φλώρινα

Ταξίδι στη Φλώρινα

Ένας προορισμός πραγματικά υπέροχος, ειδικά τον χειμώνα, μια πόλη με ξεχωριστή ομορφιά, αλλά και αφετηρία πολλών ενδιαφέροντων εκδρομών. Ο νομός αλλά και η πόλη της Φλώρινας, σαν βγαλμένα από παραμύθι, έχουν τον τρόπο και την ικανότητα να μαγεύουν, και να δημιουργούν εικόνες σπάνιας ομορφιάς στους επισκέπτες. Στη Φλώρινα μπορείτε να συναντήσετε τα πάντα. Οι 2 λίμνες της, η Μικρή και η Μεγάλη Πρέσπα, ο ποταμός Σακουλέβας αλλά και το όρος Βίτσι, στους πρόποδες του οποίου είναι χτισμένη η πόλη, σας προσφέρουν υπέροχες σκηνές φυσικού κάλλους. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τα νεοκλασικά κτίρια της πόλης, δημιουργούν έναν υπέροχο συνδυασμό, τροφή για τα μάτια και το μυαλό.

Ταξίδι στη Φλώρινα

Πριν ξεκινήσετε για τις μίνι εκδρομές στα σημεία γύρω από την πόλη, δώστε τον απαραίτητο χρόνο για να τη γνωρίσετε. Επιλέξτε να κάνετε τις βόλτες σας στο κέντρο της. Να περπατήσετε στις όχθες του ποταμού Σακουλέβα, να επισκεφθείτε τα μουσεία της πόλης και άλλα σημεία ενδιαφέροντος. Επίσης να ταξιδέψετε με τις γεύσεις της. Να δοκιμάσετε ντόπια κρέατα και ψάρια, αλλά και τις δημοφιλείς πιπεριές Φλωρίνης πάντα με συνοδεία των εξαιρετικών τοπικών κρασιών.

Βγαίνοντας πιο έξω, μια επίσκεψη στις Πρέσπες είναι απαραίτητη. Αφεθείτε στη μαγεία του περιβάλλοντος και της φυσικής ομορφιάς. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα επιστρέψετε ακόμα πιο ξεκούραστοι. Για τους φίλους των χειμερινών σπορ, τα χιονοδρομικά κέντρα της Βίγλας αλλά και του Καϊμάκτσαλάν βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

Διαμονή στη Φλώρινα

Το ekdromi.gr έχει εξασφαλίσει και σας προτείνει το Αρχοντικό Bella Toumpa στον Άγιο Παντελεήμονα Αμυνταίου Φλώρινας. Χτισμένο σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία του Αμυνταίου, προσφέρει μια εξαιρετική θέα στον Άγιο Παντελεήμονα, τη λίμνη Βεγορίτιδα αλλά και στα γύρω βουνά. Τα υπέροχα δωμάτιά αλλά και οι πολυτελείς σουίτες του διαθέτουν πρωτότυπες περίτεχνες οροφές δίνοντας έτσι έναν ιδιαίτερο και σίγουρα ξεχωριστό τόνο στη διαμονή σας. Οι κοινόχρηστοι χώροι ενδείκνυνται για χαλάρωση μπροστά στο τζάκι. Ιδανικό για παρέες, ζευγάρια και οικογένειες, το Αρχοντικό Bella Toumpa αποτελεί δίχως αμφιβολία την ιδανική πρόταση διαμονής για όποιον θέλει να επισκεφθεί τη Φλώρινα.

 

About Ekdromi.gr