Ελαφονήσι

Οι όμορφότερες παραλίες στα Χανιά

Αν μη τι άλλο, τα Χανιά αποτελούν έναν από τους πιο γνωστούς και διάσημους προορισμούς της Κρήτης. Όχι δηλαδή ότι το υπόλοιπο νησί στερείται ομορφιάς, αλλά τα Χανιά εδώ και πολλά χρόνια έχουν να επιδείξουν μια τεράστια γκάμα φυσικού πλούτου η οποία φαίνεται σχεδόν ανεξάντλητη. Για το λόγο αυτό, οι παραλίες στα Χανιά προσελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε κάποιες από τις πιο γνωστές και όμορφες παραλίες στα Χανιά.

Οι παραλίες στα Χανιά

Φαλάσαρνα

Φαλάσαρνα

Τα Φαλάσαρνα: Σίγουρα έχετε ακούσει ότι πρόκειται για μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Μεσογείου. Η μεγάλη αυτή παραλία, που πλησιάζει τα 3 χιλιόμετρα ακτογραμμής, έχει τη δυνατότητα να προσφέρει τα πάντα, ανάλογα με τη διάθεση και το στυλ του επισκέπτη: Beach bars για να συνδυάσετε τη βουτιά σας με τις ανέσεις της οργανωμένης παραλίας, αλλά και σημεία για πιο φυσιολατρικό ή οικογενειακό περιβάλλον. Αν αποφασίσετε να καθίσετε μέχρι το απόγευμα, θα ανταμειφθείτε και με ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα.

Μπάλος

Μπάλος

Ο Μπάλος: Χρειάζεστε τουλάχιστο 20 λεπτά περπάτημα (έπειτα από την οδήγηση, κατά προτίμηση με τετρακίνητο όχημα) για να φτάσετε ως εκεί. Εναλλακτικά, μπορείτε να πάτε ακτοπλοϊκώς. Μόλις το μάτι αντικρίσει τα γαλαζοπράσινα νερά της παραλίας του Μπάλου, τότε τα λόγια είναι περιττά καθώς η ομορφιά του τοπίου δεν μπορεί να περιγραφεί.

Ελαφονήσι

Ελαφονήσι

Το Ελαφονήσι:  Το Ελαφονήσι αποτελεί ουσιαστικά έναν υγρό περίπατο σε γαλαζοπράσινα νερά και ψιλή λευκή άμμο με εκατομμύρια σπασμένα κοχύλια. Μια πραγματικά μοναδική εμπειρία η οποία εκτός από τη φυσική της ομορφιά έχει και μεγάλη, και δυστυχώς δυσάρεστη, ιστορία καθώς το 1824 σφαγιάστηκαν 600 γυναικόπαιδα από τους Τούρκους.

Παχιά άμμος: Η παραλία της Παλαιοχώρας, κατάλληλη για κάθε γούστο. Πρόκειται για μια αμμουδιά που τα καλοκαίρια γεμίζει με κόσμο. Στα ανατολικά η παραλία έχει χοντρό βότσαλο και είναι σαφώς πιο ήσυχη.

Γεωργιούπολη: Μια οργανωμένη παραλία μήκους 10 χιλιομέτρων! Προσφέρει θαλάσσια σπορ και τα πεντακάθαρα νερά της συναντούν στην άκρη της παραλίας το ποταμάκι. Τέλος, το εκκλησάκι που είναι χτισμένο ακριβώς στην άκρη της εξέδρας μοιάζει να επιπλέει στη θάλασσα.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία στα Χανιά εδώ!

Τα Χανιά, πρωτεύουσα του νομού Χανίων. Αποτελούν έναν από τους πιο όμορφους και δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Κρήτης, αλλά και όλης της Ελλάδας. Πρόκειται για μια πόλη με ξεχωριστό χαρακτήρα και άπειρες επιλογές, τόσο για οικογενειακές διακοπές όσο και για παρέες αλλά και ζευγάρια. Η ομορφιά της παλιάς πόλης, οι υπέροχες παραλίες, οι γαστρονομικές προτάσεις και τα πολλά bars και clubs που διαθέτει την καθιστούν ως ένα από τα μέρη που μπορεί πραγματικά να συναρπάσει τον επισκέπτη.

Χανιά – Η Παλιά Πόλη.

Η Παλιά Πόλη των Χανίων - Χανιά

Η Παλιά Πόλη των Χανίων

Η παλιά πόλη των Χανίων έχει χαρακτηριστεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο. Μέσα της μπορεί να βρει κανείς Βυζαντινά και Ενετικά τείχη, Χριστιανικά αλλά και Μουσουλμανικά μνημεία, Βενετσιάνικα αρχοντικά, όλα αυτά που την κάνουν να έχει ένα μοναδικό χαρακτήρα και να θεωρείται ίσως το πιο γραφικό σημείο της Κρήτης. Το βενετσιάνικο λιμάνι, όπου συγκεντρώνεται ο περισσότερος κόσμος, είναι το ιδανικό μέρος για βόλτα, καφέ, φαγητό και διασκέδαση. Εκεί ξεχωρίζουν ο φάρος, το φρούριο Φρικάς, το τζαμί Χασάν Πασά και τα νεώρια. Γύρω από την Παλιά Πόλη, απλώνεται η σύγχρονη, η οποία διαθέτει ανοιχτούς δρόμους και όμορφες πλατείες.

