Το γραφικό Λιμένι στη Μάνη

Προορισμός: Λακωνία

Πανέμορφα χωριά, υπέροχες, πεντακάθαρες παραλίες, φιλόξενος κόσμος και εξαιρετικές ξενοδοχειακές υποδομές. Η Λακωνία είναι πραγματικά ένας ανεξάντλητος προορισμός που σε καλεί να τον ζήσεις σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια. Σπάρτη, Μάνη, Μονεμβασιά, Ελαφόνησος, Γύθειο. Όπου και να στρέψεις το βλέμμα σου, πάντα θα υπάρχει κάτι που θα κλέψει τις εντυπώσεις. Είτε ένα σημείο ιστορικού ενδιαφέροντος, είτε ένας γραφικός οικισμός, είτε απλά η απέραντη ομορφιά της φύσης. Όταν ο προορισμός είναι η Λακωνία, το αποτέλεσμα προκαλεί πάντα ενθουσιασμό.

Λακωνία – Φύση και ιστορία σε απόλυτο συνδυασμό

Σε τρισήμισυ ώρες περίπου από την Αττική, βρισκόμαστε στην πρωτεύουσα της Λακωνίας, στην ξακουστή και ιστορική Σπάρτη. Το άγαλμα του Λεωνίδα δεσπόζει και μας υπενθυμίζει την ιστορική ταυτότητα της πόλης, γνωστή σε όλο τον πλανητη. Ο ποταμός Ευρώτας και η Αρχαία Σπάρτη μας μεταφέρουν στον καιρό που η πολη αυτή ήταν η μεγάλη στρατιωτική δύναμη της Ελλάδας. Μια πόλη γαλυχημένη στον λιτό και πειθαρχημένο τρόπο ζωής που εμπνέει μέχρι σήμερα. Ατενίστε τη θέα της πόλης από τον Μυστρά. Από πάνω του στέκεται αγέρωχος ο Ταΰγετος με την (απόλυτα τριγωνική) υψηλότερη κορυφή του, τον Άη Λια. Για όσους έχουν τις δυνάμεις, αξίζει και με το παραπάνω μια ανάβαση (πάντα μαζί με εξειδικευεμένους συνοδούς), ειδικά τις πρώτες πρωινές ώρες. Το ξημέρωμα από την κορυφή του Ταϋγέτου μας χαρίζει ένα σπάνιο θέαμα. Το λεγόμενο “Τρίγωνο του Ταϋγέτου” όπου η σικά του βουνού είναι απόλυτα τριγωνική προς τη θάλασσα. Μπροστά μας η θέα φτάνει μέχρι τη Μονεμβασιά και τα Κύθηρα.

Προχωρώντας λίγο πιο νότια, προς το τελείωμα του μεσαίου ποδιού της Πελοποννήσου, βρίσκουμε ακόμα έναν ιστορικό προορισμό. Η άγρια ομορφιά της Μάνης δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. γνωρίστε την Αρεόπολη, το Οίτυλο και τα άλλα χωριά που συνθέτουν την πολιτεία της Μάνης όπου η πέτρα και ο βράχος “δένουν” απόλυτα με τα κάστρα της. 

Η καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς είναι επίσης ένα ξακουστό σημείο της Λακωνίας. Το “πέτρινο καράβι” όπως την αποκάλεσε ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος ανοίγει τις πόρτες του για να μεταφέρει τον επισκέπτη σε ένα ταξίδι στο χρόνο. Μέσα από τα τείχη της, η Μονεμβασιά κρύβει μια πραγματικά σπάνια ομορφιά. Και το Γύθειο όμως, με το παραδοσιακό του λιμάνι αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες κόσμου κάθε χρόνο. Ιδανικό για χαλάρωση και γευστικές αναζητήσεις.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στη Λακωνία εδώ!

About Ekdromi.gr