Αλεξανδρούπολη - Ekdromi.gr

Αλεξανδρούπολη

Αλεξανδρούπολη, ένας προορισμός όμορφος, μια πόλη χτισμένη δίπλα στη θάλασσα του θρακικού πελάγους. Ένα σημείο που συνδέει την Ευρώπη με την Ασία και τη Μεσόγειο με τα Βαλκάνια. Πρωτεύουσα του νομού Έβρου, μεγάλο λιμάνι της Θράκης, σφύζει από ζωή και φιλόξενους ανθρώπους. Η Αλεξανδρούπολη έχει μια γοητεία που δύσκολα μπορεί κανείς να της αντισταθεί.

Αλεξανδρούπολη, ο Φάρος

Στην πλατεία της Αλεξανδρούπολης, δεν μπορεί κανείς να μην παρατηρήσει το σήμα κατατεθέν της πόλης που βρίσκεται εκεί από το 1880. Τον περίφημο Φάρο της Αλεξανδρούπολης με τα 27 μέτρα ύψος, τους 6 ορόφους και το φως του που έχει ακτίνα 23 μίλια. Στέκει επιβλητικός και φωτίζει τη θάλασσα και τους ναυτικούς συνεχώς για πολλές δεκαετίες. Παράλληλα, η βόλτα στην ευρύτερη περιοχή αποτελεί πραγματικά μια υπέροχη εμπειρία για όσους επισκεφθούν την πόλη.

Αξιοθέατα

Αν μη τι άλλο, η Αλεξανδρούπολη δεν στερείται αξιοθέατων, όρεξη και χρόνος να υπάρχει. Η πολιτιστική κληρονομιά της πόλης προσφέρεται απλόχερα στον επισκέπτη. Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το Εθνολογικό και Εκκλησιαστικό Μουσείο αλλά και το Λαογραφικό Μουσείο της, αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για μια πιο καλή γνωριμία με την ιστορία και το παρελθόν της πόλης. Αλεξανδρούπολη όμως δεν είναι μόνο πολιτισμός και ιστορία. Η σύγχρονη πόλη έχει πολλά να προσφέρει. Οργανωμένες παραλίες, παραλιακά café και bars, έντονη βραδινή ζωή, αλλά και καταπληκτική κουζίνα, η οποία συνθέτει με τρόπο μαγικό τις γεύσεις της δύσης και της ανατολής, συνθέτουν το παζλ ενός προορισμού που μπορεί να προσφέρει στον επισκέπτη στιγμές χαλάρωσης και ψυχαγωγίας υψηλού επιπέδου.

Το Δέλτα του Έβρου

Για όποιον κάνει το ταξίδι μέχρι την Αλεξανδρούπολη, θα είναι κρίμα να μην πραγματοποιήσει και μια επίσκεψη στο Δέλτα του Έβρου. Ένα μέρος σπάνιας φυσικής ομορφιάς, καταφύγιο για υδρόβια πουλιά. Δεν είναι τυχαίο ότι 300 είδη πουλιών περνούν από εκεί. Για φυσιολάτρες και όχι μόνο.

Αν και η απόσταση από την Αθήνα είναι μεγάλη για οδικό ταξίδι, η Αλεξανδρούπολη συνδέεται και αεροπορικώς με την πρωτεύουσα, κάνοντας την πρόσβαση εύκολη και γρήγορη για τον ταξιδιώτη.

 

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Αλεξανδρούπολη εδώ!

About Ekdromi.gr