Χανιά – Παραλίες

Η λιμνοθάλασσα του Μπάλου - Χανιά

Η λιμνοθάλασσα του Μπάλου

Μερικές από τις παραλίες των Χανίων είναι από τις καλύτερες ολόκληρης της Ελλάδας. Οι επιλογές δεν είναι λίγες και σίγουρα αξίζει για οποιονδήποτε ταξιδιώτη να τις γνωρίσει όλες! Τα Φαλάσαρνα, είναι μια από τις πιο γνωστές παραλίες της Μεσογείου με 3 χιλιόμετρα ακτογραμμής. Ο Μπάλος, με τα γαλαζοπράσινα νερά του, διαθέτει ένα από τα πιο όμορφα τοπία. Το Ελαφονήσι είναι από μόνο του μια ξεχωριστή εμπειρία και η Παχιά άμμος, προτείνεται για όλα τα γούστα επισκεπτών. Περισσότερα για τις παραλίες των Χανίων Εδώ!

Χανιά – Φαγητό

Ο Κρητικός Ντάκος - Χανιά

Ο Κρητικός Ντάκος

Θα είναι πραγματικά κρίμα για όποιον επισκεφθεί τα Χανιά, να μην δώσει την απαραίτητη προσοχή στην κουζίνα τους και να μη γευθεί τις υπέροχες δημιουργίες που αυτή προσφέρει. Ο πασίγνωστος Ντάκος με κριθαρένιο παξιμάδι και ξυνομυζίθρα, οι κοχλιοί μπουρμπουριστοί, το γαμοπίλαφο, τα καλτσούνια, το αρνάκι με σταμναγκάθι και η χανιώτικη κρεατόπιτα είναι μόνο μερικά από τα υπέροχα πιάτα που η χανιώτικη κουζίνα δημιουργεί. Και φυσικά όλα τα παραπάνω, θα πρέπει να συνοδεύονται και με κρητική ρακή!

Ιδανικός προορισμός για τις καλοκαιρινές διακοπές, τα Χανιά έχουν να παινεύονται τόσο για τη φυσική ομορφιά που τα περιβάλλει, όσο και για τη γραφικότητα και την ιστορία τους. Αν προσθέσουμε σε όλα αυτά και την κρητική φιλοξενία σε συνδυασμό με τις γευστικές παραδοσιακές δημιουργίες, μιλάμε με σιγουριά για έναν προορισμό που τα διαθέτει όλα. Όσο για τη διαμονή; Δεκάδες υπέροχα ξενοδοχεία για όλα τα γούστα βρίσκονται στα Χανιά, και το ekdormi.gr έχει φροντίσει να εξασφαλίσει τις μεγαλύτερες προσφορές και για αυτό το καλοκαίρι!

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία των Χανίων εδώ!

Οι ομορφιές της Κρήτης είναι αδιαμφισβήτητες. Κάθε πόλη, χωριό, διαδρομή και παραλία, έχουν τη δικιά τους μοναδική ξεχωριστή ομορφιά. Σίγουρα πρόκειται για ένα νησί που χρειάζεται πραγματικά πολύς χρόνος για να μπορέσει κανείς να το ανακαλύψει ολόκληρο. Μία από τις πιο όμορφες και δημοφιλείς πόλεις της Κρήτης είναι τα μαγευτικά Χανιά. Με μια παλία πόλη που έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο. Με τεράστια ιστορία που μπορεί κανείς εύκολα να διακρίνει από τα ενερικά, βυζαντινά, χριστιανικά αλλά και μουσουλμανικά μνημεία της. Ιδανική για περίπατο. Με υπέροχες επιλογές για μπάνιο, καθώς τα Φαλάσαρνα, ο Μπάλος και το Ελαφονήσι, μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες της Κρήτης, βρίσκονται στον νομά Χανίων. Χωρίς καμία αμφιβολία, τα Χανιά είναι ένας υπέροχος, όσο και ολοκληρωμένος προορισμός για το καλοκαίρι!

