νάξος

Οι παραλίες της Νάξου

Νάξος - Πορτάρα

Η διάσημη Πορτάρα της Νάξου

Αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα νησιά του Αιγαίου, με σήμα κατατεθέν την Πορτάρα, τις υπέροχες της διαδρομές, τα μνημεία πολιτισμού που διαθέτει, τις γαστρονομικές τις δημιουργίες.Ένα από τα πιο σημαντικά θεάματα που έχει να προσφέρει όμως η Νάξος, πέραν των παραπάνω, είναι οι μαγικές της παραλίες. Τόσο από πλευράς ποιότητας όσο και ποσότητας. Ποσότητας αφού το νησί δεν φημίζεται απλά για τρεις ή τέσσερις όμορφες ακτές. Έχει να επιδείξει μια πληθώρα όμορφων παραλιών για κάθε γούστο και τύπο επισκέπτη. Παραλίες για τις οποίες κάποιος χρειάζεται τουλάχιστον μια εβδομάδα παραμονής στο νησί για να μπορέσει να τις επισκεφθεί. Ας τις γνωρίσουμε λοιπόν τις παραλίες της Νάξου.

Παραλίες της Νάξου

Άγιος Γεώργιος: Μόλις ένα χιλιόμετρο από τη χώρα της Νάξου υπάρχει η παραλία του Αγίου Γεωργίου. Είναι αρκετά μεγάλη, με άμμο και σχετικά ρηχά νερά. Η παραλία είναι οργανωμένη, έχει ξαπλώστρες και πολλές ταβέρνες και καφετέριες χωρίς να λείπουν και τα σημεία όπου μπορεί ο επισκέπτης να απλώσει μόνος την πετσέτα του. Άγιος Προκόπης: Παραλία με πολλές διακρίσεις. Τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Το χαρακτηριστικό που διαφοροποιεί τον Άγιο Προκόπη είναι το λεπτό του βότσαλο που θυμίζει άμμο, χωρίς όμως να κολλάει στο σώμα. Και αυτή είναι μεγάλη ακτή, κοντά στα 2 χιλιόμετρα και στο μεγαλύτερο κομμάτι της παρέχει τις ανέσεις της οργανωμένης παραλίας. Αγία Άννα: Χρυσή αμμουδιά και πεντακάθαρα νερά για την παραλία που αποτελεί τη φυσική συνέχεια του Αγίου Προκόπη. Και εκεί υπάρχει οργάνωση και πολλά ταβερνάκια πάνω στην παραλία. Πλάκα:  Στα δυτικά του νησιού, η συνέχεια της Αγίας Άννας είναι η Πλάκα, μεγαλύτερη και εξίσου όμορφη με την Αγία Άννα, με παχιά άμμο.
Πλάκα

Η παραλία “Πλάκα” στην Νάξο

Γλυφάδα: Παραλία με μήκος κοντά στα 2 χιλιόμετρα, νοτιοδυτικά του νησιού. Προτείνεται για πιο μοναχικούς τύπους καθώς το μεγάλο της μέγεθος επιτρέπει την ιδιωτικότητα του χώρου. Αλυκό: Συνεχίζοντας τη βόλτα στα νοτιοδυτικά του νησιού υπάρχει μια σειρά από μικρές παραλίες με καταπράσινα νερά και ανοιχτόχρωμη άμμο, όλες τους «κρύβονται» πίσω από κέδρους και έχουν την ονομασία «Αλυκό» Μικρή Βίγλα: Η αγαπημένη παραλία των surfers, εδώ θα σας μαγέψουν τα πολύχρωμα αλεξίπτωτα των kite surfs που πλανώνται σε εκατοντάδες στον αέρα. Αν έχετε όρεξη, μπορείτε να κάνετε και τα πρώτα σας μαθήματα. Ψιλή άμμος: Αν αντέξετε την απόσταση καθώς τα χιλιόμετρα είναι πολλά, θα αντικρίσετε μια μεγάλη αμμουδιά με ένα δάσος από κέδρους να την αγκαλιάζει. Η απομόνωση που προσφέρει, αξίζει τη διαδρομή. Η Νάξος, το πανέμορφο και μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, έχει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που την κάνουν ιδανική επιλογή για όλα τα γούστα. Ενετικό κάστρο, καλντερίμια, φυσική ομορφιά, παραδοσιακά χωριά, βυζαντινά ξωκλήσια, υπέροχες αμμουδερές παραλίες και πολλές επιλογές διασκέδασης. Όποια και αν είναι η διάθεσή σας, από ήρεμες και χαλαρωτικές διακοπές μέχρι έντονες εξερευνήσεις και περιπέτεια, η Νάξος σας τα προσφέρει απλόχερα. Η πρώτη επαφή γίνεται με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο. Η Χώρα της, σας υποδέχεται ολόλευκη και επιβλητική με την Πορτάρα, το διάσημο αξιοθέατο που κλέβει τις εντυπώσεις. Και φυσικά οι απέραντες γαλάζιες παραλίες της Νάξου θα σας μαγέψουν με την ομορφιά τους. Ας τις ανακαλύψουμε.

