ιτέα

Ιτέα

Το όνομά της το πήρε από μια Ιτιά, η οποία βρισκόταν στην περιοχή που σήμερα ονομάζουμε Ιτέα. Δίπλα από την ιτιά αυτή ανάβρυζε μια πηγή η οποία δρόσιζε τον κόσμο με το νερό της. Δεν ήταν δύσκολο λοιπόν το δέντρο αυτό να αποτελέσει το κέντρο της προσοχής για τους κατοίκους. Και τελικά να δώσει το όνομά του σε ολόκληρη την περιοχή. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα πως ακόμα και σήμερα οι ντόπιοι την αποκαλούν «Ιτιά» και όχι «Ιτέα»

Η Ιτέα

Πρόκειται για παραλιακή κωμόπολη, πολύ κοντά στην Άμφισσα, την οποία αγκαλιάζει ο Κορινθιακός κόλπος. Προορισμός που συνδυάζει βουνό και θάλασσα, ιδανικός για μικρές αποδράσεις, χειμώνα-καλοκαίρι. Την Ιτέα, εκτός από τον Κορινθιακό, κόλπο την πλαισιώνουν και τα βουνά της Γκιώνας και του Παρνασσού. Ακόμα και οι Δελφοί είναι ορατοί, έτοιμοι να υποδεχθούν τους κατοίκους και τους επισκέπτες της.

Η Ιτέα, γεμάτη μικρά ταβερνάκια, café, ψαροταβέρνες και bar, προσφέρει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον επισκέπτη να την γνωρίσει, να την ανακαλύψει και να περάσει όμορφες ξεκούραστες στιγμές αναψυχής δοκιμάζοντας εκλεκτούς ψαρομεζέδες, απολαμβάνοντας τον καφέ ή το ποτό του με θέα τον Κορινθιακό κόλπο. Παράλληλα, η παραλιακή «Ακτή Ποσειδώνος» προσφέρεται για μια βόλτα γνωριμίας με την πόλη. Εκεί ο επισκέπτης, εκτός από την υπέροχη θέα της θάλασσας, μπορεί να γνωρίσει καλύτερα την ομορφιά της περιοχής.
Εκτός από τις κοντινές χειμερινές αποδράσεις που προσφέρουν οι ορεινοί προορισμοί, η Ιτέα διαθέτει και πολύ όμορφες παραλίες, για τις καλοκαιρινές εξορμήσεις. Το Τροκαντερό και το Μαϊάμι, παραλίες βραβευμένες με γαλάζιες σημαίες, όπως επίσης και ο Αϊ Γιάννης, τα Βραχάκια και η παραλία της Ευαγγελίστριας.

Η Ιτέα, ένας προορισμός ιδανικός για αποδράσεις του Σαββατοκύριακου, για όλες τις εποχές, για ορεινές περιπλανήσεις το χειμώνα, πεντακάθαρα γαλανά νερά το καλοκαίρι, καταπράσινες πλατείες για φθινοπωρινούς περιπάτους και ανοιξιάτικες βόλτες στα café και τις ταβέρνες, αποτελεί μια από τις προτάσεις του ekdromi.gr για φέτος.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία στην Ιτέα εδώ!

About Ekdromi.gr