πορταριά

Αφιέρωμα στα χωριά του Πηλίου: Πορταριά

Το Πήλιο είναι ένας προορισμός ιδανικός και για τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Χαρακτηριστικό του ότι αποτελείται από επτά πανέμορφα χωριά. Βρίσκεται στο νομό Μαγνησίας, στην κεντρική Ελλάδα, και προσφέρει απλόχερα στους ταξιδιώτες ζεστή φιλοξενία, καλό φαγητό, στιγμές ομορφιάς μέσα στη φύση και υπέροχες παραδοσιακές εικόνες. Το πρώτο από τα ορεινά χωριά του Πηλίου είναι η Πορταριά και βρίσκεται σε υψόμετρο 650 μέτρων. Το χωριό της Πορταριάς είναι το πιο τουριστικό από τα επτά και θεωρείται ένα από τα πιο δημοφιλή της χώρας μας.

Πορταριά Πηλίου

Δεν είναι τυχαίο το ότι θεωρείται η Αρχόντισσα του Πηλίου. Κυρίως λόγω της μοναδικής φυσικής ομορφιάς της. Είναι γνωστό πως στην Πορταριά μπορεί κανείς να παρασυρθεί από πολλά πράγματα. Από το φυσικό τοπίο της, τις πηγές της, την εξαιρετική παραδοσιακή αρχιτεκτονική των σπιτιών της. Αλλά και τα γραφικά δρομάκια της που κάθε Σαββατοκύριακο γεμίζουν επισκέπτες που κάνουν εκεί τον περίπατό τους. Στην κεντρική πλατεία της, μπορεί κανείς να ξαποστάσει πίνοντας τον καφέ του ενώ σε μικρή απόσταση μπορεί να δοκιμάσει τις υπέροχες τοπικές σπεσιαλιτέ στις ταβέρνες της περιοχής.

Για τους περισσότερους επισκέπτες του Πηλίου, η Πορταριά αποτελεί αφετηρία και βάση της περιήγησής τους στα γύρω χωριά. Στις ομορφιές της συγκαταλέγονται το «Μονοπάτι των Κενταύρων», ένας καταρράκτης του οποίου τα νερά προέρχονται από την πηγή Μάνα η οποία βρίσκεται λίγο ψηλότερα, τα γραφικά της καλντερίμια, η υπέροχη θέα από ψηλά του Παγασητικού κόλπου, τα πολλά μοναστήρια και βυζαντινές εκκλησίες που υπάρχουν διάσπαρτα,  το Αθανασάκειο Νηπιαγωγείο που αξίζει κανείς να επισκεφθεί καθώς και τα πολλά αρχοντικά που θα βρει κανείς στο δρόμο του, δείγματα της παραδοσιακής πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής. Τα περισσότερα από αυτά σήμερα στεγάζουν όμορφους ξενώνες αλλά και δημόσια κτίρια.

Η Πορταριά απέχει 338 χιλιόμετρα από την Αθήνα και 13 χιλιόμετρα από το Βόλο. Είναι ιδανικός προορισμός για Σαββατοκύριακο και η φυσική της ομορφιά την κάνει γοητευτική όλες τις εποχές του χρόνου, τόσο το χειμώνα με τα χιονισμένα τοπία της, όσο και το καλοκαίρι με τις παραλίες που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από αυτήν.
Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία στο Πήλιο εδώ!

About Ekdromi.gr