Αγία Άννα

Αγία Άννα
Οι παραλίες της Νάξου
Αγία Άννα
Μια από τις διασημότερες παραλίες της Νάξου είναι η Αγία Άννα. Η φυσική σκιά που προσφέρει το δάσος από κέδρους και η χρυσή της αμμουδιά είναι κάποιοι από τους λόγους που την κάνουν τόσο αγαπητή στο κοινό. Για όσους το επιθυμούν υπάρχει μεγάλο μέρος της οργανωμένο με ξαπλώστρες και ομπρέλες μπροστά από beach bars. Οι κόλποι που σχηματίζονται στο υπόλοιπο μέρος της προσφέρονται για ηρεμία και χαλάρωση μακριά από την πολυκοσμία. Όποια και αν είναι η διάθεσή σας, η παραλία της Αγίας Άννας θα σας προσφέρει μοναδικές στιγμές και υπέροχες εικόνες.

Άγιος Προκόπιος

Άγιος Προκόπιος
Άγιος Προκόπιος
Ο Άγιος Προκόπιος είναι η παραλία με τις περισσότερες ελληνικές και διεθνείς διακρίσεις και αυτό οφείλεται στην ασύγκριτη ομορφιά της. Η χρυσαφένια άμμος και τα γαλαζοπράσινα νερά θα σας μαγέψουν. Αν και στο μεγαλύτερο τμήμα της είναι οργανωμένη και με ομπρέλες, υπάρχει και ένα κομμάτι της που είναι για όσους αναζητούν ηρεμία. Επίσης, είναι ιδανικός προορισμός για όσους αγαπούν τα θαλάσσια σπορ όπως windsurf, beach volley, θαλάσσιο ποδήλατο και πολλά άλλα.

Άγιος Γεώργιος

Άγιος Γεώργιος
Άγιος Γεώργιος
Ο Άγιος Γεώργιος είναι μια παραλία που βρίσκεται πολύ κοντά στη Χώρα και είναι ιδανική για οικογένειες και παιδιά. Είναι μεγάλη με ρηχά νερά και οργανωμένη. Εκεί θα βρείτε πολλές επιλογές σε beach bar και εστιατόρια. Οι παραλίες της Νάξου είναι πολλές και για όλα τα γούστα. Οι περισσότερες είναι αμμώδεις και μεγάλες και σας προσφέρουν την χαλάρωση που αναζητάτε. Η Πλάκα, ο Ορκός, το Καστράκι, η Μικρή Βίγλα είναι μερικές ακόμα που αξίζει να ανακαλύψετε. Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στη Νάξο μέσα από το Ekdromi.gr.

Καλοκαίρι στη Νάξο

Δίχως αμφιβολία, η Νάξος είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά των Κυκλάδων. Ένας προορισμός που συνδυάζει τα πάντα και απευθύνεται σε μια μεγάλη γκάμα επισκεπτών καθώς εκεί, μπορεί να κάνει κανείς τα πάντα. Από ήρεμες, χαλαρωτικές διακοπές, μέχρι μια διαμονή γεμάτη δραστηριότητες και nightlife. Η Νάξος για πολλές δεκαετίες ήταν ένας προορισμός για πολύ συγκεκριμένο κοινό. Κρυμμένη στη σκιά των πολύ πιο δημοφιλών Πάρου και Μυκόνου. Την τελευταία δεκαετία όμως έχει επιτύχει μια τεράστια τουριστική ανάπτυξη και αυτό έχει αποτυπωθεί στο μυαλό και τη συνείδηση των ανθρώπων. Έχει κερδίσει με λίγα λόγια τη θέση που της αξίζει. Είστε έτοιμοι για ένα αξέχαστο καλοκαίρι στη Νάξο λοιπόν;

