καστοριά

Αφιέρωμα στην Καστοριά

Είναι μία από τις πιο παλιές και γνωστές πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας. Το παραδοσιακό της ύφος, οι ενδιαφέρουσες βόλτες στο κέντρο της, οι μοναδικές γαστρονομικές δημιουργίες και φυσικά η πανέμορφη λίμνη Ορεστιάδα, κάνουν την Καστοριά έναν από τους πιο όμορφους προορισμούς του χειμώνα. Ο μαγικός συνδυασμός του βουνού με τα νερά της λίμνης, της προσδίδουν έναν γοητευτικό χαρακτήρα. Η Καστοριά αποτελεί ιδανικό προορισμό για στιγμές χαλάρωσης, ρομαντικούς περιπάτους και συλλογή από πανέμορφες εικόνες.

Καστοριά

Βρίσκεται στο άκρο της Δυτικής Μακεδονίας, περίπου 200 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη, ενώ συνδέεται αεροπορικώς με την Αθήνα. Στην πρώτη επαφή του επισκέπτη, το θέαμα της λίμνης Ορεστιάδας θα τραβήξει το βλέμμα και την προσοχή του. Σε συνδυασμό με το Γράμμο και το Βίτσι, τα 2 βουνά που αγκαλιάζουν την πόλη, το τοπίο γίνεται αμέσως μαγευτικό.

Οι ομορφιές της Καστοριάς όμως, δεν εξαντλούνται μόνο στα κάλλη της φύσης. Η γραφική πόλη, με τα αρχοντικά και νεοκλασικά κτίσματά της, τις  περίπου 84 βυζαντινές εκκλησίες και εκκλησάκια καθώς  και τα όμορφα σοκάκια της, μεταφέρουν τον ταξιδιώτη σε μια άλλη, διαφορετική ατμόσφαιρα και τον βοηθούν να μεταφερθεί με το μυαλό του σε άλλες εποχές.

Η Καστοριά είναι ιδανική για περίπατο. Μια βόλτα γύρω από τη λίμνη θα σας προσφέρει τη χαλάρωση που χρειάζεστε, αλλά θα σας γεμίσει και με μοναδικές εικόνες. Στις όχθες της, θα συναντήσετε πολλούς ψαράδες, ποδηλάτες καθώς και περιπατητές. Η λίμνη της Καστοριάς, καθώς και το δάσος της έχουν κηρυχθεί «Μνημείο Φυσικού Κάλλους» και προστατεύονται από το πρόγραμμα «Natura 2000» καθώς εκεί διατηρούνται περίπου 200 είδη πουλιών και φυσικά πολλά είδη ψαριών.

Μία βόλτα στις ταβέρνες, τα μεζεδοπωλεία και τα τσιπουράδικα της περιοχής είναι επίσης επιβεβλημένη. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα. Η Καστοριά έχει να επιδείξει και γαστρονομικές αρετές προς τους επισκέπτες της.

Μπορεί να είναι περισσότερο συνδεδεμένη με το χειμώνα, η Καστοριά όμως προσφέρεται για επίσκεψη όλες τις εποχές του χρόνου. Οι ομορφιές της δεν εξαντλούνται σε λίγες ημέρες και ο ρομαντισμός που αποπνέει συντροφεύει τους επισκέπτες της και μετά την επιστροφή τους.

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.