αμοργός

Αμοργός

Η Αμοργός, το ανατολικότερο νησί των Κυκλάδων, σχεδόν στο κέντρο του Αιγαίου. Είναι ένα σημείο γνωστό για τη φανταστική φυσική του ομορφιά, τις υπέροχες βραχώδεις ακτές με τα γαλανά νερά, τα πανέμορφα μικρά χωριουδάκια και τον κλασικό κυκλαδίτικο ρυθμό. Χαρακτηριστικό της Αμοργού είναι το ότι διαθέτει 2 φυσικά λιμάνια, τα Κατάπολα που βρίσκονται στο κέντρο, και την Αιγιάλη στο βόρειο μέρος της.

Είναι αλήθεια πως η Αμοργός έχει πολλά να προσφέρει στον επισκέπτη. Εικόνες, συναισθήματα αλλά και γεύσεις που δεν θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο. Οι μαγικές εικόνες ξεκινούν από τη Χώρα της Αμοργού όπου για πολύ κόσμο θεωρείται η πιο όμορφη των Κυκλάδων. Χτισμένη κάτω από το βυζαντινό κάστρο, διακρίνεται για τη σπάνια παραδοσιακή της αρχιτεκτονική που την κάνει να ξεχωρίζει. Κατά την επίσκεψή σας, μην παραλείψετε να περάσετε και από τον γνωστό Πύργο του Γαβρά!

Αμοργός – Αξιοθέατα

Από τα πιο όμορφα μνημεία της Αμοργού είναι χωρίς αμφιβολία η Μονή της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας. Βρίσκεται σε υψόμετρο 300 μέτρων, τοποθετημένη αριστοτεχνικά μέσα σε απότομους βράχους. Για τους λάτρεις της πεζοπορίας, η Αμοργός αποτελεί έναν από τους πιο ενδιαφέροντες προορισμούς καθώς εκατοντάδες μονοπάτια καλύπτουν σχεδόν ολόκληρο το νησί δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν τα φυσικά κάλλη της αλλά και να αγναντέψουν από ψηλά το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Γαλάζιο στο οποίο μπορείτε και να βουτήξετε φυσικά στην παραλία της Αγίας Άννας, ή του Μούρου, της Αιγιάλης και στη μικρή Βλυχάδα!

Πέραν από τη φύση και την αρχιτεκτονική, η Αμοργός έχει και άλλες περγαμηνές οι οποίες ξυπνούν τους γευστικούς κάλυκες. Η παραδοσιακή κουζίνα της φιλοξενείται χρόνια τώρα στα μικρά ταβερνάκια της και το μόνο σίγουρο είναι πως τα γνωστά «ξεροτήγανα», το λαδοτύρι αλλά και το «πατατάτο» αποτελούν μόνο λίγες από τις επιλογές που θα έχετε να δοκιμάσετε. Και φυσικά τι καλύτερο από το να κλείσετε το γεύμα σας με την τοπική ψημένη ρακή!

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία στην Αμοργό εδώ!

About Ekdromi.gr