Ανάβαση στον Ταΰγετο

Πρόκειται για την υψηλότερη οροσειρά της Πελοποννήσου. Ο Ταΰγετος, επιβλητικός και μεγαλοπρεπής, έχει μια σειρά από μυστικά και κρυμένες ομορφιές που μπορούν να συναρπάσουν. Στα συνολικά 115 χιλιόμετρα που εκτείνεται, μπορείτε να βρείτε όμορφα μικρά χωριά, μικρά μονοπάτια, οροπέδια, αλλά και κορυφές που κόβουν την ανάσα. Δεν είναι λίγοι αυτοί οι οποίοι επιλέγουν να πραγματοποιήσουν μια ανάβαση στον Ταΰγετο, και συγκεκριμένα στην υψηλότερη κορυφή του, τον Προφήτη Ηλία όπου υπάρχει και το ομόνυμο μικρό εκκλησάκι.

Ανάβαση στον Ταΰγετο

Ανάβαση στον Ταΰγετο

Ανάβαση στον Ταΰγετο

Η ανάβαση απευθύνεται σχεδόν σε όλους, δεν απαιτεί δηλαδή κάποιο συγκεκριμένο επίπεδο φυσικής κατάστασης. Διαρκεί 2 με 3 ώρες, ανάλογα με τις στάσεις που θέλει κανείς να πραγματοποιήσει. Ιδανικά, θα πρέπει να ξεκινήσει τις πρώτες πρωινές ώρες, έτσι ώστε να προλάβει την ανατολή του Ηλίου από την κορυφή. Προτείνουμε λοιπόν να ξεκινήσετε κατά τις 3.00 το πρωί. Σίγουρα, για όσους το δοκιμάζουν πρώτη φορά, επιβάλλεται να υπάρχει μαζί κάποιος δάσκαλος για να τους κατευθύνει. Το μόνο σίγουρο είναι πως, μόλις πατήσετε την κορυφή, η θέα θα σας αποζημιώσει. Από την κορυφή του Προφήτη Ηλία μπορεί κανείς εύκολα να διακρίνει τα τρια πόδια της Πελοποννήσου, την μεγάλη παραλία της Καλαμάτας, ακόμα και τα Κύθηρα.

Η τριγωνική σκιά της κορυφής

Η τριγωνική σκιά της κορυφής

Το σημαντικότερο θέαμα όμως από όλα είναι η σκιά που δημιουργείται από την κορυφή προς τη θάλασσα. Μια σκιά τριγωνική, η οποία προέρχεται από το σχήμα πυραμίδας που έχει η κορυφή. Θέαμα πραγματικά σπάνιο το οποίο έχει εξάψει και την περιέργεια των ανθρώπων. Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως το σχήμα της κορυφής είναι δημιούργημα ανθρώπων, οι οποίοι στα αρχαία χρόνια έδωσαν τη μορφή αυτή στην κορυφή.

Προσφορές ξενοδοχείων στη Σπάρτη και τον Ταΰγετο

Το Mystras Grand Palace κάτω από τον Ταΰγετο

Το Mystras Grand Palace κάτω από τον Ταΰγετο

Εφ’ όσον αποφασίσετε λοιπόν να ανεβείτε το υπέροχο αυτό βουνό, η ιδανική εποχή είναι το καλοκαίρι, καθώς στην κορυφή επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, οι οποίες τους καλοκαιρινούς μήνες είναι σε πιο φυσιολογικά πλαίσια. Το ekdromi.gr έχει εξασφαλίσει και σας προσφέρει 2 μοναδικά ξενοδοχεία τα οποία μπορούν να αποτελέσουν τη βάση σας για την ανάβαση αυτή. Ξενοδοχεία στα οποία μπορείτε να απολαύσετε και τη θέα του επιβλητικού βουνού, και να είστε σε κοντινή απόσταση από το σημείο εκκίνησης. Το Ilaeria Mountain Resort αλλά και το Mystras Grand Palace Resort & Spa σας περιμένουν για να σας χαρίσουν μοναδικές στιγμές.

About Ekdromi.gr