αντίπαρος

Αντίπαρος

Πρόκειται για έναν προορισμό αδικημένο καθώς, για τους πολλούς, το νησί της Αντιπάρου βρισκόταν στη σκιά της Πάρου. Τα τελευταία χρόνια όμως έχει πραγματοποιήσει μια μεγάλη ανάπτυξη, βασιζόμενη στο δικό της, ξεχωριστό, ύφος. Αποτέλεσμα αυτού είναι να έχει δημιουργήσει φανατικούς επισκέπτες και φίλους που θέλουν να την επισκέπτονται ξανά και ξανά. Η Αντίπαρος, με τη λιτή της ομορφιά και το κλασικό κυκλαδίτικο στοιχείο να την χαρακτηρίζει, κερδίζει τον επισκέπτη από την πρώτη κιόλας στιγμή. Από τη στιγμή αυτή που το πλοίο θα προσεγγίσει το λιμάνι της.

Αντίπαρος. Ένα καλά κρυμμένο διαμάντι στο Αιγαίο.

Χαρακτηριστικό των τελευταίων ετών είναι πως πλέον η Αντίπαρος δεν είναι μόνο για ένα 2ήμερο χαλάρωσης για τους επισκέπτες της Πάρου. Κάθε χρόνο, οι επισκέπτες που προγραμματίζουν τις διακοπές τους αποκλειστικά στην Αντίπαρο, ολοένα και αυξάνονται. Και αυτό δεν είναι τυχαίο. Πρόκειται για ένα κυκλαδίτικο νησί, με όλα τα χαρακτηριστικά και τη γοητεία των Κυκλάδων, που διαθέτει έντονη νυχτερινή ζωή. Μπορεί όμως ταυτόχρονα να προσφέρει και χαλαρωτικές στιγμές, για όσους ψάχνουν την ηρεμία και την ξεκούραση.

Στα “προνόμιά” της δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να εντάξουμε το ενετικό της Κάστρο, τους μικρούς παραδεισένιους της κόλπους αλλά και τις χαρισματικές της παραλίες. Μπορείτε να χαρείτε το μπάνιο σας είτε σε όμορφες ερημικές ακρογιαλιές, είτε και σε πιο οργανωμένες με θαλάσσια σπορ.

Τι δεν πρέπει να χάσετε στην Αντίπαρο

Το Σπήλαιο: Μην σας παρασύρει η έντονη νυχτερινή ζωή! Ή και αν το κάνει, φροντίστε να βρείτε χρόνο να το επισκεφτείτε. Η εμπειρία που θα αποκτήσετε βλέποντας τους σταλακτίτες και τους σταλαγμίτες θα είναι μοναδική!

Το Κάστρο: Αφεθείτε και κάντε μια βόλτα στον οικισμό. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του οικήματα θα σας γοητεύσουν.

Το Δεσποτικό: Πολύ κοντά στην Αντίπαρο βρίσκεται ένα μικρό νησί, το Δεσποτικό. Αν σας αρέσουν οι στιγμές απόλυτης χαλάρωσης, επιλέξτε μια από τις παραλίες του.

Οι παραλίες της Αντιπάρου: Πρόκειται για νησί που δεν στερείται όμορφων παραλιών. Μερικές από αυτές είναι οι: Άγιος Σπυρίδωνας, τα Γλυφά, ο Σωρός, ο Κάμπος και τα Μοναστήρια. Σε αυτές αλλά και σε άλλες όμορφες ακρογιαλιές της Αντιπάρου μπορείτε να χαρείτε τη θάλασσα είτε σε οργανωμένο περιβάλλον με όλες τις ανέσεις, είτε σε πιο ερημικές και μοναχικές αμμουδιές.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Αντίπαρο εδώ!

About Ekdromi.gr