Καλάβρυτα

Χειμερινή απόδραση στα Καλάβρυτα

Τα Καλάβρυτα αποτελούν τον ιδανικό προορισμό για μια χειμερινή απόδραση γεμάτη εμπειρίες. Φημίζονται για το χιονοδρομικό τους κέντρο, την πλούσια ιστορία αλλά και την φυσική τους ομορφιά. Περιηγηθείτε σε μια από τις ομορφότερες και πιο εντυπωσιακές διαδρομές στην Ελλάδα, τον ιστορικό οδοντωτό σιδηρόδρομο. Η διαδρομή ξεκινά από το Διακοφτό μέχρι τα Καλάβρυτα, όπου  μπορείτε να θαυμάσετε το διάσημο Φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού αλλά και εξίσου εντυπωσιακά σημεία όπως τα “Δικαστήρια”, τις “Πόρτες” και τους “Καταρράκτες”. Αξίζει να επισκεφθείτε το συγκρότημα του Μεγάλου Σπηλαίου και τη Μονή της Αγίας Λαύρας. Θα μαγευτείτε στο Σπήλαιο των Λιμνών με τα υπέροχα σχήματα από σταλακτίτες να λάμπουν γύρω σας. Γεμίστε τις μπαταρίες σας και χαλαρώστε σε ένα τοπίο σπάνιας φυσικής ομορφιάς. Απογειώστε τη χειμερινή σας απόδραση στα Καλάβρυτα με τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων που σας προσφέρει το Ekdromi.gr.

Χειμερινή απόδραση στα Καλάβρυτα

Mont Helmos Hotel

Mont Helmos Hotel 
Χειμερινή απόδραση στα Καλάβρυτα
Το Mont Helmos Hotel 

Απολαύστε την διαμονή σας στο Mount Helmos Hotel σε ένα ζεστό και ατμοσφαιρικό περιβάλλον με την καλύτερη εξυπηρέτηση. Όλα τα δωμάτια έχουν υπέροχη θέα, είτε στο όμορφο χωριό Κλειτορία, είτε προς την πισινά. Το  φιλόξενο προσωπικό του βρίσκεται εκεί για να σας βοηθήσει και να σας προτείνει δραστηριότητες και μέρη που μπορείτε να εξερευνήσετε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Μπορείτε να νοικιάσετε ποδήλατα από τις εγκαταστάσεις του και να χαρείτε την φυσική ομορφιά της περιοχής.

Μικρή Αρχόντισσα

Μικρή Αρχόντισσα
Η Μικρή Αρχόντισσα

Μέσα στο πυκνό δάσος του Ερύμανθου βρίσκεται το ξενοδοχείο Μικρή Αρχόντισσα. Ένα ζεστό περιβάλλον με παραδοσιακή διακόσμηση και φιλόξενους ανθρώπους. Χαρείτε τις ανέσεις που προσφέρει το ξενοδοχείο, όπως το γυμναστήριο με σάουνα και το όμορφο εστιατόριο με τζάκι. Απολαύστε τις τοπικές λιχουδιές που προσφέρει το εστιατόριο και χαλαρώστε πίνοντας το ποτό σας διπλά στο τζάκι με την υπέροχη θέα στο δάσος. Για όσους αγαπούν τις εξερευνήσεις, το ξενοδοχείο προσφέρει δωρεάν ποδήλατα γα να επισκεφθείτε τον καταρράκτη του Αγίου Ταξιάρχη και να απολαύσετε την όμορφη διαδρομή από την Άνω Βλασιά προς το Λεχούρι.

Βρείτε όλες τις προσφορές ξενοδοχείων για τα Καλάβρυτα εδώ!

Σε μικρή απόσταση από την Αθήνα βρίσκεται ο απόλυτος χειμερινός προορισμός, τα Καλάβρυτα. Θεωρείται ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τον χειμώνα γιατί προσφέρει πολλές επιλογές και για όλα τα γούστα. Ο Ιανουάριος είναι η κατάλληλη εποχή για να τον επισκεφτείτε καθώς το κύμα των ταξιδιωτών των εορτών έχει τελειώσει και είναι η ιδανική ευκαιρία να απολαύσετε τις ομορφιές αυτού του πανέμορφου προορισμού με την άνεση σας. Ζήστε μια αξέχαστη χειμερινή εξόρμηση στα Καλάβρυτα με τις μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων του Ekdromi.gr.

Χειμερινή εξόρμηση στα Καλάβρυτα

Για τους λάτρεις του χιονιού και των χειμερινών σπορ τα Καλάβρυτα είναι ένας επίγειος παράδεισος. Το χιονοδρομικό τους κέντρο είναι ένα από τα πιο καλά οργανωμένα της χώρας με πολλές επιλογές σε πίστες με όλους τους βαθμούς δυσκολίας αλλά και ειδικό πάρκο για snowboard. Αυτό που το κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι οι καταβάσεις γίνονται με θέα τη θάλασσα. Φυσικά μετά το ξέφρενο παιχνίδι επιβάλλεται ένα ζεστό ρόφημα στο σαλέ με την υπέροχη θεά του χιονιού.

Τα Καλάβρυτα είναι επίσης δημοφιλή για την πλούσια ιστορία τους και τα σπουδαία αξιοθέατα. Το εντυπωσιακό Μέγα Σπήλαιο το οποίο είναι χτισμένο σε κατακόρυφα βράχια είναι ένα θέαμα που κόβει την ανάσα. Άλλο ένα σπουδαίο αξιοθέατο είναι η ιστορική Μονή Αγίας Λαύρας η οποία θεωρείται ότι ιδρύθηκε το 961. Και φυσικά το μαγευτικό Σπηλαίο των Λιμνών το οποίο προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα που θα σας μείνει αξέχαστο. Καθώς διασχίζεται την αίθουσα των νυχτερίδων, σταλακτίτες σε εντυπωσιακά σχήματα θα λάμπουν γύρω σας ενώ ανακαλύπτετε την πρώτη λίμνη. Είναι ένα μοναδικό ταξίδι ανακάλυψης που αξίζει να το ζήσετε.

Και επειδή τα Καλάβρυτα είναι ένας ανεξάντλητος προορισμός με πολλούς θησαυρούς, άλλη μια μοναδική εμπειρία σας περιμένει. Μια βόλτα με τον οδοντωτό σιδηρόδρομο. Μια διαδρομή που διασχίζει το φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού και καταλήγει στα Καλάβρυτα. Ένα συναρπαστικό ταξίδι που διαρκεί μια ώρα και θα σας προσφέρει μοναδικές εικόνες από υπέροχα τοπία σπάνιας φυσικής ομορφιάς και ιστορικού ενδιαφέροντος.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στα Καλάβρυτα εδώ.

About Ekdromi.gr