Η αλήθεια είναι πως, όταν κάποιος βρεθεί στη Νάξο, πρέπει να έχει προαποφασίσει τι θέλει να κάνει, τι θέλει να δει. Το νησί διαθέτει πολλές και αξιόλογες επιλογές οπότε θα πρέπει να τις βάλει σε προτεραιότητα, εκτός αν είστε από αυτούς που πηγαίνουν διακοπές για ένα μήνα. Και φυσικά ξεκινάμε με τις παραλίες. Οι παραλίες της Νάξου είναι για όλα τα γούστα. Αμμώδεις στην πλειοψηφία τους, μεγάλες, προσφέρουν τη δυνατότητα για χαλάρωση χωρίς το σύνηθες καλοκαιρινό “στριμωξίδι”. Η Πλάκα, ο Ορκός, το Καστράκι, η Αγία Άννα, είναι μόνο μερικές από τις δεκάδες παραλίες που διαθέτει η Νάξος. Οργανωμένες και ανοργάνωτες, εύκολα προσβάσιμες ή απομονωμένες, οι παραλίες του νησιού σας υποδέχονται με το απέραντο γαλάζιο τους να σας κλέβει το μυαλό. Για όσους αρέσκονται δε και στις δραστηριότητες στη θάλασσα, η Μικρή Βίγλα είναι το σημείο που συναντώνται οι kite surfers. Ακόμα και αν νιώθετε πως δεν μπορείτε να μάθετε, είναι υπέροχο απλά να τους παρακολουθείτε. Σαφέστατα όμως οι ομορφιές της Νάξου δεν εξαντλούνται στις αμμουδιές της, κάθε άλλο. Υπέροχα χωριά, σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος και γαστρονομικές απολαύσεις συμπληρώνουν το παζλ των εμπειριών του νησιού. Το σήμα κατατεθέν του νησιού το αντικρύζει κανείς με το που το πλοίο πλησιάζει το λιμάνι. Η εντυπωσιακή Πορτάρα της Νάξου, αυτή η μαρμάρινη πύλη που χτίστηκε τον 6ο αιώνα π.Χ. καλωσορίζει τους επισκέπτες και γίνεται αντικείμενο μεγάλου ενδιαφέροντος. Τέλος, σε όποιο εστιατόριο ή ταβερνάκι βρεθείτε, δεν θα πρέπει να παραλείψετε να δοκιμάσετε την υπέροχη Γραβιέρα Νάξου, αλλά και πολλά άλλα τυροκομικά προϊόντα και αλλαντικά. Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία στην Νάξο εδώ! Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία στη Νάξο εδώ! Αποτελεί δίχως αμφιβολία ένα από τα πιο όμορφα νησιά του Αιγαίου. Η Νάξος, το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, γνωρίζει καλά την συνταγή για να κερδίζει τον επισκέπτη. Η ποικιλία εμπειριών που προσφέρει μπορεί να ικανοποιήσει κάθε είδος ταξιδιώτη. Από ζευγάρια που αναζητούν τη χαλάρωση και τον ρομαντισμό, οικογένειες αλλά και μεγάλες παρέες που έχουν ως προτεραίοτητα τη διασκέδαση. Τα παραδοσιακά της χωριά, η έντονη νυχτερινή ζωή, οι υπέροχες γεύστικές της δημιουργίες και κυρίως οι χρυσαφένιες αμμουδιές της με τα καταγάλανα νερά της είναι μόνο μερικά από τα συστατικά που την κάνουν να ξεχωρίζει. Με λίγα λόγια η Νάξος προσφέρει τα πάντα, και τα προσφέρει για όλους. Παράλληλα λοιπόν με τις ομορφιές της, η Νάξος έχει να επιδείξει και ένα άρτια οργανωμένο δίκτυο καταλυμάτων και ξενοδοχείων που απευθύνονται σε όλους. Ξενοδοχεία για όλες τις τσέπες στη Νάξο, ας τα ανακαλύψουμε μέσα από τις προσφορές που έχει εξασφαλίσει το Ekdromi.gr.

