διακοπές στην κω

Διακοπές στην Κω

Πρόκειται για ένα προορισμό γνωστό από την αρχαιότητα καθώς είναι η γενέτειρα του Ιπποκράτη, όπου εξέλιξε την ιατρική επιστήμη. Η Κως όμως δεν έχει να καυχιέται μόνο για την ιστορία της. Σήμερα αποτελεί πόλο έλξης Ελλήνων αλλά και ξένων τουριστών για πολλούς λόγους. Το τρίτο σε μέγεθος νησί των Δωδεκανήσων διαθέτει μια σειρά από ομορφιές και αξιοθέατα που δεν βρίσκει εύκολα κανείς. Πάμε λοιπόν να εξερευνήσουμε τι θα μας κάνει να αποφασίσουμε να περάσουμε τις φετινές μας καλοκαιρινές διακοπές στην Κω.

Διακοπές στην Κω

Κι φτάνουμε στο λιμάνι της Κω γεμάτοι από όρεξη να εξερευνήσουμε το νησί από άκρη σε άκρη και να μάθουμε τα μυστικά που κρύβει. Οι λεπτοί και ψηλοί φοίνικες μας τραβούν αρχικά την την προσοχή. Έπειτα σειρά έχουν τα ιστορικά μνημεία που συνυπάρχουν αρμονικά δίνοντας ξεχωριστό χρώμα στη νησί. Στην Κω μπορεί να βρει κανείς στοιχεία από πολλές διαφορετικές επιρροές. Από αρχαία ελληνικά, ενετικά ακόμα και οθωμανικά. Και από φυσική ομορφιά όμως το νησί δεν πάει πίσω. Υπέροχες παραλίες με μοναδικά νερά σας εγγυώνται πως και οι βουτιές σας θα σας μείνουν αξέχαστες!

Τι πρέπει να δω στην Κω

Η πόλη: Μια πόλη που σίγουρα μπορεί να γοητεύσει. Με ιστορία και αξιοθέατα, αρχαιολογικούς χώρους αλλά και τον περίφημο Πλάτανο του Ιπποκράτη με την εξωπραγματική περίμετρο.

Το Ασκληπιείο του Ιπποκράτη: Βρίσκεται μόλις τέσσερα χιλιόμετρα από την πόλη και, εφ’ όσον φτάσατε μέχρι το νησί, είναι κρίμα να μην το δείτε. Γιατί; Μα γιατί πρόκειται για έναν από τους πιο σημαντικούς χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα.  Το Ασκληπιείο διέθετε ιατρική σχολή, ξενώνες και θεραπευτήρια και είχε τη φήμη του τρίτου σπουδαιότερου του Αρχαίου κόσμου.

Φυσικές ομορφιές: Οι παραλίες της Κω δεν έχουν απολύτως τίποτα να ζηλέψουν από άλλες, πιο γνωστές, στο Αιγαίο. Το Τιγκάκι, το Μαρμάρι, η Χρυσή Ακτή, το Μαστιχάρι αλλά και ο Κέφαλος και ο Παράδεισος αξίζουν την επίσκεψή σας, ανάλογα με τις μέρες που θα διαθέσετε στο νησί. Η πλέον γνωστή όμως παραλία του νησιού είναι η δημοφιλής Καρδάμαινα. Από εκεί προτείνουμε να ξεκινήσουν οι θαλάσσιες αναζητήσεις σας.

Και στην Κω, το ekdromi.gr έχει εξασφαλίσει τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία!

About Ekdromi.gr