ελατοχώρι πιερίας ekdromi.gr

Απόδραση στο Ελατοχώρι Πιερίας

Η αλήθεια είναι πως η ευρύτερη περιοχή της Πιερίας, διαθέτει προτάσεις για όλες τις εποχές. Με την ίδια ευκολία που κάποιος θα την επιλέξει για τις καλοκαιρινές του βουτιές, τόσο εύκολα θα πάρει ξανά την απόφαση να την επισκεφθεί και μέσα στο χειμώνα. Προορισμός λοιπόν για όλες τις εποχές, αλλά και για κάθε είδος επισκέπτη. Στους πρόποδες των Πιερίων Ορέων και σε υψόμετρο χιλίων μέτρων, μπορεί κανείς να βρει το Ελατοχώρι. Ένα μικρό χωρίο που φημίζεται για την φυσική του ομορφιά, την έντονή του βλάστηση, αλλά και τον υπέροχο, παραδοσιακό οικισμό του.

Στο Ελατοχώρι, το πρώτο που θα σας μαγέψει είναι τα υπέροχα, μικρά του μονοπάτια. Τα οποία αξίζει περπατήσετε, όσο αντέχει ο καθένας. Περιπλανώμενοι στη φύση και την πυκνή βλάστηση, το σίγουρο είναι πως το μυαλό και το σώμα θα ταξιδέψουν μακριά. Θα σας μεταφέρουν με απόλυτη ηρεμία πέρα από τη βαβούρα και τους θορύβους της πόλης. Παράλληλα, η μαγευτική θέα που προσφέρει στον Όλυμπο, καθιστά κάθε βήμα και κάθε εικόνα του χωριού αυτού, πραγματικά μοναδική.

Μέσα στο χωριό του Ελατοχωρίου, ουσιαστικά υπάρχουν 2 οικισμοί. Ο ένας, ο παραδοσιακός, το λεγόμενο Παλίο Ελατοχώρι, έζησε μια τεράστια καταστροφή το 1944. Παρ’όλα αυτά, η τουριστική ανάπτυξη που γνώρισε έπειτα του επέτρεψαν να αναπτυχθεί, χωρίς να χάσει τη γραφικότητα και τον χαρακτήρα του. Τα πετρόκτιστα σπίτια και τα παραδοσιακά ταβερνάκια, συνδυάζονται αρμονικά με την φυσική ομορφιά, και αυτό είναι που κάνει το Ελατοχώρι να ξεχωρίζει.

Ελατοχώρι – Μοναδική προσφορά!

Ο Ξενώνας "Μύθος" στο Ελατοχώρι

Ο Ξενώνας “Μύθος” στο Ελατοχώρι

Για τη διαμονή σας στο πανέμορφο χωριό του Ελατοχωρίου, το ekdromi.gr έχει εξασφαλίσει μια μοναδική προσφορά στον παραδοσιακό Ξενώνα “Μύθος”. Χτισμένος με ξύλο και πέτρα, ανάμεσα από την πυκνή βλάστηση της περιοχής, ο Ξενώνας Μύθος προσφέρει ευρύχωρα δωμάτια, πλήρως εξοπλισμένα, τα οποία διαθέτουν τζάκι και μπορούν να φιλοξενήσουν από ολόκληρη οικογένεια, μέχρι μεγάλες παρέες. Παράλληλα, στο εστιατόριο του “Μύθου”, οι σπεσιαλιτέ θα σας ικανοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο, δημιουργώντας μια μοναδική εμπειρία διαμονής.

Το Ελατοχώρι είναι στα καλύτερά του και σας περιμένει!

Tο χωριό Ελατοχώρι βρίσκεται στα Πιέρια Όρη, σε υψόμετρο 850 περίπου μέτρων. Αποτελεί έναν από τους πιο γνωστούς και όμορφους χειμερινούς προορισμούς της Ελλάδας. Τα χιλιάδες έλατα, η ομορφιά του ορεινού τοπίου, η θέα του βουνού των θεών (του Ολύμπου), οι γραφικοί οικισμοί και το χιονοδρομικό κέντρο καθιστούν την ευρύτερη περιοχή του Ελατοχωρίου πολύ ελκυστική για τους λάτρεις των χειμερινών αποδράσεων.

Ουσιαστικά, πρόκειται για δύο διαφορετικά χωριά,  το παλιό Ελατοχώρι, το οποίο παλαιότερα ονομαζόταν Σκουτέρνα, και το Ελατοχώρι. Η απόσταση που χωρίζει τα χωριά είναι μόλις 2 χιλιόμετρα. Οι μόνιμοι κάτοικοι και των 2 χωριών δεν ξεπερνούν τους 500. 8 χιλιόμετρα μακριά, βρίσκεται και το χιονοδρομικό κέντρο το οποίο έχει παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ευρύτερη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.  Το χιονοδρομικό, που είναι χτισμένο στη θέση «Παπά Χωράφι», παρέχει όλες τις ανέσεις ενός σύγχρονου κέντρου χειμερινών σπορ, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει υπέροχη θέα προς τον Όλυμπο. Το υψόμετρό του κυμαίνεται από 1.400 ως 1.800 μέτρα και καλύπτεται από πυκνό ελατόδασος δημιουργώντας έτσι ένα τοπίο απέραντου φυσικού κάλλους.

Ελατοχώρι – Αξιοθέατα

Περπατώντας στα γραφικά δρομάκια του Ελατοχωρίου, μπορεί κανείς να θαυμάσει την εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην πλακόστρωτη πλατεία. Παράλληλα, τον επισκέπτη καλωσορίζουν γραφικά καφενεία και ταβέρνες στις οποίες μπορεί να γευθεί τις τοπικές σπεσιαλιτέ. Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε και το Μεγάλο κτίριο του Πνευματικού Κέντρου καθώς και το Λαογραφικό Μουσείο.

Στα γραφικά ταβερνάκια, μπορεί κανείς να δοκιμάσει τα τοπικά εδέσματα, τα οποία χαρακτηρίζονται από τα αρώματα του βασιλικού, της ρίγανης και του δυόσμου. Επίσης, ο τόπος φημίζεται για την παραγωγή παραδοσιακών λικέρ από κράνα και μαύρο βατόμουρο.

Σε υψόμετρο 1.000 μέτρων βρίσκεται ο καταρράκτης Κρεμαστός. Πρόκειται για ένα θέαμα σπάνιας ομορφιάς το οποίο θα είναι κρίμα να μην επισκεφθεί κανείς. Το τμήμα του καταρράκτη που είναι ορατό είναι 30 μέτρα, ενώ άλλα 30 μέτρα αποτελούν το τμήμα που δεν είναι ορατό.

Μια γραφικότατη και όμορφη πλατεία, περιτριγυρισμένη από τοπία απείρου κάλλους, φυσική ομορφιά, χειμερινά σπορ  και γαστρονομικές δημιουργίες συνθέτουν το παζλ της ομορφιάς του Ελατοχωρίου. Ενός προορισμού που θυμίζει πόσο όμορφη είναι η χώρα μας το χειμώνα.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία στο Ελατοχώρι εδώ!

About Ekdromi.gr