Διακοπές στην Κέρκυρα

Κέρκυρα, Η αρχόντισσα των επτανήσων

Είναι ένα από τα νησιά που τα χαίρεσαι όλες τις εποχές του χρόνου. Η πιο γοητευτική των επτανήσων, η κοσμοπολίτισσα Κέρκυρα, με την έντονη προσωπικότητα και την μοναδική της γοητεία, έχει τον τρόπο να κερδίζει τον επισκέπτη τόσο το καλοκαίρι, όσο και τον χειμώνα. Σίγουρα, οι περισσότεροι από τους επισκέπτες την προτιμούν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, ή ακόμα και για το ιδιαίτερό της Πάσχα. Η αλήθεια είναι όμως πως, καιρού επιτρέποντος, στην Κέρκυρα μπορούμε να γεμίσουμε τις ημέρες μας με υπέροχες εικόνες όλες τις εποχές. Με το αεροπλάνο η απόσταση της από την Αττική είναι μόλις 45 λεπτά. Η Κέρκυρα, η αρχόντισσα των επτανήσων και του Ιονίου λοιπον είναι αναμφισβήτητα μια επιλογή που δεν μπορεί να αφήσει κανέναν αδιάφορο, τόσο για ένα μεγάλο ταξίδι, όσο και για μια μίνι απόδραση του Σαββατοκύριακου.

Κέρκυρα, η αρχόντισσα των Επτανήσων

Ο βασικός λόγος που η Κέρκυρα είναι ιδανική και για αποδράσεις όλο το χρόνο είναι οι ομορφιές που κρύβει μέσα στην πόλη. Το νησί αυτό δεν φημίζεται μόνο για τη φυσική του ομορφιά και τις παραλίες του. Η Κέρκυρα κρύβει υπέροχους θησαυρούς και μέσα στα στενά της. Σε ποιον άλλωστε δεν θα άρεσε μια βόλτα στο Λιστόν, τον υπέροχο αυτό πεζόδρομο που βρίσκεται δίπλα στην Σπινιάδα, την μεγαλοπρεπή πλατεία της παλιάς πόλης. Ή από μια επίσκεψη στο Παλιό και το Νέο φρούριο, όπου η θέα είναι μοναδική. Τα αξιοθέατα της Κέρκυρας όμως δεν σταματούν εδώ. Δοκιμάστε μια επίσκεψη στο επιβλητικό Μον Ρεπο των 258 στρεμμάτων που βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη. Ένα σημείο που αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μέρη της Κέρκυρας. Αξίζει να επισκεφθείτε το ανάκτορό του και να απολαύσετε την υπέροχη και χαλαρωτική θέα που σας προσφέρει προς τη θάλασσα.

Βγείτε εκτός πόλης και περιπλανηθείτε στις ομορφιές που βρίσκονται “εκτός των τειχών”. 10 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης της Κέρκυρας, βρίσκουμε το Αχίλλειο. Κτίσμα που δημιούργησε η αυτοκράτειρα Σίσσυ της Αυστροουγγαρίας. Ακόμα, δοκιμάστε μια βόλτα στο γνωστό Ποντικονήσι, και το εκκλησάκι της Παναγίας Βλαχερνών. Μία βόλτα στα αξιοθέατα της Κέρκυρας θα σας γεμίσει με όμορφες εικόνες!

Ζήστε τις ομορφιές της Κέρκυρας μέσα από τις μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων του Ekdromi.gr!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.