χριστούγεννα στο Εδιμβούργο

Χριστούγεννα στο Εδιμβούργο

Φέτος τις γιορτές ετοιμαστείτε να μαγευτείτε ταξιδεύοντας τα χριστούγεννα στο Εδιμβούργο, την πρωτεύουσα της Σκωτίας. Η πόλη που είναι γνωστή και ως Αθήνα του Βορρά, θα σας σαγηνεύσει καθώς περπατάτε στα πλακόστρωτα σοκάκια ανάμεσα σε ένα συνδυασμό από νεοκλασικά και μεσαιωνικά κτίρια, ακούγοντας μελωδίες πλανόδιων μουσικών.

Τα υπέροχα χρώματα, οι φιλικοί κάτοικοι και οι ξεχωριστές επιλογές σε γαστρονομία και αξιοθέατα θα σας κάνουν να μην θέλετε να φύγετε από την πόλη.

Χριστούγεννα στο Εδιμβούργο

Χριστούγεννα στο Εδιμβούργο
Χριστούγεννα στο Εδιμβούργο

Στο Εδιμβούργο οργανώνεται ένα από τα μεγαλύτερα πάρτι αλλαγής χρόνου, την παραμονή της πρωτοχρονιάς, συγκεντρώνοντας επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Ανακαλύψτε την μαγεία της πόλης περπατώντας στον πιο όμορφο δρόμο της Ευρώπης, το Royal Mile. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και θα σας ταξιδέψει στο χρόνο πίσω στην εποχή των ιπποτών. Ξαποστάστε στον Καθεδρικό Ναό του St. Giles και χαζέψτε τις μοναδικές βιτρίνες των καταστημάτων.

Φθάνοντας στο τέλος του δρόμου Royal Mile, θα βρείτε το Κάστρο της πόλης να στέκει επιβλητικό πάνω σε ένα ανενεργό ηφαίστειο. Εκεί μπορείτε να θαυμάσετε την υπέροχη θέα με ολόκληρη την πόλη να απλώνεται με τα ιστορικά κτίρια της μπροστά σας.

Ακούστε τον δυνατό κρότο του One o’ Clock Gun το οποίο ηχεί καθημερινά στις 13.00. Αν σας αρέσουν οι ψευδαισθήσεις επισκεφθείτε το Camera Obscura & World of Illusions και μεταφερθείτε σε ένα μαγικό κόσμο.

Δεν πρέπει να τίποτα να χάσετε την περιήγηση στα σκοτεινά μονοπάτια της υπόγειας πόλης. Ζείστε την εμπειρία βαδίζοντας στα ίδια μέρη που αιώνες πριν πλημμύριζαν από ασθενείς στην εποχή της μεγάλης πανούκλας.

Δείτε την προσπάθεια των σκωτσέζων να κατασκευάσουν τον δικό τους Παρθενώνα επισκεπτόμενοι το Calton Hill. Περπατήστε στους αριστουργηματικά όμορφους βασιλικούς κήπους γνωστούς για την πλούσια βλάστηση.

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το γαστρονομικό ταξίδι σκωτσέζικων γεύσεων στα εστιατόρια της πόλης αλλά και τα περίτεχνα καφέ και bistro όπου μπορείτε να ξαποστάσετε κατά την διάρκεια της ημέρας.

Στο Εδιμβούργο λατρεύουν τα Χριστούγεννα και κάθε χρόνο οργανώνουν φαντασμαγορικά events για μικρούς και μεγάλους επισκέπτες καλύπτοντας όλα τα γούστα και απαιτήσεις.

Η πολυδιάστατη εμπειρία που θα σας χαρίσει η πόλη του Εδιμβούργου, όταν την συνδυάσετε με την γιορτή της αγάπης, τα Χριστούγεννα, θα σας μείνει αξέχαστη. Βρείτε τις προσφορές του Ekdromi.gr για Χριστούγεννα στο Εδιμβούργο εδώ!

About Ekdromi.gr