφες στιγμές του χρόνου στο Λεωνίδιο είναι αναμφίβολα το Πάσχα. Τις ημέρες εκείνες λαμβάνει χώρα ένα μοναδικό θέαμα το οποίο τραβάει το βλέμμα και το ενδιαφέρον όλων των κατοίκων και των επισκεπτών. Τη στιγμή του «Χριστός Ανέστη» εκατοντάδες μικρά χρωματιστά αερόστατα αφήνονται στον ουρανό δημιουργώντας μια πανδαισία χρωμάτων και φωτός. Πρόκειται για ένα φαντασμαγορικό έθιμο που είναι ορατό από όλες τις κοντινές πόλεις και χωριά!

Ακόμα μια αφορμή, καλοκαιρινή αυτή τη φορά, για να επισκεφθεί κανείς το Λεωνίδιο, είναι η «Γιορτή της μελιτζάνας». Γιορτή που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Αύγουστο. Άλλωστε η ποιότητα της Τσακωνικής Μελιτζάνας είναι γνωστή σε όλη την Ελλάδα, κάτι που οι ντόπιοι δεν το άφησαν ανεκμετάλλευτο γιορτάζοντας την κάθε Αύγουστο!

Σε απόσταση μόλις τριών ωρών από την Αθήνα, το Λεωνίδιο αποτελεί μια από τις καλύτερες προτάσεις της Πελοποννήσου για μικρές ή μεγάλες εξορμήσεις. Σίγουρα στο μυαλό του ταξιδιώτη δεν είναι από τους πιο ξακουστούς προορισμούς, διαθέτει όμως τη μαγεία και τα χαρίσματα να κάνει τη διαμονή αξέχαστη. Με έξαρση του τουρισμού το Πάσχα και τον Αύγουστο, το Λεωνίδιο είναι ένας προορισμός που αξίζει να τον επισκεφθεί κανείς όλες τις εποχές του χρόνου.

 

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία στο Λεωνίδιο εδώ!

About Ekdromi.gr