Ξενοδοχεία για όλες τις τσέπες στη Νάξο

Ippokampos Apartments

Το Ippokampos Apartments
Ξενοδοχεία για όλες τις τσέπες στη Νάξο
Ippokampos Apartments
Το Ippokampos Apartments βρίσκεται μόλις λίγα βήματα από το κέντρο της πόλης της Νάξου. Στα 250 μέτρα θα βρείτε την παραλία του Αγίου Γεωργίου. Διαθέτει κλιματιζόμενα studios και διαμερίσματα που διαθέτουν μπαλκόνι με θέα στο δρόμο και δωρεάν Wi-Fi. Σε απόσταση μόλις 200 μέτρων μπορείτε να βρείτε διάφορα καταστήματα. Όλες οι μονάδες έχουν απλή επίπλωση, μικρή κουζίνα με μαγειρικά σκεύη, δορυφορική τηλεόραση και ψυγείο. Κάθε ιδιωτικό μπάνιο είναι εξοπλισμένο με ντους και στεγνωτήρα μαλλιών.

Camara Hotel

Camara Hotel
Camara Hotel
To Camara Hotel βρίσκεται στον Άγιο Προκόπιο. Στα 350 μέτρα βρίσκουμε την ομώνυμη παραλία ενώ 5 χιλιόμετρα μακριά βρίσκεται πόλη της Νάξου. Η ήσυχη και βολική του θέση αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να είναι κοντά στην πανέμορφη παραλία, ενώ αποτελεί και βάση για εξορμήσεις στο νησί. Το ξενοδοχείο διαθέτει 15 δωμάτια πλήρως εξοπλισμένα, διακοσμημένα με μοντέρνα αισθητική και νησιωτικό χαρακτήρα.

Naxos Finest Villa

naxos finest villa
Naxos Finest Villa
To Naxos finest Villa απέχει 5 λεπτά με το αυτοκίνητο από την πόλη της Νάξου και τις διάσημες παραλίες της Αγίας Άννας, του Αγίου Προκοπίου και την παραλία Λαγκούνα. Η βίλα διαθέτει ιδιωτική πισίνα και τζακούζι, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και ένα υπαίθριο μπάρμπεκιου, και με το πολυτελές εσωτερικό της, θα κάνει τη διαμονή σας πραγματικά αξέχαστη. Βρείτε όλες τις προσφορές ξενοδοχείων για τη Νάξο εδώ! Πήρατε μια πρώτη γεύση από τις προτάσεις διαμονής του ekdromi.gr για το νησί της Νάξου στο προηγούμενό μας άρθρο. Φυσικά οι προσφορές ξενοδοχείων στη Νάξο δεν τελειώνουν εδώ! Δείτε λοιπόν μερικές ακόμα από τις ξεχωριστές προτάσεις του ekdromi.gr για το καλοκαίρι στην Νάξο.

Προσφορές Ξενοδοχείων στη Νάξο – 2

Το Naxos Luxury Villas

Το Naxos Luxury Villas

Εαν θέλετε να ζήσετε μια πραγματικα ιδιαίτερη εμπειρία διαμονής, τότε το ιδανικό μέρος για εσάς είναι το Naxos Luxury Villas. Βρίσκεται στη Μικρή Βίγλα και αποτελείται από 4 αυτόνομες κατοικίες που προσφέρουν μοναδική θέα αλλά και σύγχρονες παροχές. Η θάλασσα βρίσκεται μόλις στα 250 μέτρα, ενώ σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκονται εστιατόρια και super markets. Οι 2όροφες βίλες διαθέτουν όλες τις ανέσεις και είναι ιδανικές για μοναδικές καλοκαιρινές διακοπές στη Νάξο.
Το Aeolos Sunny Villas

Το Aeolos Sunny Villas

Στο γραφικό αγροτικό χωριό Αγγίδια, σε απόσταση 5 λεπτών από την Χώρα της Νάξου βρίσκουμε το Aeolos Sunny Villas. Αποτελείται από 2 μεζονέτες και ένα μεγάλο στούντιο με ανεξάρτητες βεράντες, προσφέροντας θέα που κόβει την ανάσα. Χτισμένο με σεβασμό στην τοπική αρχιτεκτονική, σας εγγυάται μια αξέχαστη διαμονή!
Το Aegean Land Hotel

Το Aegean Land Hotel

Ακόμα μια ξεχωριστή προσφορά από το ekdromi.gr είναι και το Aegean Land Hotel στη δυτική πλευρά του νησιού. Πρόκειται για ένα πολυτελές ξενοδοχείο στην παραλία της Πλάκας, 7 χιλιόμετρα από τη χώρα της Νάξου. Ένα ξεκούραστο, κομψό κατάλυμα για τις καλοκαιρινές σας διακοπές. Πολυτελές περιβάλλον, σύγχρονες ανέσεις αλλά και υψηλού επιπέδου παροχές δημιουργούν μια μοναδική εμπειρία.
Το Naxos Holidays Hotel

