τζουμέρκα

Τζουμέρκα: Η ακατέργαστη ομορφιά της Ηπείρου

Νοτιανατολικά των Ιωαννίνων, στην καρδιά της οροσειράς των Αθαμανικών ορέων, βρίσκουμε τα 47 χωριά που απαρτίζουν τα “Τζουμέρκα”. Πρόκειται για έναν από τους σχετικά “αδικημένους” προορισμούς της Ηπείρου, καθώς η έντονη τουριστική ανάπτυξη δεν έχει χτυπήσει ακόμα την πόρτα αυτής της περιοχής. Για τον λόγο αυτό κάποιοι τα θεωρούν σχεδόν “απομακρυσμένα”. Παρ’ όλα αυτά, οι παραδοσιακοί οικισμοί αλλά και η ακατέργαστη φυσική ομορφιά τους, είναι ικανά να μαγέψουν τους επισκέπτες που θα αποφασίσουν να επισκεφθούν αυτή την ιδιαίτερη γωνιά της Ηπείρου.

Τζουμέρκα: Η ακατέργαστη ομορφιά της Ηπείρου

Στα Τζουμέρκα, θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε γραφικά παραδοσιακά χωριά, τα οποία περιτριγυρίζονται από απόκρημνες πλαγιές βουνών, χαράδρες και φαράγγια. Η φυσική τους ομορφιά και ο πλούτος τους δεν είναι άγνωστα. Ανάμεσα στους οικισμούς των Τζουμέρκων, βρίσκεται ένας από τους πλέον σημαντικούς εθνικούς δρυμούς με πέντε καταφύγια άγριας ζωής. Ιδανικός προορισμός λοιπόν για διάφορες μορφές εναλλακτικού τουρισμού. Το ορεινό αυτό σύμπλεγμα εκπλήσσει με την επιβλητικότητά του. Οι κορυφογραμμές τις Πίνδου, γεμάτες δάση, ποτάμια, σπήλαια, τεχνητές λίμνες και απόκρημνους βράχους αποτελούν έναν πραγματικό παράδεισο για τους φυσιολάτρεις. Ανακαλύψτε σπάνιας ομορφιάς μοναστήρια, κρυμμένα καλά στα βραχώδη τοπία και εκμεταλλευτείτε τις δυνατότητες για δραστηριότητες όπως rafting στον Καλαρίτικο και στον Άραχθο.

Δεν είναι όμως μόνο το φυσικό τους κάλλος που κάνει τα Τζουμέρκα να ξεχωρίζουν. Η ακατέργαστη και αυθεντική προσωπικότητα των χωριών, μαζί με την ιδιαίτερη και ζεστή φιλοξενία των κατοίκων δημιουργούν ένα σύμπλεγμα εμπειριών που είναι ικανό να ενθουσιάσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Τα Τζουμέρκα αποτελούν έναν σπάνιο συνδυασμό φύσης, παραδοσιακής γραφικότητας και δραστηριοτήτων. Είτε είστε από αυτούς που τους αρέσει ο περίπατος, είτε προτιμάτε να συνσυάζετε την επίσκεψή σας με αθλητικά δρώμενα, είτε απλά η επιθυμία σας είναι η ξεκούραση σε ένα παραδοσιακό χωρίο, τα Τζουμέρκα είναι εδώ για να εκπληρώσουν την κάθε επιθυμία σας. Ιδανικός προορισμός για φθινόπωρο και χειμώνα, τα “τζουμερκοχώρια” έχουν τον τρόπο να κερδίσουν το μυαλό και την καρδιά σας.

About Ekdromi.gr