καστοριά

Καστοριά: Φυσική ομορφιά και χαλάρωση

Πρόκειται για πόλη μοναδικής φυσικής ομορφιάς, καθώς συνδυάζει το βουνό με τα νερά της λίμνης. Η Καστοριά αποτελεί ιδανικό προορισμό για στιγμές χαλάρωσης, ρομαντικούς περιπάτους και συλλογή από πανέμορφες εικόνες.

Βρίσκεται στο άκρο της Δυτικής Μακεδονίας, περίπου 200 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη, ενώ συνδέεται αεροπορικώς με την Αθήνα. Με το που πατήσει το πόδι του ο επισκέπτης στην πόλη, το θέαμα της λίμνης Ορεστιάδας θα τραβήξει το βλέμμα και την προσοχή του. Σε συνδυασμό με τα βουνά Γράμμο και Βίτσι που αγκαλιάζουν την πόλη, το τοπίο γίνεται αυτομάτως μαγικό.

Καστοριά – η πόλη

Δεν είναι όμως μόνο η φυσική ομορφιά που χαρακτηρίζει την Καστοριά. Η γραφική της πόλη με τα παραδοσιακά αρχοντικά και νεοκλασικά κτίσματά της, τις  περίπου 84 βυζαντινές εκκλησίες και εκκλησάκια καθώς  και τα υπέροχα σοκάκια της, μεταφέρουν τον ταξιδιώτη σε μια άλλη, διαφορετική ατμόσφαιρα και τον βοηθούν να μεταφερθεί με το μυαλό του σε άλλες εποχές.

Η Καστοριά προσφέρεται για περίπατο. Η διαδρομή γύρω από τη λίμνη, με τα στενά δρομάκια και τις στροφές του, χαρίζει μια εξαιρετική θέα προς τη λίμνη η οποία μαγεύει. Εκεί θα συναντήσετε πολλούς ψαράδες, ποδηλάτες καθώς και περιπατητές που περνούν στιγμές χαλάρωσης κάνοντας τον περίπατό τους. Η λίμνη της Καστοριάς, καθώς και το δάσος της έχουν κηρυχθεί «Μνημείο Φυσικού Κάλλους» και προστατεύονται από το πρόγραμμα «Natura 2000» καθώς εκεί διατηρούνται περίπου 200 είδη πουλιών και φυσικά πολλά είδη ψαριών.

Αξίζει να επισκεφθείτε τις ταβέρνες, τα μεζεδοπωλεία και τα τσιπουράδικα της περιοχής. εκεί πρέπει να δοκιμάσετε τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα. Η Καστοριά έχει να επιδείξει και γαστρονομικές αρετές προς τους επισκέπτες της.

Τέλος, στην Καστοριά (μόλις 4 χιλιόμετρα από την πόλη) βρίσκεται το σπήλαιο του Δράκου. Ένα από τα ομορφότερα και πιο εντυπωσιακά σπήλαια της Ευρώπης στο εσωτερικό του οποίου βρίσκονται 7 λίμνες.

Μπορεί να είναι περισσότερο συνδεδεμένη με το χειμώνα, η Καστοριά όμως προσφέρεται για επίσκεψη όλες τις εποχές του χρόνου. Οι ομορφιές της δεν εξαντλούνται σε λίγες ημέρες και ο ρομαντισμός που αποπνέει συντροφεύει τους επισκέπτες της και μετά την επιστροφή τους.

 

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία στην Καστοριά εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.