Το Naxos Holidays Hotel

Το Naxos Holidays είναι η ιδανική βάση για να περιηγηθείτε και να γνωρίσετε τη Νάξο. Η στρατηγική του τοποθεσία, καθώς βρίσκεται σε μικρή απόσταση από όλα τα σημεία ενδιαφέροντος, αλλά και η άνετη διαμονή που προσφέρει, το χαρακτηρίζουν ως μια από τις καλύτερες επιλογές για το νησί. Χαλαρώστε στα ευρύχωρα δωμάτιά του και χαρείτε όλες τις παροχές που σας προσφέρει!
Το Depis Place

Το Depis Place

Τέλος, στις προτάσεις του ekdromi.gr συμπεριλαμβάνεται και το Depi’s Suites & Apartments. Βρίσκεται στην παραλία του Αγίου Γεωργίου σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα. Διαθέτει θαλάσσια σπορ, beach clubs, εστιατόρια πάνω στην άμμο, ενώ το κέντρο της πόλης είναι σε πολύ κοντινή απόσταση. Βρείτε όλες τις προσφορές ξενοδοχείων στη Νάξο εδώ! Η Νάξος είναι ένα νησί που σε γεμίζει εκπλήξεις. Οι παραλίες της, τα χωριά της, οι γευστικές της προτάσεις, όλα οδηγούν στο να μιλάμε για ένα νησί που περιλαμβάνει ολόκληρο το πακέτο των τέλειων διακοπών.

Νάξος: Οι παραλίες της

Δεν είναι μια ούτε δύο. Αν θέλετε να σχηματίσετε σωστή άποψη για τις παραλίες της Νάξου, θα πρέπει να παραμείνετε αρκετές ημέρες στο νησί έτσι ώστε να βουτήξετε έστω σε μερικές από τις πιο όμορφες. Ενδεικτικά, θα ήταν κρίμα να μην περάσετε από τη Μικρή Βίγλα, το σημείο που συναντιούνται πολλοί αθλητές του Kite Surf και τη γεμίζουν χρώματα. Στην Πλάκα επίσης μπορείτε να χαρείτε την ατελείωτη ομορφιά της, καθώς είναι η μεγαλύτερη ακτή του νησιού με 4 χιλιόμετρα μήκος. Αθλητικές δραστηριότητες μπορείτε να δοκιμάσετε και στον Ορκό. Το Καστράκι, ο Άγιος Προκόπιος και το Πυργάκι είναι ακόμα μερικές από τις πιο όμορφες και γνωστές προτάσεις για τα καλοκαιρινά σας μπάνια στη Νάξο.

Τα αξιοθέατα και οι γεύσεις

Η Χώρα της Νάξου με την επιβλητική της Πορτάρα είναι σίγουρα ένα από τα πλέον διάσημα αξιοθέατα του νησιού. Προχωρώντας περισσότερο στα ενδότερα της Χώρας όμως έχετε ακόμα περισσότερα πράγματα να ανακαλύψετε, όπως το Μεσαιωνικό της κάστρο. Ακόμα και μια απλή βόλτα στα στενά της Χώρας πάντως είναι ικανή να σας ταξιδέψει σε άλλες εποχές. Το ταξίδι σας στη Νάξο δεν έχει μόνο εικόνες να σας προσφέρει, έχει και γεύσεις. Θα ήταν παράλειψη να μην δοκιμάσετε τα τυροκομικά προϊόντα του νησιού. Όπως την περίφημη γραβιέρα Νάξου. Σε κάποια χωριά επίσης θα έχετε την τύχη να δοκιμάσετε και μεζέδες για κρεατοφάγους από τοπικές παραγωγές.

Προσφορές ξενοδοχείων στη Νάξο

Το ekdromi.gr έχει φροντίσει και φέτος να εξασφαλίσει τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων και στη Νάξο. Μπορείτε να επιλέξετε το κατάλυμα που ταιριάζει ακριβώς στις ανάγκες σας και να κερδίσετε έκπτωση έως και 50% σε ξενοδοχεία 4 αστέρων και όχι μόνο. Βρείτε τις προσφορές ξενοδοχείων του ekdromi.gr για τη Νάξο εδώ!

About Ekdromi.gr