Τα μαγευτικά Χανιά – Προσφορές ξενοδοχείων

Το Cavo Spada Luxury Resort & Spa

Το Cavo Spada Luxury Resort & Spa

Εάν είστε από αυτούς που επιθυμούν να ζήσουν την εμπειρία της περιοχής των Χανίων, και να ανακαλύψουν τις ομορφιές τους, τότε μέσα από τις προσφορές ξενοδοχείων του ekdromi.gr σίγουρα θα βρείτε ένα κατάλυμα που ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες σας! 8 από τα πιο όμορφα και πολυτελή ξενοδοχεία των Χανίων σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε μέσα από το ekdromi.gr! Αν είστε λάτρης των πολλών αστέρων, τότε το 5* Avra Imperial Hotel στο Κολυμπάρι Χανίων ταιριάζει στις ανάγκες σας. Δεν είναι όμως το μόνο. Το επίσης πεντάστερο 5* Asterion Hotel Suites & Spa συνδυάζει άψογα την πολυτέλεια με τη χαλάρωση και μπορεί να χας χαρίσει μοναδικές στιγμές. Ακόμα μια ξεχωριστή 5άστερη επιλογή είναι το 5* Pilot Beach Resort & Spa στη Γεωργιούπολη με υπέροχη θέα τα κρυστάλλινα νερά του κόλπου του Αλμυρού. Κλείνοντας τις πεντάστερες επιλογές του ekdromi.gr δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε και το υπέροχο 5* Cavo Spada Luxury Resort & Spa στο ακρωτήρι Σπάθα. Σε μια παραλία βραβευμένη με γαλάζια σημαία, σας χαρίζει άπλετη θέα στο κρητικό πέλαγος.

Βρείτε όλες τις προσφορές του ekdromi.gr για τα Χανιά εδώ!

Ευλογημένη γη η Κρήτη όπως γνωρίζουμε όλοι και ειδικά τα Χανιά της είναι τόπος μαγικός. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να αγαπά τις ομορφιές αυτού του νησιού και να μην φροντίζει να επισκέπτεται τα Χανιά τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι παραλίες, το παλιό λιμάνι των Χανίων αλλά και οι γευστικότατες γαστρονομικές δημιουργίες είναι βασικά συστατικά που κατατάσσουν το νομό και την πόλη των Χανίων στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για καλοκαιρινές διακοπές.

Πέραν της ομορφιάς της περιοχής, τα Χανιά είναι επίσης γνωστά και για τις εξαιρετικές υποδομές φιλοξενίας που διαθέτουν. Μεγάλα 5άστερα ξενοδοχεία αλλά και μικρότερα boutique καταλύματα για όλα τα γούστα δημιουργούν έναν μικρό πονοκέφαλο για τον επισκέπτη στην προσπάθειά του να βρει το πλέον κατάλληλο ξενοδοχείο, αλλά και στην καλύτερη δυνατή τιμή. Το ekdromi.gr διαθέτει και φέτος μια πληθώρα επιλογών, ειδικά για ξενοδοχεία 5 αστέρων και μάλιστα με τις μεγαλύτερες προσφορές. Έτσι η διαμονή σας εκτός από αξέχαστη θα είναι και οικονομική.

Προσφορές ξενοδοχείων 5 αστέρων στα Χανιά

Το 5* Cretan Pearl Resort & Spa είναι από μόνο του μια μοναδική εμπειρία. Τα πολυτελή καταλύματά του εκτείνονται σε μια περιοχή 13 στρεμμάτων και σας περιμένουν για στιγμές χαλάρωσης με όλες τις ανέσεις. Το 5* Georgioupolis Resort βρίσκεται μόλις 50 μέτρα από την παραλία της Γεωργιούπολης και έχει φόντο τα Λευκά Όρη. Στην υπέροχη πισίνα του μπορείτε να απολαύσετε μοναδικά κοκτέιλ καθώς και εξαιρετικά κρητικά πιάτα στο εστιατόριο. Στο ίδιο μέρος, στην υπέροχη Γεωργιούπολη Χανίων βρίσκεται και το 5* Anemos Luxury Grand Resort. Διαθέτει Spa, σάουνα και γυμναστήριο και εγγυάται την ποιότητα της καλοκαιρινής σας διαμονής.  Στη Γεωργιούπολη επίσης βρίσκεται και το 5* Mythos Palace Resort & Spa όπου σε ένα μοντέρνο και κομψότατο περιβάλλον μπορείτε να ζήσετε τον δικό σας μύθο!

Στο 5* Asterion Hotel Suites & Spa στον Πλατανιά, εκτός από τα ευρύχωρα δωμάτια με θέα τη θάλασσα που διαθέτει, επιφυλάσσει και μια ακόμα έκπληξη, τις μοναδικές γευστικές του προτάσεις. Αξίζει να το επισκεφθείτε. Τέλος, στο Κολυμπάρι σας προτείνουμε το 5* Avra Imperial Hotel το οποίο είναι εμπνευσμένο από τα αρχαία Μινωικά ανάκτορα. Εκεί το στυλ, η πολυτέλεια και η άνεση δημιουργούν το ιδανικό περιβάλλον διακοπών.

About Ekdromi.gr